Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

препоръчайте ми спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
препоръчайте ми спининг
Здравейте колеги,решил съм да си купя нова спининг пръчка,след като вече си взех нова макара риоби ексия 2000,насочил съм се към 2.40,трябва ми са риболов на щука най вече като сума която мога да отделя е около 100 те лева.Мисля да ползвам летени влакна(в отношение на водачите).Ще се радвам на препоръки и мнения.
Весело посрещане на новата 2012г. нека тя донесе здраве,щастие,къмет,любов и пари по много и на всички!!!
Весело посрещане на новата 2012г. нека тя донесе здраве,щастие,къмет,любов и пари по много и на всички!!!
- Румбата
- разбира нещата
Re: препоръчайте ми спининг
Колега , мойта щукарка е Тика Графит Сеха 2.40, 15-30 гр./или нещо такова/ и съм много доволен ! Работи с плетени влакна и е много удобна в ръката и за замятане и водене и вадене на улова! Горещо ти я препоръчвам ! Другият добър избор е Чери - за него също има много изписано . Поразрови и ще намериш много мнения ! Успех !!! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Без чери!!! Тика на 2.44 а тест 10-21 гр ако ловиш в сравнително чисти от водорасли водоеми или 15-45 гр за много обрасли. Макарата ще пасне и на двата модела идеално.rumbata написа:Колега , мойта щукарка е Тика Графит Сеха 2.40, 15-30 гр./или нещо такова/ и съм много доволен ! Работи с плетени влакна и е много удобна в ръката и за замятане и водене и вадене на улова! Горещо ти я препоръчвам ! Другият добър избор е Чери - за него също има много изписано . Поразрови и ще намериш много мнения ! Успех !!!
- maranzika
- сериозен играч
Що бе Дидо..?nabeden ribar написа: Тика на 2.44 с тест 10-21 гр ако ловиш в сравнително чисти от водорасли водоеми .

- Rdjambito
- новобранец
Аз съм много доволен от Dragon express дължина-2.45м акция-7-30 тегло-150гр.Цената в момента е около 100 лв.Балансира се перфектно с макара около 275гр.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси ! Че Черито над 2.10м е голямо дърво , с ръка на сърцето признавам , тъй е . Не друго ами човека пита за макара около 270 гр. Баси , от редките ми докосвания до Тика , особено Графит , съм останал с впечатлението че е .... ами лично на мен ми е "дървена" , при това много . При тест 10-21гр. е тежка мидиъм хеви гега със слоу акция и е идеална за навсякъде ако се търси голяма риба с тежки примамки ама това човек го разбира в момента в който ползва такива примамки с тази гега . Представям си какво чудо ще е при 15-45 гр . , опазил ме Господ . Това си е лично мое мнение ама загледай Серт Ексийд , се си мисля че ще ти свърши работаnabeden ribar написа:...Без чери!!! Тика на 2.44 а тест 10-21 гр. ако ловиш в сравнително чисти от водорасли водоеми или 15-45 гр за много обрасли...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- maranzika
- сериозен играч
Павле,Тиката че е тежка то тва е ясно.Но пък е здрава гега за щука.Единствената счупена дето аз съм чувал досега май е моята...
То същото май е и за Черито де.... 

-
- вече хвърля и на тежко
Отговор на Илиян - защото в много обрасъл водоем бих ползвал поне 20 либри влакно, съответно и пръчка с тест 20 либри. А и по-лесно ще я извадя с купчината трева. В тревата блесните и воблерите не работят... а незацепващите примамки си искат по-сериозно засичане. И предпочитам да имам усещането че аз контролирам рибата...
Отговор на Павел Иванов - http://www.youtube.com/watch?v=u_fUFMtOQUQ Тази е на 2.44, предполагам че е 15-45 (не знам що така реших), пича твърди че това е тежест 3кг http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 11&t=47171 . За мен пръчка която се гъне така не е дърво
. В смисъл че харесвам бланки които позволяват огъване по цялата дължина на бланката и в същото време стоят стегнати и изпънати. А това с бавната акция даже не го разбрах.
П.С. Под силно затревен водоем разбирам да не се вижда вода, тревата стига до повърхността. Весели празници!
Отговор на Павел Иванов - http://www.youtube.com/watch?v=u_fUFMtOQUQ Тази е на 2.44, предполагам че е 15-45 (не знам що така реших), пича твърди че това е тежест 3кг http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 11&t=47171 . За мен пръчка която се гъне така не е дърво

П.С. Под силно затревен водоем разбирам да не се вижда вода, тревата стига до повърхността. Весели празници!
- Румбата
- разбира нещата
nabeden ribar написа:. А и по-лесно ще я извадя с купчината трева. В тревата блесните и воблерите не работят... а незацепващите примамки си искат по-сериозно засичане. И предпочитам да имам усещането че аз контролирам рибата...
.... За мен пръчка която се гъне така не е дърво. В смисъл че харесвам бланки които позволяват огъване по цялата дължина на бланката и в същото време стоят стегнати и изпънати. А това с бавната акция даже не го разбрах.
Е тука си апцалутну прав !!! Явно и ти много си патил ! Весели празници !!!

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
С клипа сам си си отговорил - тежка , тромава гега , гънеща се до дръжката сиnabeden ribar написа:...Тази е на 2.44, предполагам че е 15-45 (не знам що така реших), ... А това с бавната акция даже не го разбрах...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Уточнявайте за кое "Чери" става дума. Чери, Чери 2 и Чери Про са три съвсем различни въдици. Последната при дължини 2.10 и 2.40 е много добра пръчка, а за цената си - отлична.
Подкрепям колегата за Dragon-а. Имам я от два дена, даже направих един риболов на джиг с нея. Лека, корава, има много сходно поведение със стария модел Авид на 2.60м(7-21гр.), колкото и невероятно да звучи. Отстъпва и в чувствителността разбира се, което не променя моето мнение, че за тези пари (96лв. с доставката) по-бърза, по-лека и здрава въдица трудно ще се намери.
Лових една година с Чери 2 (2.10м.) на джиг и спининг и имам доста бели риби и щуклета.
За мен тази въдица има сантиментална стойност и не би следвало да кажа нищо лошо за нея, но в сравнение с гореспоменатия Dragon е като детска играчка. Чери Про, което го препоръчва sestrata наистина е друга въдица(2.40м.). Колебаех се между него и Dragon Express и направих своя избор. Надявам се да е бил правилен.
Лових една година с Чери 2 (2.10м.) на джиг и спининг и имам доста бели риби и щуклета.
За мен тази въдица има сантиментална стойност и не би следвало да кажа нищо лошо за нея, но в сравнение с гореспоменатия Dragon е като детска играчка. Чери Про, което го препоръчва sestrata наистина е друга въдица(2.40м.). Колебаех се между него и Dragon Express и направих своя избор. Надявам се да е бил правилен.
Макар че съм фен на доста от марките на Pure Fishing, чери про стои малко като колец за домати в сравнение със Sert Exceed.
Виж това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=54890
Аз минах по този път, единствената която не съм тръскал е Тиката и пак се върнах на Серт-а. А има и някаква форма на сервиз, доставиха ми нов връх и сега си имам 2.
Напоследък колеги хвалят и Формах Страйкър.
С две думи - под 100лв -Sert, Formax
Малко над 100 - добави - S.Croix Triumph,Abu Garcia Vendeta Spin. Не съм убеден, че си заслужават 50-80лв в повече обаче...не мога да преценя само с тръскане, трябва си и риба.
Уточнение: Sert-a до 2.40, нагоре е доста грубоват
Виж това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=54890
Аз минах по този път, единствената която не съм тръскал е Тиката и пак се върнах на Серт-а. А има и някаква форма на сервиз, доставиха ми нов връх и сега си имам 2.
Напоследък колеги хвалят и Формах Страйкър.
С две думи - под 100лв -Sert, Formax
Малко над 100 - добави - S.Croix Triumph,Abu Garcia Vendeta Spin. Не съм убеден, че си заслужават 50-80лв в повече обаче...не мога да преценя само с тръскане, трябва си и риба.
Уточнение: Sert-a до 2.40, нагоре е доста грубоват
- maranzika
- сериозен играч
Ето също и още едно предложение,което не е разпространено много в БГ ,но си заслужава .Аз лично я тествах даже с няколко хвърляния,а моя колега има и извадени рибки вече...
SIWEIDA PIONEER
SIWEIDA PIONEER

Има я и в други размери...PIONEER е блеснарка на две части с много високо качество.Изработена от високомодулен карбон-IM8 с ултра-тънки SIC водачи, дължина-2,70см., тежина 170гр. и акция 15-40гр.Изключително лека, здрава и прецизна пръчка с уникални възможности.
- eroucma
- разбира нещата
+1 глас за Формакс Страйкър, имам я от известно време и мога да кажа че напълно си заслужава парите, малко е мека, но като свикнеш е страхотна. Лека, добре се балансира с макара 2500, много хора се плашат от тънката и бланка, но мисля че засега неоснователно. Лека и чувствителна.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат