Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
На 25.12 си бях в Пловдив и реших да видя как вървят нещата по Марица.
Точно до моста на ВХВП трима рибаря ловяха маломерни шаранчета и уклей като захранваха с хляб и си ги прибираха в една торба. От страната на захарната се бяха наредили едни ог Шикер Махала, но те наблягаха предимно на уклеите, събрали се преди моста.
Към Железния мост имаше двама трима с тройки и няколко които ловяха на хляб, жълъдов и бял, но нищо не видях да хващат.
От ВХВП до пешеходния нямаше рибари, а само корморани и едно огромно ято чайки.
Точно до моста на ВХВП трима рибаря ловяха маломерни шаранчета и уклей като захранваха с хляб и си ги прибираха в една торба. От страната на захарната се бяха наредили едни ог Шикер Махала, но те наблягаха предимно на уклеите, събрали се преди моста.
Към Железния мост имаше двама трима с тройки и няколко които ловяха на хляб, жълъдов и бял, но нищо не видях да хващат.
От ВХВП до пешеходния нямаше рибари, а само корморани и едно огромно ято чайки.
Днес открих риболовната година на реката.Риболов имаше доволно.Жълъда с пинка е най-печелившата комбинация отново.Рибата изобщо не я интересува захранката,но пък стрелбата на бял червей направо я побърква.Всички кефали си повръщаха/явно новогодишната трапеза им е дошла малко къса/.Ето и малко снимки преди да ми падне батерията.Накрая снимах и една малка арамийка с другия тел,затова снимката е толкова първобитна.Пожелавам наслука на всички съвестни колеги през новата 2012г. и само големи да ги дърпате,аиде че си и...студено!

- М. Сталев
- разбира нещата
Браво хубав излет си спретнал,мен този сняг който падна ми обърка плановете малко,бях намислил да ида на едно втичало на една река във Марица,уж излизали хубави скобари ,но просто сега няма как да се иде там със кола
"...снимах и една малка арамийка с другия тел.."
Братле, каква е тази риба...? От снимката не може да се разбере, Чичко Гугъл мълчи по въпроса, а аз за първи път чувам за такова име?

Братле, каква е тази риба...? От снимката не може да се разбере, Чичко Гугъл мълчи по въпроса, а аз за първи път чувам за такова име?

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Така старите пловдивски рибари викат на распера.evgeniboy написа:"...снимах и една малка арамийка с другия тел.."
Братле, каква е тази риба...? От снимката не може да се разбере, Чичко Гугъл мълчи по въпроса, а аз за първи път чувам за такова име?![]()

Така е и аз знам , че казват арамия на распераВуйчо-Ваньо написа:Така старите пловдивски рибари викат на распера.evgeniboy написа:"...снимах и една малка арамийка с другия тел.."
Братле, каква е тази риба...? От снимката не може да се разбере, Чичко Гугъл мълчи по въпроса, а аз за първи път чувам за такова име?![]()

Да,колегите ме изпревариха с отговора.Вуйчо-Ваньо написа:Така старите пловдивски рибари викат на распера.evgeniboy написа:"...снимах и една малка арамийка с другия тел.."
- Vid
- кандидат преподавател
По точно се казва харамия. Не само пловдивските рибари, а всички които ловят по Марица наричат рибата с това и име.JettroniX написа:Така е и аз знам , че казват арамия на распераВуйчо-Ваньо написа:Така старите пловдивски рибари викат на распера.evgeniboy написа:"...снимах и една малка арамийка с другия тел.."
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
вчера боднах една харамия на баба рада малко над кило и половина обаче шаранджията в мен проговори и подарих живота. за сметка на това на отсрещния бряг едно момче хвана една около 3кг. и каза че сефтето за годината не се пуска.рибите са там но не се хранят изкарахме и един алай над кило, и харамията и алая бяха хванати за задната перка.рибата неще да зима на нищо нито червей, сланини,маниста,хляб абе всичко неще и неще не знам на какво се дължи това.
САМО БОТЕВ
Поздравления за шаранджията в теб колега , евала за релийза !
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- М. Сталев
- разбира нещата
Някой знае ли ,какво е нивото на Марица,че вчера като видях какво е нивото на река Банска колко е придошла от проливния дъжд и топенето на снеговете ,риболова на нея е абсурден ,предполагам ,че и със Марица е същото положение.
- КалинПетров
- разбира нещата
трагедия е колега и аз сам от д-град ужасно е на всякаде даже сега сам в Харманли и ходих до Олу Дере....се едно гледаш марица толко е наводнено!Пълен абсурт за риболов ай може да се каже според мен че зимният риболов на морунаж и скобар преключи едвали пак ще се завартят пак!но дано да се лъжа...............

Reel Tuning