Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
virbela написа:Братле, кажи как я докарваш тази с копривата, че много ме заинтригова, че то по-често вече има коприва отколкото филета, а и не бяга та можеш да я набереш.Без майтап за първи път чувам за връхчетата, та затова молбата ми е да обясниш как и колко?

-
- научил се да хвърля
Искренни благодарности за рецептата Old fox,
то и без друго е доказано, че по-добрите кулинари сме мъжете, така че не съм изненадан за добре звучащата рецепта.То докато сме в забрана не ни остава друго освен да разменяме рецепти и берем лапад и коприва, а аз ще опитам тази вкусотия още в края на седмицата.
то и без друго е доказано, че по-добрите кулинари сме мъжете, така че не съм изненадан за добре звучащата рецепта.То докато сме в забрана не ни остава друго освен да разменяме рецепти и берем лапад и коприва, а аз ще опитам тази вкусотия още в края на седмицата.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- научил се да хвърля
Жоре не се обиждай,
аз скромно мога да кажа че ги ловя по-вече от 30 години, обаче и половината от тези не съм ги ловил.Причини колкото искаш.
Моите уважения, ако наистина си имал удоволствието да се бориш със тези дзверове.
По морето много малко съм ловил и то основно най-разпространените видове.
По реките малко по-често, а по язовирите, е верно там май всичките съм ги борил.
Ако си усетил и нотка за ебавка, моля да ме извиниш..
аз скромно мога да кажа че ги ловя по-вече от 30 години, обаче и половината от тези не съм ги ловил.Причини колкото искаш.
Моите уважения, ако наистина си имал удоволствието да се бориш със тези дзверове.
По морето много малко съм ловил и то основно най-разпространените видове.
По реките малко по-често, а по язовирите, е верно там май всичките съм ги борил.
Ако си усетил и нотка за ебавка, моля да ме извиниш..
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- научил се да хвърля
Благодаря ти за удоволствието да разгледам галерията със сомето.
На Ивайловград не съм ходил от 5 години, когато посредат между стената и селото на митничарите на тясното под гората стояхме две седмици за бяла.До нас бивакуваха три палатки с две лодки и пет мрежи.Представяй си каква гледка сме били.Тези образи каквото извадеха/а то не беше никак малко/ отделяха само филета от едрите екземпляри и всичко останало в гората.Да те е яд че си жив.
И от тогава зачеркнах Ивайловград.
Сега една сериозна инфо: ако искаш да повториш удоволствието дето сте изпитали със сомето, идете на яз. Антонивановци.Колите оставяте в село Михалково и с моторната лодка на около 30 минути си избирате на отсрещният бряг някое от деретата. На кльонк и дъно може да повториш и удвоиш удоволствието.Само дето една седмица след като се върнете ще ходите като балерини защото там бреговете са много стръмни и стоиш почти през цялото време в неестествена поза.
Още веднъж желая успех на състезанието.
На Ивайловград не съм ходил от 5 години, когато посредат между стената и селото на митничарите на тясното под гората стояхме две седмици за бяла.До нас бивакуваха три палатки с две лодки и пет мрежи.Представяй си каква гледка сме били.Тези образи каквото извадеха/а то не беше никак малко/ отделяха само филета от едрите екземпляри и всичко останало в гората.Да те е яд че си жив.
И от тогава зачеркнах Ивайловград.
Сега една сериозна инфо: ако искаш да повториш удоволствието дето сте изпитали със сомето, идете на яз. Антонивановци.Колите оставяте в село Михалково и с моторната лодка на около 30 минути си избирате на отсрещният бряг някое от деретата. На кльонк и дъно може да повториш и удвоиш удоволствието.Само дето една седмица след като се върнете ще ходите като балерини защото там бреговете са много стръмни и стоиш почти през цялото време в неестествена поза.
Още веднъж желая успех на състезанието.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- научил се да хвърля
Благодарско за поканата. Ти не зная как си, но аз не бих могъл да издържа водата да е пред мен, някои да замята и аз да го гледам.Ми че то ще ме намразят такъмите ми. Смятам да отскоча до вилата за почивните, а от там на един хвърлей има три четири платени, та съм замислил да направя един недело-понеделнишки излет за шарани.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
Re: Опит за класация
Жоро Гоцов написа:ЩЕ се опитам да визуализирам вкусните риби като почна с Дунав после морето и тогава вътрешните гьолове и последно планинските:
ЧИГА, МОРУНА, НАЛИМ, ДУНАВСКА ЕСЕТРА, ДУНАВСКИ КАРАГЬОЗ,
ЧЕРНОКОП, МОРСКИ ЕЗИК, КАЛКАН, КАЯ и ЛИХМУС,
СОМ, ПУШЕНА ЗМИОРКА, БЯЛА РИБА, КОСТУР, КРОТУШКА, ЧЕРНА МРЯНА, ШАРАН, ЩУКА (френско блюдо)
БАЛКАНКА, СИВЕН, АМЕРИКАНКА
....горе долу това са 99% от вкусотийките, а ако съм пропуснал нещо да ме прощавате!

Жоро, не успях съвсем да разбера какво си искал да кажеш?!!е ти си баш майстора на : караятак, скобар, морунаж и други рибки тип арматурна тел ?
апропо знаеш ли как се чисти скобар?