Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Проблемация с Дунава!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Проблемация с Дунава!
След четиридневно висене на голия остров срещу Кутово най-после се прибрах.
Отидохме там в сряда и опънахме палатките:

Сложихме бочка и започнахме да захранваме, но ловихме предимно това:

През нощта метнах дънния телескоп на попово прасе, а сутринта извадих това:

Въпреки многото въдици, разнообразната стръв и т.н. (бас ловя, че не е имало по-добре подготвени хора от нас тези дни на реката) - резултата беше повече от плачевен - едно звънче не чухме да дрънка.
За тези няколко дни водата спадна с няколко метра, всяка сутрин лодката ми я намирах на сухо.

Островът е дълъг 3 километра, пуснах около него да кльонкам - на сонара кьорова риба не се показа.
На прибиране засякох риби на дълбочина от 6.5-7 метра.
Положението е трагично! По Дунав, поне във видински район, почти никой нищо не лови, даже и мрежарите се оплакват.
Надявам се обаче краят на август - началото на септември да се оправят нещата.
Отидохме там в сряда и опънахме палатките:

Сложихме бочка и започнахме да захранваме, но ловихме предимно това:

През нощта метнах дънния телескоп на попово прасе, а сутринта извадих това:

Въпреки многото въдици, разнообразната стръв и т.н. (бас ловя, че не е имало по-добре подготвени хора от нас тези дни на реката) - резултата беше повече от плачевен - едно звънче не чухме да дрънка.

Островът е дълъг 3 километра, пуснах около него да кльонкам - на сонара кьорова риба не се показа.
На прибиране засякох риби на дълбочина от 6.5-7 метра.
Положението е трагично! По Дунав, поне във видински район, почти никой нищо не лови, даже и мрежарите се оплакват.
Надявам се обаче краят на август - началото на септември да се оправят нещата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Мда...така си и мислех,снощи бях свидетел на вадене на 8-килограмов сом във 11.30 на конощип .познавам момчето каза ми че и вчера е хванал един 5кила.явно това ще е годината на сома и на нищо друго.срещу село симеоново там излиза.шаран и амур няма-няма и да има маи.мислех да ходя на вилата за 5-6дена но при това положение се замислям сериозно.куца работа
- GODzillata
И аз така мисля, че на този етап поне единствено сом може да се хване.
Оказа се, че съм мноооого далеч от истината по отношение на кльонкането, звукът, който докарвам, няма нищо общо с това, което съм чувал.
Тия дни ще мина ускорен курс по млатене с кльонк и после пак ще се пробвам.
Оказа се, че съм мноооого далеч от истината по отношение на кльонкането, звукът, който докарвам, няма нищо общо с това, което съм чувал.

- CERRUTI
- сериозен играч
Годзила брат нищо не каза за ел.захранката.......????GODzillata написа:И аз така мисля, че на този етап поне единствено сом може да се хване.
Оказа се, че съм мноооого далеч от истината по отношение на кльонкането, звукът, който докарвам, няма нищо общо с това, което съм чувал.![]()

- GODzillata
На този етап наистина нищо не мога да кажа...то като няма риба...CERRUTI написа:Годзила брат нищо не каза за ел.захранката.......????
Мисля си обаче, че е по-подходяща за язовир или канал...на Дунава нещо не ме кефи, едната жица й е 6 метра, а другата около един....като се хвърли във водата се задейства атоматично, почва да мига някаква лампичка, но резултат нямаше никакъв.
@old fox, принципа на кльонкането горе-долу ми е ясен, гледах и видео материали, ама практика си е нужна.

- GODzillata
Абе тия пееааззии с тока разказаха играта и на сома.
Преди няколко дни тия от ИАРА-та са хванали някакви с жици и хем са ги били, хем акт са им направили.
Амурите май септември евентуално ще се ловят. Имам си празно чекмедже във фризера.

Преди няколко дни тия от ИАРА-та са хванали някакви с жици и хем са ги били, хем акт са им направили.

Амурите май септември евентуално ще се ловят. Имам си празно чекмедже във фризера.

- ceno cenov
- разбира нещата
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Браточка,чукни ми като тръгнат!Белким вдигна малко собственната си летва!Риба не вземам-за теб е!А и прасюгите няма с какво да ги храня вече,че може да си поделим някое чекмедже!GODzillata написа:Амурите май септември евентуално ще се ловят. Имам си празно чекмедже във фризера.
....да не се обидиш де!Аз сериозно го пиша!

ами аз го написах преди седмица време.амури края на август и септември.ако изобщо го има.ИАРА са едни нещастници за мен.имам си причини да го кажа.преди 1 месец идваха на проверка.дадох им билета си и 2 КАПСУЛ ДЕТОНАТОРА които намерих на брега по-рано сутринта.единият ме изгледа тъпо и вика ти откъде знаеш че се бие риба с това а не нещо друго!!!аз му казах че съм ги намерил на местото на което ловя на брега на дунава.познаите какво направи.обърна се и си тръгна.вие си правете изводите!извинявам се за епитетите по адрес на ИАРА но това е безотговорно отношение от един държажен служител.мерси за вниманието