Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

И аз на Враждебна през 2012 година
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз на Враждебна през 2012 година
Добър, стабилен лед, температурата е под нулата и скреж е покрил дърветата и тревите наоколо.

Като за делничен ден имаше доста хора, между тях и приятели от години.

Рибки също имаше, на за съжаление същия проблем като на Алино – предимно дребосък, масовите рибки са недоизрасли, половозрели екземпляри.
За мой късмет между дребосъка дойде и една бабанка, ето я:

Костур - 0.550 кг излезе на кантара, взе на мормишка като влакното ми беше 0.085 ULTRA LINE THOR на Mustad. По принцип бях голям скептик на тънките влакна, ама то през последните години все дребно се лови и миналата зима навих това на бабалайката. Не съм вярвал, че ще издържи на голяма риба,но стана. И при засичането и при изваждането се усети, че влакното се товари до максимума, на три пъти отпусках по няколко метра, когато рибата потегляше мощно навътре, но влакното издържа и докара костура до дупката. Там вече не рискувах и бръкнах с ръка за да го извадя. Имаше адреналин, особено когато рибата се качи нагоре и се обърна под прозрачния лед - тогава ми се стори, че тази риба няма да мине през тази дупка
!
Освен моят, видях да се извадят още две хубави костура от колеги около мен, макар и по-малки.
По обяд изгря и слънце, пълно безветрие и пълно спокойствие при изключен телефон
!

Общо петдесетина рибки хванах в този хубав и емоционален риболов.

Наслука на всички, дано имаме добър лед и добри риби тази зима.
Като за делничен ден имаше доста хора, между тях и приятели от години.
Рибки също имаше, на за съжаление същия проблем като на Алино – предимно дребосък, масовите рибки са недоизрасли, половозрели екземпляри.
За мой късмет между дребосъка дойде и една бабанка, ето я:
Костур - 0.550 кг излезе на кантара, взе на мормишка като влакното ми беше 0.085 ULTRA LINE THOR на Mustad. По принцип бях голям скептик на тънките влакна, ама то през последните години все дребно се лови и миналата зима навих това на бабалайката. Не съм вярвал, че ще издържи на голяма риба,но стана. И при засичането и при изваждането се усети, че влакното се товари до максимума, на три пъти отпусках по няколко метра, когато рибата потегляше мощно навътре, но влакното издържа и докара костура до дупката. Там вече не рискувах и бръкнах с ръка за да го извадя. Имаше адреналин, особено когато рибата се качи нагоре и се обърна под прозрачния лед - тогава ми се стори, че тази риба няма да мине през тази дупка

Освен моят, видях да се извадят още две хубави костура от колеги около мен, макар и по-малки.
По обяд изгря и слънце, пълно безветрие и пълно спокойствие при изключен телефон

Общо петдесетина рибки хванах в този хубав и емоционален риболов.
Наслука на всички, дано имаме добър лед и добри риби тази зима.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: И аз на Враждебна през 2012 година
Браво Жоре, прекрасен дебелак си хванал 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колко сантиметра беше леда ?
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
браво, а тая риба какво я правите аз колкото и да съм ловил там всичко обратно връщам,че е голяма мърсотия 

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Браво, ето това е супер бабанка

- ninastefanina
- сериозен играч
Браво Жоре,добре си се представил.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- koda33
- разбира нещата
Поздравления адаш , хубава бабанка ))))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Бат жоро, това откога е, че мисля в събота демек утре, да се изнасям натам, ама не знамкак е леда след тези дъждове. Би трябвало да си седи, ама знае ли човек
Защо си си изключил телефона?... Да не би от страх, че ако те потърсят, от звъна и от вибрациите му ще се спука ледът?G.Petkov написа:....и пълно спокойствие при изключен телефон!
..................................

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Според мен ще зъмръзне и водата, която се събра отгоре.Бат Стан написа:Бат жоро, това откога е, че мисля в събота демек утре, да се изнасям натам, ама не знамкак е леда след тези дъждове. Би трябвало да си седи, ама знае ли човек
Утре поне ще го пробваме

Не знам дали си пробвал да вадиш риба с една ръка, а с другата да държиш телефона до ухото си.refab написа:Защо си си изключил телефона?... Да не би от страх, че ако те потърсят, от звъна и от вибрациите му ще се спука ледът?G.Petkov написа:....и пълно спокойствие при изключен телефон!
..................................![]()
![]()
Пробвай и сподели!
става, ставаНе знам дали си пробвал да вадиш риба с една ръка, а с другата да държиш телефона до ухото си.
Пробвай и сподели!