Кърджалийска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кърджалийска област

Мнение от antivik »

Все ми разправят, че на Островица и на нулата на Ст. кладенец нищо не се обаждало, та за това и не съм скокнал до там, макар че ми е най-лесно. За Сутлийката на момчилградския разклон, на моста се чува, че койт може вади по някой скобар, ма това е само от слухове. Та който иска да пробва, аз се дво и три умя :rolleyes: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Един колега, приятелите му ходили на "реката" и шибнали 5 скобара по 5-600 грама. Но не знае на коя река. Предполагам че е на спирка Джебел. Ще можа да ми обясни чак на 2-ри когато сме на работа.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не съм ходил в отминалите почивни-от 23.12.от 14.00 ч до 26.12. в 09.00 ч.съм се занимавал само с ядене и пиене :oops: Същата работа е в момента-при мен по принцип няма "закриване",така,че най-реално е ,да мога да се изстрелям на 02.01.12г.,стига да не стане бедствено положението със снеговалежите.Няма да ми е речен излета, обаче,най-вероятно пак ще е някъде по яз.Кърджали.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Утре смятам да ходя на Широко поле , до кораба.Ако някой иска да идва да свирка.Ще хвърлям за каракудан.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
ribolovets_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovets_bo »

Честита Нова 2012 Година колеги!
В края на изминалата година бях в гр. Кърджали. На 27.12 и 28.12. 2011г. ходих за риба на реката, на разклона на Джебел и Момчилград (под моста). Имах удоволствието да уловя няколко скобара (алая на местен език), няколко клена и морунаж. Реката беше бистра и нивото е ниско. Голяма част от рибата се е групирала малко по-нагоре от моста и там добрите места бързо се заемат.
Такъма с който лових беше: плувка 1гр., за да хвърлям малко по-навътре; утежнение: група от еднакви дропери, на края микровирбел и повод около 30 см.. На 5-7см. над куката на повода слагам още един дропер, защото кълвеше предимно на стирепор. На куката слагам и червено мънисто. Повода ми беше 0,08, но хванах и на 0,12, за предпочитане е 0,10. Кука N12, N14.
Клена взема хубаво на бял червей.
Доволно количество риба има и около самия мост.
На 29.12.2011г. бях на яз. Кърджали, на Емоната. Лови се от заведението, но аз лових в заливчето и за 2-3ч. хванах доволно количество уклей и бабушка, но трябва храна.
Надявам се да съм ви бил полезен.
На всички риболовци пожелавам успешна нова 2012г. и нека винаги да си почистваме мястото,след риболов,защтото Господ ни е дал прекрасна природа и трябва да я пазим чиста!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Антон Тонев написа:Утре смятам да ходя на Широко поле , до кораба.Ако някой иска да идва да свирка.Ще хвърлям за каракудан.
Аз ходих там преди 7-8 дни.Не бутна изобщо. Хвърлях с 2 фидера и храних яко на дистанция 30-40м. На плувка пробвахме на бял и нямаше бутване. По добре се ореантирай към спирка джебел, с по финен такъм.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Ей сега се връщам .Ходих на бента зад Маказа.Пътя до там е сняг и е замръзнало.Вода бол, риба -таратанци :D .След това се преместих на въжения мост на Глухар-същата работа.Под моста на спирка джебел, май Веселин Маринов имаше концерт :D , толкова много рибари имаше.Незнам, може и аз да съм карък или толкова си мога :D .Ако някой от концерта там е извадил нещо да сподели.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
emilionr
новобранец
новобранец

Мнение от emilionr »

колеги някой ходил ли е към дъждовница\на яз кърджали\има ли вода там от към дерето Много алаи вадихме на това място преди години
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Колега,"преди години" вадехме от всякъде риба.Имаше. Сега за това няма.А вода на залива на Дъждовница има. Ако ходиш пиши как е било. На мен това ми е любимия залив на язовир Кърджали.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Темата на Кърцата съдържа повече от изчерпателна информация.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=57358
alparu
новобранец
новобранец

Мнение от alparu »

Здравейте!Кажете хубави места на яз.Кърджали за палатка .Обиколих го целия ,но освен в началото на язовира ,където се влива реката от страната на село боровица други не видях ,за разлика от студен кладенец където има много удобни места.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

alparu написа:Здравейте!Кажете хубави места на яз.Кърджали за палатка .Обиколих го целия ,но освен в началото на язовира ,където се влива реката от страната на село боровица други не видях ,за разлика от студен кладенец където има много удобни места.
Няма хубави места за палатка за Кърджали. Даже там ,където си видял е пълен ташак. Пек,кал,народ...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И змии,чат-пат някоя мечка,че и кърлежи :shock:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Малко под село Главатарци .

Изображение

На 5-600 метра над хижа Боровица.

Изображение

Изображение
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Ако търсиш риба- тук
Изображение
Ако търсиш красота - тук
Изображение