Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Bait Dropper
Модератор: emo vasilev
- Антон Тонев
- сериозен играч
Bait Dropper
Колеги здравейте.Има ли някой от вас,който да си е правил home made bait dropper.Ако има нека да се включи.Искам да го ползвам за дънен риболов и да хваща поне 200-250 гр царца. 

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Bait Dropper
И аз мислех да си направя ама разбрах, че ако си купя ще е много по-лесно.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Не се смей, ами вземи кажи някой ако може да направиMr.Barry написа:И аз мислех да си направя ама разбрах, че ако си купя ще е много по-лесно.![]()

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Здравей, Тони,
Виждам, че си от Кърджали, а не знам там в риболовните магазини дали има байт дропери. По принцип едно такова чудо струва около пет лева. Но може би, ако го видиш и разгледащ ще можеш и сам да си го направиш.
Виждам, че си от Кърджали, а не знам там в риболовните магазини дали има байт дропери. По принцип едно такова чудо струва около пет лева. Но може би, ако го видиш и разгледащ ще можеш и сам да си го направиш.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Наистина не е сложно,за изработка,но се предлагат в няколко големини,като най-голямата е 5,50лв,а как ще се хвърля при тежест 250гр.

Аз там съм пораснал...
- antivik
- кандидат преподавател
Ми с някоя гега с акция 100-300 и нагоре.bobo_33333 написа:Наистина не е сложно,за изработка,но се предлагат в няколко големини,като най-голямата е 5,50лв,а как ще се хвърля при тежест 250гр.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тука не става въпрос за олово 200гр,а за захранка някаква,което значи и по голям обем при 200гр.
Все едно да фърляш с въдицата торба пълна с пръст

Аз там съм пораснал...
- Антон Тонев
- сериозен играч
Да, има сигурно по магазините , но на мен ми трябва по голяма.Няма да я закачам на пръчката.Ще пътува с мен в лодката докато разпъвам до шамандурата.Оттам нататък се сещайте сами как ще я използвам.

пп. Ся кът си мисля може и един спомб да ми свърши работа

пп. Ся кът си мисля може и един спомб да ми свърши работа
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Антон Тонев
- сериозен играч
Моля за ключ.Намерих решение.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Колега, защо ключ?! Ако си намерил добро решение - моля сподели го в темата си, ще ни е интересно на всички. По принцип байт дроперите се ползват в река, най-вече при лов с директен телескоп. Интересно ще е за какво приложение с лодка в язовир ще ги ползваш?Антон Тонев написа:Моля за ключ.Намерих решение.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- antivik
- кандидат преподавател
Не е ли все едно да фърляш някоя по-ячка ракетаbobo_33333 написа:Тука не става въпрос за олово 200гр,а за захранка някаква,което значи и по голям обем при 200гр.

- antivik
- кандидат преподавател
Верно! Що ключ идеята е добра за обсъждане, това си е направо обсъждане на начини за мятане на рана при дънен риболов, само де не съм сигурен дъл не трябва да е в друг разделdocenta написа:Колега, защо ключ?! Ако си намерил добро решение - моля сподели го в темата си, ще ни е интересно на всички. По принцип байт дроперите се ползват в река, най-вече при лов с директен телескоп. Интересно ще е за какво приложение с лодка в язовир ще ги ползваш?Антон Тонев написа:Моля за ключ.Намерих решение.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
То имаше един клип с едни на морето или океана,дето фърга тухли с въдица ,ама... здраво мааане требе,бая зорantivik написа:Не е ли все едно да фърляш някоя по-ячка ракетаbobo_33333 написа:Тука не става въпрос за олово 200гр,а за захранка някаква,което значи и по голям обем при 200гр.
Все едно да фърляш с въдицата торба пълна с пръстили тези торбета де се мятат и се разтварят във водата/не им помня съкращението/. Все си е мятане...
. Па в Дунава маи фъргат и едни торбета с ляб де им викат "МАМКА", не мож ли се мята и със сопа...?

Аз там съм пораснал...
- Антон Тонев
- сериозен играч
docenta написа:Колега, защо ключ?! Ако си намерил добро решение - моля сподели го в темата си, ще ни е интересно на всички. По принцип байт дроперите се ползват в река, най-вече при лов с директен телескоп. Интересно ще е за какво приложение с лодка в язовир ще ги ползваш?Антон Тонев написа:Моля за ключ.Намерих решение.
По принцип ми трябваха за разпъване и като стигна на местото да го пусна заедно с монтажа.И като стигне дъното, да се изсипе там на едно место.Обаче съвсем забравих че си правих едни такива приспособления за презентиране на захранка и стръв.Представлява ето това.Вярно че е неугледно но върши работа/пробвал съм го/.

Как работи- на дъното съвсем леко ръся царца-просто за да избегна риска куката да влезе в дупките.Слагам монтажа с оловото и отгоре пълня царевица.Оставям място за малко кал най отгоре.Като стигна на мястото изпъвам линията и пускам кофичката.Като стигне на дъното просто издърпвам сезала.За яз Кърджали ще е доста ефективна защото там дъното е много тинесто и избягвам потъването на оловото и повода в тинята/не че шарана ако реши да взима няма да я изрови ако му хареса аромата/.Специално тези хващат по около 350-400 гр царевица.После правя пътечки и излизам.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- antivik
- кандидат преподавател
Става ако си с лодка и разпъваш, въпроса е да се измисли начина за мятане от брега, с ракета захранката се разсипва на повърхността и докът стигне дъното бая се разсейва, с ракета и лопатка също бая се разхвърля, за това ти аресах първото питане.