На Алино

Модератори: bobopeli, Кърцата

etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

На Алино

Мнение от etiketa »

Здравейте колеги,днес направих втория си риболовен излет на лед и реших да го споделя с вас.Пристигнахме към 8 00 часа а бяхме първи на гьола.Хубавото,ектремното и девствено
беше ,че кола не бе минала на пред и коловозите ги правехме ние.Чувствах се като в луноход
който правеше първи стъпки към неизвестното а снега си заслужаваше,около 20 пухкави сантиметра.Въпреки екстремната обстановка реших,че колата е най добре да я пусна долу на паркинга.Пробвах веднага обратния ход и се качих отново до горе за да знам на връщане вериги ли ще слагам ,трактор ли ще викам :D .Успях, изкачих баира с лекота направих обратен и приземих лунохода отново на паркинга.Докато се лутахме с вуйчо от къде да минем по леда или по брега посока устието бяхме застигнати от друга група рибари.Дадоха ни кураж и пръв с едно въже в ръка закрачих към местата за риболов.Петнадесет метра по назад вървеше вуйчо с другият край на въженцето.Ледът като цяло не ми хареса,ще го опиша така:най долният първи слой 10 см здрав прозрачен лед,вторият 5 см болен лед със силно съдържание на кислород,третия 5 см много болен почти боза,четвъртият слой бе 5 см вода а петият слой бе 20 см пухкав сняг.В общи линии каша,киша,боза,чорба но лед има и ние джпахме от горе.Имам малко снимки но са от калпав телефон и предварително ви се извинявам за качеството но без снимки хептен е постно.
Изображение
Природата е уникална и се накефих здраво,валя сняг през цялото време който допринесе за красотата на картинката.Риболовствах на мормишка с хирономус а вуйчо на плувка и стръв хирономус.Мога да кажа ,че риболова вървеше 50 на 50.Кълвеше еднакво трудно и на двете системи
Изображение
Както спомена Г.Петков в една тема излизали дребни риби така и днес тръгнаха подобни.Но за моя изненада постепенно започнаха да изкачат и средни бабки с по прилични размери
Изображение
Чукнаха и две по добри костурчета които повдигнаха дреналина,разбирасе на фона на маломерките.
Изображение
Като персонал го докарахме до десетина колеги,между който имаше и колеги от форума разпознати в последствие.
Изображение
Ако могат да се видят,честито :D
Приключихме риболова към 14 30 часа(не съм много сигурен)одборно с 81 броя риби а индивидуално,36 броя риби за отбор плувка и 45 броя за отбор мормишка :D Това е моя улов.
Изображение
Направи ми впечатление ,че рибата не се задържаше много време на една дупка.Налагаше се постояно дупчене и прихващане на някоя друга рибка.
До тук със риболова,тръгнахме да излизаме обаче ни чакаха няколко изненади :(
Стигнахме до колата която подчертавам беше долу, на паркинга и що да видим един колега шофьор сложил вериги на колата си и бръмчи на горе до байра и надоло до паркинга бръмчи не спира,вързал един дюшек качил семейството на него и ги помпа с адреналин :D
Супер ,много готино ,да ама таз улица станала писта и аз кат избрамчах на горе та до никаде :) Направихме няколко опита да се качим,даже въпросните мили хора ни помогнаха,
но неможе и неможе въпреки що годе добрите гуми.Имахме жокер,извадих веригите и лунохода бе готов за нови територий.До тук доре,качваме се горе и що да видим.Три коли на баира една от тях с чупено стъкло.Некви боклуци са се навъртяли и са направили мизерия на колегата,тъпотия но за съжаление нищо не може да се направи.
Наслука на всички и дай боже разум на невежия и ни спаси от мрежари ,крадци и глупци.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
zonata
новобранец
новобранец

Re: На Алино

Мнение от zonata »

Евалата Баце ! :D
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Зарадвах се на разказа на etiketа за снежния язовир.
Имам голяма слабост към него.
Лошото е, че пак се активизират лошите хора и съсипват настроението ни след подобен риболов.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Поздравления за излета, много е красиво в снежната гора :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Още две коли за пострадали до колкото разбрах.Иначе хубав излет сте направили въпреки всичко лошо.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
chapara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chapara »

се горе и що да видим.Три коли на баира една от тях с чупено стъкло.Некви боклуци са се навъртяли и са направили мизерия на колегата,тъпотия но за съжаление нищо не може да се направи.
По принцип може нещо да се направи, да се върнеш и да уведомиш колегите, защото...... :mrgreen: , може да са били крадците наблизо и може да предотвратиш обирането на колата.
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!
ИзображениеИзображение
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

Крадци нямаше даже споменах ,че имаше хора с деца които се пързаляха.
Ако бях се върнал само щях да им прекъсна риболова. :(,лошото бе направено.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

Тук не може да си направиш една разходка без да мислиш за колата си.В другите държави хората си оставят колите отключени и никой нищо не пипа.
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

etiketa написа: Природата е уникална и се накефих здраво,валя сняг през цялото време който допринесе за красотата на картинката.
G.Petkov написа:Зарадвах се на разказа на etiketа за снежния язовир.
Имам голяма слабост към него.
Лошото е, че пак се активизират лошите хора и съсипват настроението ни след подобен риболов.
Уникално място е там - и на мен сташно много ми е приятно да риболовствам там на лед.

Отностно мизериите по колите - за първи път чувам...ще си имам едно на ум !
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”