Питане за яз.Широка поляна.

Модератори: bobopeli, Кърцата

pavyan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Питане за яз.Широка поляна.

Мнение от pavyan »

Здравейте,колеги.Честита нова година и наслука.
На въпроса:в събота и неделя имаме планове с приятели да се качим на язовира.Ангажирали сме бунгала на "Романтика".Това ще ми бъде за първи риболов въобще на язовира.Въпросите ми са:
1.Знаете ли как е леда?Има ли някакви особенности-газови мехури,по особенни течения?
2.Има ли нещо по особенно за риболова,като места и време на кълване?
3.Какви риби мога да очаквам и евентуално каква стръв да ползвам?
Ще бъда благодарен за всяка информация,както и бих се радвал,ако има колеги горе и се обадят.Ще сме със джип "Мицубиши Паджеро",черно,софииска регистрация.Благодаря предварително на отзовалите се.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Питане за яз.Широка поляна.

Мнение от chirusa_bg »

За леда нямам информация, но след тие студове 100% ще е бетон.
По принцип добре се лови точно пред бунгалата. Излизат огромни бабушки мутанти, костурчета и чат пат по някой клен, но бабите са основните риби. Стръв вердевас, малки мурмишки и това е :) Миналата година най-добре взимаха на дълбочина 5-8 метра.
Успех!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
pavyan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pavyan »

Мерси за бързия отговор.Извини ме,но ще питам още нещо:трябва ли да храня със захранка?Примерно правя 7-8 дупки,пускам по едно-две малки топчета захранка с пинки и после обикалям по дупките,или храната не им влияе? :oops:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Може да пробваш. Аз лично не храня зимата, просто търся рибите.
Не че е лошо, просто смятам, че трябва да се храни с хируномус, за да има добър ефект, а излиза доста скъпо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

pavyan написа:пускам по едно-две малки топчета захранка с пинки s:
Или в Майсторски риболов и си купи 50 грама вердевас. Размесваш го с глина, ама да стане съвсем нарядко, и това ти е храната. С пинки нищо няма да направиш. И ще ххраниш пестеливо, с по 1 топче колкото орех, не бухай големи топки, само гонят рибите.
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”