Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Лед на Батак или партенка?
Re: Лед на Батак или партенка?
не.даже е по-топло от пазарджик.там трябва най-малко две седмици як студ за да замръзне.
-
- научил се да хвърля
няма такова нещо има лед но е много тьнак и не е по целия язовир,вчера се вьрнах от почивка на цигов чарк
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Бат Стане,
Това си е виц, бе,
Само им прочети част от текста:
"С бормашини и обикновени свредели от няколко дни се води ожесточен двубой ...
....Хитрите нашенци обаче ги изненадали с неочаквана стръв на кукичката - парченца от свинска вратна пържола с тайнствена билка подправка."
Само дето стругове не са вкарали в дописката
!
На вратна пържола, дори и без подправки, кълва и аз !
Това си е виц, бе,
....Хитрите нашенци обаче ги изненадали с неочаквана стръв на кукичката - парченца от свинска вратна пържола с тайнствена билка подправка."
Само дето стругове не са вкарали в дописката

- chapara
- ще става разбирач
Дал съм бойна задача. Едни познати, нериболовци отиват на Циговия , за три дни.Казал съм да наблюдават нон-стоп леда и да разпитват.Така ,че прясно инфо ще има .А за пързжолте ,то кой не кълве ,партенка е.
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

не ви трябват разузнавачи най-точното инфо е от мен. от 30 г. имаме вила там и нещата са ми пределно ясни.трябват най-малко две седмици здрави студове за хубав лед.това евентуално става в края на януари или началото на февруари.не случайно писах в една друга тема, че чакам замръзване горе долу десетилетие.замръзванията след 2000 година, нямат нищо общо с предишни замръзвания през 80 и 90-те години.даже и състезанията ги изместиха на широка поляна.да не говорим за провалените ски писти, бейкъри и куп други безумия които се изсраха около язовира и които никога няма да се изчистят.
Бат Жоро, тва ясно, че са идиотщини, аз реших да не са писани по повод замръзване на язовира. Колегата с вилата там обаче е много прав. Аз с очите си видях на 25 декември, че имаше само ледена коричка и толкова.G.Petkov написа:Бат Стане,
Това си е виц, бе,
Само дето стругове не са вкарали в дописката![]()
![]()
!
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте, на 4.1.2012 се качих на леда от към контра стена, бях сам и по късно дойдоха още 4-ма колеги. тъй като нивото е ниско и повече от 2 метра дълбочина неможах да намеря, макар че пробих повече от 30 дупки. Имах едно кълване и това е. Леда в този учатък е 6-7см плътен прозрачен,1см с въздушни балончета и 15на см сняг отгоре. Незнам след дъжда в момента какво ще стане!
Поздрави

Поздрави
Колега, докъде се простираше стабилното ледено покритие? Поздрави и наслука.aboman написа:Здравейте, на 4.1.2012 се качих на леда от към контра стена, бях сам и по късно дойдоха още 4-ма колеги. тъй като нивото е ниско и повече от 2 метра дълбочина неможах да намеря, макар че пробих повече от 30 дупки. Имах едно кълване и това е. Леда в този учатък е 6-7см плътен прозрачен,1см с въздушни балончета и 15на см сняг отгоре. Незнам след дъжда в момента какво ще стане!![]()
Поздрави
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз влязох до границата където върху леда имаше сняг. Може би 400-500 м като нивото на водата е доста под стената. Един от колегите пробва на прозрачния но се отказа - изтънява. Снега явно пречи на леда да се разтопява през деня когато напече слънцето.
Сега все още вали дъжд в Батак, а вчера на Беглика в 5 сутринта беше -20С. Това време е страшно
Сега все още вали дъжд в Батак, а вчера на Беглика в 5 сутринта беше -20С. Това време е страшно

- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На Батак
и много студ!
Събота в силния вятър и снега който валеше на контрастената от 8 до 13 часа нито едно почукване. Колегите около мен също се оплакваха. Леда е около 20см +сняг
Неделя - от 10 до 13 часа 4 мощни костура на борчетата/ по пътя за дъното най-краткия път от шосето до водата/Леда е прозрачен 10-15 см+ сняг. Поне открих сезона на Батак. Той единствен остана

Събота в силния вятър и снега който валеше на контрастената от 8 до 13 часа нито едно почукване. Колегите около мен също се оплакваха. Леда е около 20см +сняг
Неделя - от 10 до 13 часа 4 мощни костура на борчетата/ по пътя за дъното най-краткия път от шосето до водата/Леда е прозрачен 10-15 см+ сняг. Поне открих сезона на Батак. Той единствен остана

Ние бяхме в събота на контрастената, ловихме от 8.00 докъм 9.30-10.00, когато се стовари снежна буря и мъгла, а се бяхме забили бая навътре. За това време две кълванета, едно на мърмушка и второ на блесна, без уловена риба. Преценихме, че е най-добре да се изнасяме, докато снегът не ни е затрупал. Отидохме на едно гьолче, където направихме много як риболов. Информацията от днес е, че отново не е кълвало, хванали са се по 2-3 риби на човек. Твоите костури едри ли бяха? Поздрави и наслука.aboman написа:На Батаки много студ!
pepi78 написа:..................а в неделя 14 но по над 400гр.........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво, много сериозни риби!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
И аз така бих се ококорил, тъй като имаш доста познати през уикенда в този район, но никой не се похвали с такива едри риби. Но може пък да е вярно, знае ли човек...Телескоп написа:pepi78 написа:..................а в неделя 14 но по над 400гр.........![]()