Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

риболов на тежко избор на такъми ?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
риболов на тежко избор на такъми ?
Здравеите приятели риболовци, имам следната молба, да ми препоръчате макара и щека за около 60-70 лева, прочетох доста теми от форума, но не можах да си отговоря на следните въпроси макарата с какъв аванс преден или заден, щеката дължина материал на изработка
- vankata81
- ще става разбирач
Re: риболов на тежко избор на такъми ?
макара и щека за около 60-70 лева. и за двете общо ли или по отделно? макари до 70 лв бол но щека? ако имаш предвид директен 5/6м.за тези пари ще намериш. Пооправи си малко въпросите иначе рискуваш да умориш колегите от смях.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
За щека,надали си прочел доста о ще ти трябват поне още една ,че и две нули до сумата...mironikolo написа:... щека за около 60-70 лева, прочетох доста..., щеката дължина материал на изработка
http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=1
Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
извинявам се за незнанието си искам шаранджиска въдица с подходяща макара ако е възможно до 60-70 лева общо простто сега започвам и доста работи са ми неясни
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Зависи какъв риболов искаш да практикуваш.То риболов на шаран можеш както на плувка така и на дъно?
- mitko ribara
- ще става разбирач
Еми щом е риболов на тежко се прдполага че на дъноlfcpordim написа:Зависи какъв риболов искаш да практикуваш.То риболов на шаран можеш както на плувка така и на дъно?

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Иначе кажи какво предпочиташ телескопична или на части за да мога да те насоча малко!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Е щом е щекерна,предполага се че ще е на частиmitko ribara написа:Иначе кажи какво предпочиташ телескопична или на части за да мога да те насоча малко!

Аз там съм пораснал...
- antivik
- кандидат преподавател
Твърда неточен или не добре формулиран въпрос. С щеките не съм на ТИ, но до колкот знам с тях на тежко не може да се мята. Ако ще фаташ на тежко, ти трябва по-ячък такъм да носи по големички тежинки и да може да се мята по на далечко, значи и макарата требе да е ячка и да събира по-множко влакно. Тук вече факторите стават още по-много. Как ще си транспортираш багажерията, ще мяташ от ръка или ще разпъваш, до какви тежести ще връзващ. Ако те интересува бюджетното насочване, прегледай стоките на Фил стар, те имат сравнително достъпни сопи, за макарите им не съм много сигурен.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега,ако си от София ела да ти подаря една пръчка и някой друг колега ,ако има да ти даде някоя макара,да се понаучиш малко пък после сам ще решиш какво да си купиш.
-
- новобранец
не съм от София от Варва съм търся пръчка от този тип http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5980 и подходяща макара ще съм много благодарен ако ми помгнете
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Мога да предложа долният комплект за 75лв

Здравей колега аз лично се опитвам да ловя шаран на дунава... за сопа исползвам http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... cts_id=530 на 3.30 см мн мн здрава сопа няма чупене можеш дето се вика човек да искараш... пък за макарата земи си каквато и да е все пак сега започваш просто трябва да следиш дали макарата може да сабира достатачно влакно гледаи да събират минимум 150 м 0.30 и последното нещо което трябва да знаеш че колкото е по малко предавателното число на макарата толкова по голяма мощ има надявам се да съм ти бил полезен
-
- и господ не е толокова добър
Пак са почна с дряновици и други геги от втората световна
Хората Марлини вадят с карбонови въдици, ние пак назад 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Ахаа Илиика даи да помогнеме на човека бре...snegk написа:Пак са почна с дряновици и други геги от втората световнаХората Марлини вадят с карбонови въдици, ние пак назад