Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери със самочувствие
Модератор: bobopeli
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Re: Бракониери със самочувствие
Абсолютно съм съгласен със горе посочените последни колеги ,че алармирането от всички е желателно и би помогнало много повече .Звънене и контрол ( граждански му е майката) на бракониера .Искам да кажа естествено при липса на закони или поне неспазването на такива .Съгласен съм ,че и парите едва ли стигат а за да стигат и остават за зарибяване не трябва да има бракониери или такива превилегировани като(Козела или там подобни на Ивайловград и др.) за който пишете .Махане на тази простотия ..ЗАБРАНА ЗА НОЩЕН РИБОЛОВ...на въдици и ....твърда и сериозно наказуема ЗАБРАНА НА ЛОДКИ нощем и мисля,че ще се получи .От 15 год . си плащам билет в Англия и не съм проверяван но не ми пречи да съм редовен .Като съм в БГ за месец си вадя за 6 мес. и готово . В Англия никой не зарибява .Всички водоемчета са частни и те имат грижата за това (собствениците ).Много водоеми са на организации нещо като ..Вода и напоителни канали . Ако има риба в някой водоеми е не ,че зарибяват а ,че има драконови мерки които се спазват.След като рибата не се взима и се приучава да кълве след многократни пускания просто си има някоя и друга риба за убиване на времето . В БЪЛГАРИЯ риболова е много по приятен .Ако исчезнат апашите и има някой лв . за зарибяване на големите яз . ще бъде прекрасно . Затова молбата ми е ...ЗВЪНЕТЕ ....от нас зависи малко или много.
Ко да кажа..... И да доидат ако тея са 5 въоражени изрода и полицията ще се омете,камоли ИАРА. Не това е проблема,а закона. Ако ги е страх няма да опитат. Хващат ги и ги пускат. Условна присада ама ваобще някои ги съди,а теб с вадиците са те ощавили сас сигурност. Нека го осадят на 2 3 годинки всеки с мрежа или ток и да видиш колко ще са смели. Закона не се спазва доколто го има и него.jagger1 написа:Здрваейте колеги. Доста си мислех, дали изобщо да пиша или да пусна нова тема, ама няма да мога да заспя спокоен. Та реших да го споделя и с Вас.
Има едно прекрасно язовирче близо до София - яз. Горна Диканя. Какво ли не преживя този язовир за последните 20 години. А беше натъпкан с риба преди 1990 година. И се зарибяваше редовно, и се пазеше. Имаше 17 вида риба в него. По-лесно ми е да ви кажа, какво нямаше: нямаше сом, бяла риба, распер, змиорка и есетра. Това са видовете, които нямаше. Всичко друго го имаше - от кротушката, през уклея и клена, слънчака и амура (бял и черен), мряната (бяла и черна) и пъстървата, шарана и костура, скобара и каракудата, толстолоба и морунажа, та до щуката и червеноперката. Всичко това го имаше, ама бол (без щуката). Имаше го, ама го имаше. Вече нанай. Останаха само 5-6 вида, които се борят упорито за място под водата. Борят се, защото какво ли не ги споходи през последните 20 години, от както беше пуснат под аренда - та до тази година през м. януари, когато беше освободен от последния арендатор. Въздъхнахме си с облекчение и с надежда, че най-после мрежите няма да ги има. Имаше няколко опита през пролетта, ама бяха парирани. Рибата започна видимо да се възстановява (има много дребни рибета, които ако ги пазим - ще ни радват). Поне от 5-6 вида, които останаха и оцеляха.
Да, ама не. Ей, това бракониерите са нагла, нахална, безочлива и с високо самочувствие за безнаказаност прослойка. Това са тумори на обществото. И виреят все повече и повече. Стават все по-нагли и с по-високо самочувствие, а това е така, защото се чувстват безнаказани. И не само се чувстват. Те са убедени, че са безнаказани. Агресивни и богове.
За тях законите са само тема за вицове. Подиграват им се, а им се подиграват, защото са безнаказани.
Ето ви едно от поредните доказателства, които илюстрират всичко написано по-горе. Снимките са само на опънатата мрежа. Тях го няма, но ги видях. С две коли - петтима души и една надуваема лодка. Извадиха мрежата от 17:00 до 18:00 ч. днес (28.11.2011 г.) - посред бял ден, необезпокоявани и във видимо добро настроение. В 18:10 си тръгнаха.
Мрежата я имаше опъната още в 15:00 часа (когато я видях). Ачик-ачик, без никакво притеснение, че се вижда отвсякъде. А в колко е опъната ..... нямам представа, но говоря, че я имаше от ранния следобяд - посред бял ден и без всякакво прикриване - с поплавъци от двулитрови бутилки.
Защо не направих нищо? Ами аз вече нямам представа какво трябва да направя. Да се стреляме ли? Един на пет? На ИАРА? Ами къде е ИАРА до сега? Какво направи с Искър, Мрамор, Струма .... И на коя ИАРА да се обадя? Онази, която седи по бюрата и няма нито един инспектор поне на малкото по-големи останали свободни язовири? Колко пъти бяхте проверени на язовир или река тази година? Ами аз не съм репортер на ИАРА. Стига. То не може да получаваш заплата и някой друг да ти върши работата. Не може да питаш или да сигнализираш и някой да се муси постоянно или да ти маже с думи ушите, че виждаш ли, нямаме хора, нямаме бензин, нямаме..... нямаме....., ще видим...... ще го имаме предвид .....благодаря господине за сигнала ..... Е и? Какво се прави? Хайде стига.
Колко язовира зариби тази година ИАРА? Колко реки? А, извинявам се. За пъстървовите реки имаше малко раздвижване. Да, ама за язовирите? Ами един язовир не се ли поддържа ежегодно - свършен е само за 2-3 години.
Много се разприказвах. Ама и нямам повече нерви. Ще стане някоя щуротия накрая. Ако тази държава не се вземе в ръце, със сигурност ще станат щуротии. Не го пожелавам, ама няма как. То вече не се търпи.
Ето снимките: (Дълбочината на преградения участък от устието е около 2.40 - 2.60 метра максимално. Мрежата е около 200 метра)
за сметка на копувача!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз честно казано се отказвам от купуване на билет.Причината:
Отидох на едно мое любимо сомаджийско място и заметнах,беше към 8 вечерта и дойдоха едни пичове с кола ама мъртви всичките хубаво айде простено им е и викат какво става приятелю,как е риболова.Слаба работа колеги-викам аз-вие да не нощувате тука а?
и те:Ми да,ела седни с нас риба ще има-това ме поучуди ама викам може да практикуват нощен риболов,който макар и забранен аз не вярвам че може да се навреди на рибата,и да знаят че вечер сома го има там.Заприказвахме се и се оказа че и на откриването са били там и даже точно до мен,а и са ме виждали мнооого пъти,аз не си ги спомнях ама няма значение.
Та още не се бяха махнали хората(още беше светло) и тия пичове като разпънаха 5 мрежи набиха лодката и ги пуснаха в гьола.Аз си викам на акъла да звъня ли да не звъня ли,ама ка извадиха 2 пушки и една карабина и кат запуцаха ми се подкосиха коленете,по едно време почнаха един към друг да насочват пушки(викам айде де гръмни ама не) и аз преди да си тръгна викам абе тия от ИАРА не ви ли притесняват а те кат почнаха едно гръмко да се смеят все едно си спазват закона.И единия вика абе приятел ние сме през ден тука и вадим шарани по 20-20 кила и лин и щука и кво ли не та даже и за откриването бяхме 2 дни преди това с мрежите,та и на деня ги ОРТОМИСАХМЕ(така се изрази човека което значи пуснахме),а оня от инспекцията хем че ми е комшия хем че ми е през к*ра.Нищо не смеят да ми кажат.
И аз си тръгнах,а не се обадих от страх тъй като често ходя там да не се напият и да ми теглят куршума,от разговорите който чух разбрах че са способни.
Та реших от 2012 билет курец ако го видя оня мазен гей дет ни проверява една кофа цимент на краката и у язовиро.
Отидох на едно мое любимо сомаджийско място и заметнах,беше към 8 вечерта и дойдоха едни пичове с кола ама мъртви всичките хубаво айде простено им е и викат какво става приятелю,как е риболова.Слаба работа колеги-викам аз-вие да не нощувате тука а?
и те:Ми да,ела седни с нас риба ще има-това ме поучуди ама викам може да практикуват нощен риболов,който макар и забранен аз не вярвам че може да се навреди на рибата,и да знаят че вечер сома го има там.Заприказвахме се и се оказа че и на откриването са били там и даже точно до мен,а и са ме виждали мнооого пъти,аз не си ги спомнях ама няма значение.
Та още не се бяха махнали хората(още беше светло) и тия пичове като разпънаха 5 мрежи набиха лодката и ги пуснаха в гьола.Аз си викам на акъла да звъня ли да не звъня ли,ама ка извадиха 2 пушки и една карабина и кат запуцаха ми се подкосиха коленете,по едно време почнаха един към друг да насочват пушки(викам айде де гръмни ама не) и аз преди да си тръгна викам абе тия от ИАРА не ви ли притесняват а те кат почнаха едно гръмко да се смеят все едно си спазват закона.И единия вика абе приятел ние сме през ден тука и вадим шарани по 20-20 кила и лин и щука и кво ли не та даже и за откриването бяхме 2 дни преди това с мрежите,та и на деня ги ОРТОМИСАХМЕ(така се изрази човека което значи пуснахме),а оня от инспекцията хем че ми е комшия хем че ми е през к*ра.Нищо не смеят да ми кажат.
И аз си тръгнах,а не се обадих от страх тъй като често ходя там да не се напият и да ми теглят куршума,от разговорите който чух разбрах че са способни.
Та реших от 2012 билет курец ако го видя оня мазен гей дет ни проверява една кофа цимент на краката и у язовиро.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
ами така си е колега пълен бойкот на билетите така или иначе кой знае каде отиват парите ни мене ме хванаха на пясъка билета ми беше изстекъл предишния ден и ми направиха акт като им обеснявам че съм от 3 дена тука и от 30 години не съм пропускал да си платя билета и то целогодишно да проверят но едни млади копеленца не можеш да се разбереш със тях да идат при мрежарите да видим дали им стиска кажете ми сега за какво става дума за какво само ми ги защитават тези измислени органи на реда получават пари е така и то от нашите париphillemow написа:И аз не знам какво трябва да се направи вече.Трябва масово да не си подновим билетите,що ние да сме балъците и да плащаме за заплати на тия амеби.След 2-3 месеца ми изтича моя и нема да си го презаверявам-ебал съм им майките.