Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Янтра-къде, какво, как ???
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: р.Янтра-къде, какво, как ???
колеги някои ще даде ли малко инфо ,че в неделя се чудя на каде да поемам ,да се мача да излажа някои друго рибе
- StoychevV
- разбира нещата
Та забравих да напиша в тема,бяхме на Скалско вира в ляво от моста нагоре по течението нищо до около обяд.Имаше колеги от рано сутринта с понякое друго кефалче.Премстихме се в близост до бента имаше хора ма по нагоре бяха...капо.Играеше доста иклей но не беше наша цел.Храних храних и хванах едно кефалче 300-400грама и тогава дойдоха най нагло 6тимаRud написа:По-добре върви към Севлиево на Скалско слаба работа не си струва пътя.

Като не кълве аз ще клъвна.
- StoychevV
- разбира нещата
Да и ние бяхме 2ма че и малки на по 15-16 години а те 6тима...мене малко ме притеснява товаче и да ида може да ги набия
ама знам ли го оня нож ще изваде пистолет и затова не ми се знимава
аа и нямах обхват за звънна на ИАРА

ПИчове , от Ямбол съм и утре отивам на гости на жената в Търново! Този път си нося спинарката и искам да направя един излет по Янтра някъде около Търново да не е далеч ! Не ги знам местата , да ми препоръчате някъде на близко или в града някъде ! МЕрси предварителтно!
Туй риболова не е за мен 

река Янтра
Здравейте,искам да попитам как е риболова по реката около Търново или Бяла ,благодаря ви предварително
Здравейте колеги. Предстои ми командировка в Търново и ще мога да отделя няколко часа за речен риболов. Посъветвайте ме къде да отида в този район моля!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- ще става разбирач
Бягай по мостовете на Д.Оряховица - пък дано се вредиш.
В Търново, около тунелите, ама от няколко дни няма мръдване, а и реките са мътни много и влаччат здраво. -наслука.
В Търново, около тунелите, ама от няколко дни няма мръдване, а и реките са мътни много и влаччат здраво. -наслука.

Re:
здравеи колега аз като доиде зимата ловя само на манисто значи за да нямаш гелета наи удачно поне за мен е.номер 8 кука извита 10 повод поне 25 санта и един дропер на около 10 санта от кукатаdoko написа:Кой номер кука използваш и извита или не? 10хmaranzika написа:Аз не съм голям специалист по риболова на мънисто,но ще споделя своя опит.Значи монтажа е елементарен:топчето се нанизва през повода и през лопатката на куката.Слагате едно право перо(като за скобар)и нагласяте дълбочината.Трябва предварително да знаете горе -долу колко е дълбоко и мънистото трябва да върви на 2-3см. от дъното.Кълването е като на стръв:засичате при всяко по-подозрително потапяне.
НАСЛУКА!
Колеги здравейте.
Очертава се да посетя Велико Търново този уикенд и искам да отида на Янтра за риба. Никога не съм ходил на реката и ще съм много благодарен за напътствия и съвети за хубави места за скобар, кефал или морунаж. Ще отседна в село Самоводене, и ще ми е най-лесно ако ми помогнете с удобни места в района, че идея си нямам къде са разливите и къде се събира рибата сега през зимата. Мисля да ловя с болонеза 5 м..
Благодаря предварително
Очертава се да посетя Велико Търново този уикенд и искам да отида на Янтра за риба. Никога не съм ходил на реката и ще съм много благодарен за напътствия и съвети за хубави места за скобар, кефал или морунаж. Ще отседна в село Самоводене, и ще ми е най-лесно ако ми помогнете с удобни места в района, че идея си нямам къде са разливите и къде се събира рибата сега през зимата. Мисля да ловя с болонеза 5 м..
Благодаря предварително
Колеги, никой ли няма да даде съвет ?
- eroucma
- разбира нещата
Колега не съм много по речният и зимният риболов, но ако държиш на Самоводене върви на "мръсният канал" защото знам че там се позавърта риба или под моста като слезаш малко под него.playback написа:Колеги, никой ли няма да даде съвет ?
А ако имаш възможност за малки разходки до съседни населени места- върви на Първомайци или Долна Оряховица. Там ще видиш къде ловят хората и ти до тях

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
От Самоводене влизаш в Първомайци,на около 500м след като влезеш в селото хващаш някоя от уличките в дясно.Всички водят към реката.Ще се оглеждаш за голяма група тополи на отсрещния бряг.Те да са ти ориентир.Преди тях,на няколкостотин метра нагоре по течението е този мост:

До събота времето яко ще се промени и вероятностите са или или , но все пак Наслука!

До събота времето яко ще се промени и вероятностите са или или , но все пак Наслука!
Колеги eroucma и sapuna Благодаря ВИ !!!
Тъкмо си мислях че ще се лутам цял уикенд по реката, но ми спестихте доста шляене
Благодаря ви отново, като се върна ще пиша как е минало, не че имам големи очаквания но все пак никога не съм ловил на Янтра и ми е тръпка да я посетя.

Тъкмо си мислях че ще се лутам цял уикенд по реката, но ми спестихте доста шляене

Благодаря ви отново, като се върна ще пиша как е минало, не че имам големи очаквания но все пак никога не съм ловил на Янтра и ми е тръпка да я посетя.
Колеги, някой с прясна информация за реката около Бяла? Дава ли нещо?