Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пъстърви под леда
Пъстърви под леда
Решихме да зарибим с един колега отдалечено езеро,до което пътят не е лек преди да е паднал голям сняг и случаят дойде точно навреме.Искам да благодаря на клуб “Балканка”за рибките,докарани от “Тошков чарк”.Тръгнахме към обяд и до последно не бяхме сигурни дали ще успеем да се преборим с ранното стъмване,тежкият терен и раницата с чувала с рибките.Имахме и резервни по близки дестинации.За съжаление по пътя поточетата бяха замръзнали и нямаше как да ги носим с малко вода,която да сменяме често,а за помпичка не се сетих изобщо..Проверявахме периодично рибките-бяха всички живи и добре,че беше и доста студено.От няколкото падания вътрешният чувал протече в ъгъла-вързахме го и продължихме.Успяхме да стигнем точно когато започна да притъмнява,разбихме с брадвичка 20см лед и ги изсипахме в езерото-около 400 рибки.Нямахме време нито да се порадваме,нито да снимаме,а и умората си каза думата.Връщането беше кошмарно,уж за по пряко през клека направо на светлината на челника и добре,че гпс а показваше посоката,иначе щяхме да се загубим в тъмницата.След 4 часа бяхме в колата.
Споделих това с призив да връщаме всички уловени пъстърви живи във водата.Почитателите на този риболов се увеличават,не е ли по хубаво всеки излет да хващаме риба,отколкото да доказваме в махалата и в къщи колко велики риболовци сме с няколко умрели риби...Преди няколко години в рекичките по Рила и Пирин можеше да се хванат десетки пъстърви,а в езерата преобладаващите екземпляри бяха 35+,сега дали е така?И това не е само заради бракониерите!Ще бъде хубаво,ако законът най-накрая се промени и ще може да се риболовства всеки ден.Няма как да се опази всичко с каквато и да е охрана, ако ние самите не следим за унищожението и на без това малката популация на балканка.Според мен тези две неща ще ни дарят успешни излети и не само те разбира се.
Пожелавам спорна Нова година на всички колеги!
http://www.vbox7.com/play:5cadc1e8b2
http://www.vbox7.com/play:f58db423ad
Споделих това с призив да връщаме всички уловени пъстърви живи във водата.Почитателите на този риболов се увеличават,не е ли по хубаво всеки излет да хващаме риба,отколкото да доказваме в махалата и в къщи колко велики риболовци сме с няколко умрели риби...Преди няколко години в рекичките по Рила и Пирин можеше да се хванат десетки пъстърви,а в езерата преобладаващите екземпляри бяха 35+,сега дали е така?И това не е само заради бракониерите!Ще бъде хубаво,ако законът най-накрая се промени и ще може да се риболовства всеки ден.Няма как да се опази всичко с каквато и да е охрана, ако ние самите не следим за унищожението и на без това малката популация на балканка.Според мен тези две неща ще ни дарят успешни излети и не само те разбира се.
Пожелавам спорна Нова година на всички колеги!
http://www.vbox7.com/play:5cadc1e8b2
http://www.vbox7.com/play:f58db423ad
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Пъстърви под леда
Бря, вие чак сега ли си събрахте душите???
Специални поздрави от мен. Само който знае какво е да се моташ из планината - посред зима и посред нощите – може да разбере какво сте извършили. Поклон от мен за това.
Между другото – нямаше да е зле да ни кажете къде отивате, че да ви търсим ако се наложи. Че не е много разумно. То какво ли е разумно в тая работа – риболова де, ама нейсе.
Даже напоследък открих една уникална полза от форума. Понеже преди всички ми викаха, че нещо съм луд - даже и аз взех да вярвам, че не съм много у ред. Сега вече е лесно – просто отварям коя да е тема и им показвам колко по-луди има. Особено в Подледен Риболов. Тия напрао са шампиони.
Сега ще мога да показвам и вас.
Пожелавам ви – кибритът винаги да е сух, а лампите никога да не угасват..
Специални поздрави от мен. Само който знае какво е да се моташ из планината - посред зима и посред нощите – може да разбере какво сте извършили. Поклон от мен за това.
Между другото – нямаше да е зле да ни кажете къде отивате, че да ви търсим ако се наложи. Че не е много разумно. То какво ли е разумно в тая работа – риболова де, ама нейсе.
Даже напоследък открих една уникална полза от форума. Понеже преди всички ми викаха, че нещо съм луд - даже и аз взех да вярвам, че не съм много у ред. Сега вече е лесно – просто отварям коя да е тема и им показвам колко по-луди има. Особено в Подледен Риболов. Тия напрао са шампиони.
Сега ще мога да показвам и вас.
Пожелавам ви – кибритът винаги да е сух, а лампите никога да не угасват..
За това което сте извършили може да се каже само едно голямо,ама много голямо 
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Браво браво...
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- Rex Hunt_1
- новобранец
Поздравления за това, което сте извършили!
Дано има повече такива хора!
Дано има повече такива хора!

Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
-
- ще става разбирач
Поклон, пич!
Браво колега, адмирации. Знам какво усилие си положил, защото и аз самия съм зарибявал езера с чувал на гръб. ПРочетох как сте отваряли чувалите по пътя, и мога да ти дам два съвета:
- няма никакъв смисъл да отваряте чувалите по пътя, дори е противопоказно, защото кислорода бяга. Най-важното при пренасяне на рибите е наличието на кислород, а не водата...
- Ако сте отваряли чувалите за да махате вода (за да не ви тежи), още в рибарника трябваше да кажете да ви напълнят по-малко вода в чувалите. От опит ти казвам, че 300 рибки спокойно оцеляват в 9-10 литра вода за 5-6 часа, ако чувала е пълен с кислород и добре завързан.
Айде наслука през Новата година!
- няма никакъв смисъл да отваряте чувалите по пътя, дори е противопоказно, защото кислорода бяга. Най-важното при пренасяне на рибите е наличието на кислород, а не водата...
- Ако сте отваряли чувалите за да махате вода (за да не ви тежи), още в рибарника трябваше да кажете да ви напълнят по-малко вода в чувалите. От опит ти казвам, че 300 рибки спокойно оцеляват в 9-10 литра вода за 5-6 часа, ако чувала е пълен с кислород и добре завързан.
Айде наслука през Новата година!
-
- разбира нещата
Адмирации и от мен.
.