КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ИВО ШТУКАРЯ
новобранец
новобранец

Мнение от ИВО ШТУКАРЯ »

Эа мен лично хишните риби са най-вкусни. :lol:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:D Тая панировка е страхотна :!: :!: Аз и слагам и малко царевично брашно :lol: :lol: Като свърши филето продължавам с връхчета от коприва :wink: Копривата я изяждаме първа, в смисъл, първо тя свършва :lol: :lol: 8) Дребна риба за наяжджне - голямата - за фукня 8)[/list]
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Братле, кажи как я докарваш тази с копривата, че много ме заинтригова, че то по-често вече има коприва отколкото филета, а и не бяга та можеш да я набереш.Без майтап за първи път чувам за връхчетата, та затова молбата ми е да обясниш как и колко?
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
dzigy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dzigy »

никога не съм ял моруна. даже по магазините не съм я виждал. как да я намеря
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

virbela написа:Братле, кажи как я докарваш тази с копривата, че много ме заинтригова, че то по-често вече има коприва отколкото филета, а и не бяга та можеш да я набереш.Без майтап за първи път чувам за връхчетата, та затова молбата ми е да обясниш как и колко?
:lol: Берат се - връхчето, първата и втората двойка листа. Измива се и се кипва- да омекне. За панировката: 2 - 3 яйца, по 150гр бяло и царевично брашно, сол, чер пипер и бира - натюр :lol: Трябва да се получи каша като боза. Всички подправки са в панировката, Копривата само се отцежда - топиш в панировката и в тигана :lol: :lol: Не прекалявай с количествата, да не тичаш за олио :lol:
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Искренни благодарности за рецептата Old fox,
то и без друго е доказано, че по-добрите кулинари сме мъжете, така че не съм изненадан за добре звучащата рецепта.То докато сме в забрана не ни остава друго освен да разменяме рецепти и берем лапад и коприва, а аз ще опитам тази вкусотия още в края на седмицата.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Жоре, шапка ти свалям ако си опитал всичко това дето го написа.
Аз лично не сам ги виждал и половината от тези вкусотии та камо ли да сам ги опитвал.Обаче ако ми ги разправяш само по разкази на очевидци .... благодарим Ваша милост.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Жоре не се обиждай,
аз скромно мога да кажа че ги ловя по-вече от 30 години, обаче и половината от тези не съм ги ловил.Причини колкото искаш.
Моите уважения, ако наистина си имал удоволствието да се бориш със тези дзверове.
По морето много малко съм ловил и то основно най-разпространените видове.
По реките малко по-често, а по язовирите, е верно там май всичките съм ги борил.
Ако си усетил и нотка за ебавка, моля да ме извиниш..
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Благодаря ти за удоволствието да разгледам галерията със сомето.
На Ивайловград не съм ходил от 5 години, когато посредат между стената и селото на митничарите на тясното под гората стояхме две седмици за бяла.До нас бивакуваха три палатки с две лодки и пет мрежи.Представяй си каква гледка сме били.Тези образи каквото извадеха/а то не беше никак малко/ отделяха само филета от едрите екземпляри и всичко останало в гората.Да те е яд че си жив.
И от тогава зачеркнах Ивайловград.
Сега една сериозна инфо: ако искаш да повториш удоволствието дето сте изпитали със сомето, идете на яз. Антонивановци.Колите оставяте в село Михалково и с моторната лодка на около 30 минути си избирате на отсрещният бряг някое от деретата. На кльонк и дъно може да повториш и удвоиш удоволствието.Само дето една седмица след като се върнете ще ходите като балерини защото там бреговете са много стръмни и стоиш почти през цялото време в неестествена поза.
Още веднъж желая успех на състезанието.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Жоре, видимо сме обикаляли по едни и същи места.
Предлагам след като ти мине състезанието да си направим една среща на по бира и споделим това онова.Аз работя в самият център на града и когато имаш път и възможност можем се видя.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Благодарско за поканата. Ти не зная как си, но аз не бих могъл да издържа водата да е пред мен, някои да замята и аз да го гледам.Ми че то ще ме намразят такъмите ми. Смятам да отскоча до вилата за почивните, а от там на един хвърлей има три четири платени, та съм замислил да направя един недело-понеделнишки излет за шарани.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Re: Опит за класация

Мнение от old fox »

Жоро Гоцов написа:ЩЕ се опитам да визуализирам вкусните риби като почна с Дунав после морето и тогава вътрешните гьолове и последно планинските:

ЧИГА, МОРУНА, НАЛИМ, ДУНАВСКА ЕСЕТРА, ДУНАВСКИ КАРАГЬОЗ,

ЧЕРНОКОП, МОРСКИ ЕЗИК, КАЛКАН, КАЯ и ЛИХМУС,

СОМ, ПУШЕНА ЗМИОРКА, БЯЛА РИБА, КОСТУР, КРОТУШКА, ЧЕРНА МРЯНА, ШАРАН, ЩУКА (френско блюдо)

БАЛКАНКА, СИВЕН, АМЕРИКАНКА

....горе долу това са 99% от вкусотийките, а ако съм пропуснал нещо да ме прощавате!
:lol: Това е от стар учебник, нали :?:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

НО съм пропуснал ЛИНА мамка му, а си е вкусотийка и той...
Абе лека - полека ще стигнете вие и до уклея, бабушката и скобара, ама... :wink: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

е ти си баш майстора на : караятак, скобар, морунаж и други рибки тип арматурна тел ?

апропо знаеш ли как се чисти скобар?
Жоро, не успях съвсем да разбера какво си искал да кажеш?!! :roll: Скобара си го чистя по най-тривиалния начин: чистя люспите, изкормвам го, махам главата и перките, разцепвам го по гръбнака, изваждам гръбнака, а останалото - в тигана...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

А какъв е тоя дзвер "караятак", и защо реши, че съм му майстор, наред с останалата "арматура"?!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”