Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Re: Плетено влакно - Брейд
Влакно към шпулата. Аз лично ползвам монофил като подложка поради две причини: да не превърта и за да стига влакното на 2 мм под ръба на шпулата.staidaffect написа:Имам въпрос към колегите, които ползват брейд.Как го връзвате за шпулата на макарата (с какъв възел) и ползвате ли монофил за подложка с цел да не се върти брейда около шпулата при по-сериозен напън?
Аз си взех 2 ролки от това , много добре изглежда ! Супер тънко и гладко , шум почти няма , разноцветно

Туй риболова не е за мен 

-
- ще става разбирач
staidaffect написа:Имам въпрос към колегите, които ползват брейд.Как го връзвате за шпулата на макарата (с какъв възел) и ползвате ли монофил за подложка с цел да не се върти брейда около шпулата при по-сериозен напън?
От монофила като подложка има смисъл повече за оптимално запълване на шпулата.
Ако плетеното влакно е достатъчно да напълни добре шпулата,за да не се върти полагам само
една витка по-груб (български

http://www.netknots.com/html/san_diego_jam_knot.html
-
- вече хвърля и на тежко
Това с леикопласта
-
- вече хвърля и на тежко
не го одобрявам. От водата и топлината омекна и стана тя една..
Солидаризирам се, въпреки че на "РилеРекс"-а изглеждаше помпозно...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги и за много години да сме живи и здрави и само йедро.Искам да попитам за това влакно-брейд някой ползвал ли го е и да сподели мнение че много ми го хвалиха ама търговци не рибари.Мерси предварително.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867
Вече има писано във форума за Наното. И рибарите го Фалят, поне тези които са го пробвали. От другите, непробвалите, някои го плюят, но това е нормално за тук....HATERS 

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На мен пък ми прави впечатление че от пробвалите го фалят само тези не пробвали друг брейд в този ценови диапазон
Тва на база съпоставка и от двата форума . Аз лично не съм го пробвал , но на база мнения на пробвали го , ми се яви едно Джа Вю и не мисля и да го пробвам 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Ще си позволя да цитирам един колега, който отговори на мое питане за Нанофила.

Относно реалните диаметри и издръжливост по-добре вижте сайта на Беркли. Има известно разминаване с написаното във Видракс. А за ценовия диапазон - от e-bay излиза 30-тина лева с доставката от USA и сигурно няма да е 3-4 качество като доста от тук продаваните такъмиБоцмана написа:Ей, два дена не ми остава време да драсна няколко реда. Цяло лято ползвам Нанофил за морски риболов с бомбарда. Доволен съм. Не пие вода и нямам нито една брада - предните две години с ПауърПро бе на обратно.С Нанофила се постигат добри дистанции, не се късат бомбарди, кълването се усеща, като с плетено- то си е плетено влакно.Хубаво кръгло сечение, но около метър в края, може би от движение на бомбардата се сплесква и леко раздърпва, разнищва, почва да прилича на конец за зъби.Досегашния ми опит е с Пауъра както казах две години и тази година с Нанофил. Сравнени Нанофила е в пъти по-добър от обикновеното плетено.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Павел Иванов
Айде и аз един цитат от човек взел си Нанофил и от този за европейският и от този за американският пазар и спирам на тоя етап по отношение Нанофил :
Лично аз по принцип съм със силно негативно мнение по отношение брейдовете на Беркли съставено на база Fireline и Whiplash . От прочетеното по-горе относно диаметри , издръжливост и пр. и при Нанофила ми се образува едно Дежа Вю а и "парен каша духа" та ... Виж , иначе не отричам че Беркли примерно правят перфектни за цените си въдици , не всичките им де
, но по отношение брейд ...
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 9&start=15nafplio написа:...значи размотах Sunline-а от макарата и отворих опаковката на NonoFil -а , имах чувството че държа кръгъл/гладък 'сезал' . Както и да е ... На терена , ползвах го с бомбарда 30гр. и силикон (за това и го взех ) , няколко изхвърляния (по кротки) - да може да си 'напасне' на барабана - ми добре , лъзга са -мазно
... дойде ред на силовото , да видим каква дистанция прави - ... замина бомбарда и силикона (възела не издържа . Ами сега
, кво го правим тва ! , отива на байткастърчето - така и така е празно (там не съм добър - даже изобщо
) - пренавивам и слагам кастмастърче двайсетина грама - леко и нежно ... литна (донякъде
) - после воблер 18 гр. - един /два ... и един воблер по-малко
...
Лично аз по принцип съм със силно негативно мнение по отношение брейдовете на Беркли съставено на база Fireline и Whiplash . От прочетеното по-горе относно диаметри , издръжливост и пр. и при Нанофила ми се образува едно Дежа Вю а и "парен каша духа" та ... Виж , иначе не отричам че Беркли примерно правят перфектни за цените си въдици , не всичките им де

Павел Иванов
Павел Иванов
Ееее...Павка...в тая тема има и различни мнения от това, което си цитирал
А относно параметрите не случауно писах за сайта на Беркли. Там са дадени съсвсем различни данни от тия във Видракс.
Да ме прощават от Видракс, обаче в последно време много свалиха гарда. Сайта е пълен с невярна и подвеждаща информация, а складовете - с нискокачествени стоки!!!
Това не го пиша, защото така съм чул или прочел, а защото съм се парил няколко пъти!
Благодаря и на бургаските колеги които ме светнаха за e-bay
. Мисля, че отсекъде си е по-добре Наното да се купи от там, отколкото от Видракс.

Да ме прощават от Видракс, обаче в последно време много свалиха гарда. Сайта е пълен с невярна и подвеждаща информация, а складовете - с нискокачествени стоки!!!
Това не го пиша, защото така съм чул или прочел, а защото съм се парил няколко пъти!
Благодаря и на бургаските колеги които ме светнаха за e-bay

-
- вече хвърля и на тежко
Та реших и аз да си направя един подарък за Коледа.Влизам във "Видракса" и си поръчвам сасаме 016.След кратък разговор с продавача ми се предлага въпросният нанофил.Да ама аз съм си Тома неверни пък и съм прочел тук таме нещичко та викам дай да го пробваме.
На всички възли който знам се скъса под 2.05 кг на възела.След като се прибрах с въпросното
сасаме си направих тестче.На обикновен възел "Клуб в Клуб" пет проби сасамето се скъса на 3,7 кг.и то не на възела.Не бих си купил въпросният нанофил та то дори и от Америка от Ебей.
ПП:
Редовен клиент съм на Видракс това не е анти реклама просто влакното не ми харесва.
На всички възли който знам се скъса под 2.05 кг на възела.След като се прибрах с въпросното
сасаме си направих тестче.На обикновен възел "Клуб в Клуб" пет проби сасамето се скъса на 3,7 кг.и то не на възела.Не бих си купил въпросният нанофил та то дори и от Америка от Ебей.
ПП:
Редовен клиент съм на Видракс това не е анти реклама просто влакното не ми харесва.
- Павел Иванов
При Сасаме имаме реален диаметър и нереално определен тест . В случаят Ганди , респективно Видракс , едва ли има вина защото този диаметър и издръжливост са си обявени и на английският сайт . Такова им е поднесено , такова е обявено . Важното е че поне диаметъра отговаря почти реално , нещо почти не срещано при брейдовете за европейският пазар особено в този ценови клас
Щом при "клуп в клуп" е издържало 3.7 кг. то значи че при "Палмор" ще достигне почти до реалната си стойност от 10.5либри носимост на мъртва тежест . Реално са много малко брейдовете в този ценови диапазон издържащи в този диаметър , на тази тежест . Точно по тази причина аз и не търся вина във Видракс относно Нанофила , просто при линиите Беркли никога не е имало реално обозначаване нито на диаметъра , нито на теста . Въпреки това в момента най-читавите брейдове предлагани у нас са на Сънлайн и Сасаме , тук таме могат да се срещнат единични бройки и на по-читави брейдове но това е по-скоро изключение . Друг е въпроса ако си пазаруваме такива директно от Япония където означенията са реални но пък и цените са брутални
Ако почнем пък да обсъщаме различните монофили където при нереално 0.18мм обикновено дават тест около 5кг. а то се оказва реално 0.22мм. с реален тест 2кг. то ще стане една дълга и широка 

Павел Иванов
Павел Иванов
Не мога да не вмъкна тук и "ментето" на ПП, което се продава на никакви пари, и е здраво, трайно и държащо на възел. Е, леко дебелшко е и грубо е, което е особено видимо в размерите над 10 лб, но за парите си е супер, както и за всичко, различно от УЛ спининг(стига човек да не изпадне в крайности от сорта 40 лб за джиг, което не е рядко явление). Да не говорим, че в и-бея и оригинала е изключително изгодна покупка.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;