Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от stonetales »

Остава открит въпроса къде ще си я излежиш, Чирузе?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Как ме забавлявате :lol:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И ние се забавляваме :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Почти всеки път, когато запитвах Кристалния за решаването на някакъв проблем, той ми отговаряше едно и също:
- Бъди себе си!

Под различни форми, в различни варианти, по различен начин, но всичко клонеше натам – Бъди себе си!

Доста години се чудех – как така да „Бъда себе си”. Не съм ли себе си? Какво съм тогава? Какво би помогнало разбирането на това на „нерешимия” според мен проблем, с който отново се бях затлачил дотам, че да ми се налага да търся помощ.

Бъди себе си!

Лафа е толкова изтъркан и използван в годините, че на първо чуване даже поражда леко потрисане и досада – „Оффф, пак ли нравоучения. Та аз си го знам това.”
Или пък по-изискания, стилен, вътрешен коментар – „Скука.”

Нека ви представя моето виждане на нещата.

Измежду нас има всякакви хора. Добри и лоши, умни и глупави, грозни и красиви, опитни, неопитни, стари, млади - изобщо – Всякакви. Някои гледат далеч напред, други за нищо на света не желаят да погледнат дори пред носа си. Едни кроят мъдри планове, други живеят като мургавите „пазители на огъня” – ден за ден.
Калейдоскопа от личности, хора и човеци е изумителен. Виждал съм двойници един на друг, двойници на известни личности или хора с лица, сякаш излезли от древен епос.

Абсолютно различни характери, опитности, изживявания. Най-мъдрият човек, когото познавам на този свят, абсолютно трезвен, изглежда като на 3-4 ракии.

Пъстра шарена черга. И всяка отделна личност е отделен цвят или нишка от тази черга.
Всички заедно тъчем премяната на времето, в което живеем. Променяме го и то нас променя, според Апостола.

Не би могло и няма как да сме еднакви. Въпреки коментара на един приятел, че при раждането си всички бебета са с образа на Йода – учителя на Люк Скайуокър, ние сме абсолютно различни.
Ако бяхме еднакви, чергата на животите ни щеше да е с един, единствен, някакъв цвят.

Но – не! Всеки от нас ежедневно се сблъсква с различни ситуации, породени от различно мислещи хора. Различни хора пък намират различни, понякога диаметрално противоположни решения на един и същ проблем. Светът, в който живеем е пъстър като пременена есенна гора.

Как е възможно да сме толкова различни? Въпреки тоталната външна унификация, почти еднаквите дрехи, които носим, прически, поведение и маниери.

Просто сме УНИКАЛНИ. Дори и еднояйчните близнаци имат малки, но съществени разлики.
Всеки един от нас, човеците, е уникално и единствено дете на Господа.

Ще оставя на вас самите да си припомните странните, уникални личности, които сте срещали. Аз самия съм се улавял на два пъти с увиснало чене, след като слушах ерудити в строителството. Един от тях беше Иван, от Юрокаминицентър. За половин час разговор, ми спести 6-7 години търсения.

От друга страна обичам да разглеждам лицата на хората. Няма как да обясня колко неуловими нюанси долавям. И никога няма край разнообразието.

Ние наистина сме уникални.
В такъв случай – живеем ли уникално живота си?

За тези, които са сигурни в положителния отговор, мога да кажа, че усещат и знаят какво е да си себе си. И въпреки стандартните грешки, които повечето от нас правим, те живеят шарено и пъстро. Поне, доколкото могат и са възнамерили.

Ще продължа за останалите, които търсим. Как би могло разбирането и осъзнаването на „Бъди себе си” да помогне за разрешаването на проблемите ни и осъществяването на мечтите ни? Толкова просто е, че чак глупаво звучи.

Вашето собствено излъчване, вашата уникална вибрация и светлина, осветяват и материализират вашия оптимален път в живота. Случването на желаните от вас неща се предшества на първо място от уникалното изразяване на вашите способности.

Казано по друг начин – провървява ви само когато изразявате себе си – дори и да не го осъзнавате. Когато не ви върви, вие не изразявате себе си, Не сте себе си.

На първо място, изразяващият себе си не се интересува от чуждите начини и способи за действие в материалния свят. Не, че чуждите такива не са действени. Дори и да са по-действени от неговите собствени, е твърде вероятно да не са оптимални за него самия. А това означава, че ползвайки ги, изразяващия себе си хваща някое по-дълго и по-неоптимално разклонение. Естествено тук-там има и съвпадения, но дори и те са като еднояйчните близнаци – със малки, но съществени разлики.

Представете си художник, който имитира чужд стил и никога не изразява себе си. Имитира оригиналите перфектно.
Кой остава в историята? Оригинала или имитатора. И най-важното – Защо?

Някъде в началото на темата, ви споменах за същността на Имитирането. Бихте могли да се върнете за малко там и да си поприпомните какво е да не си себе си. Припомнянето ще хвърли допълнителна светлина върху настоящия пост.

Дали визуализирате нещо, обмисляйки идея, дали опъвате конеца на намерението си, дали хващате следващия кръстопът или променяте избора си, просто пожелавайки си нещо, ако сте себе си в този момент, вие сте оптимален и истински.
И такъв резултат ще получите.
Бъдете себе си. Бъдете оригиналът.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

stonetales написа:Остава открит въпроса къде ще си я излежиш, Чирузе?:)
Къде да я излежи другаде освен в леглото, :D !

И ще си остане В12 незаменима в тази тема.
Май няма да се намери друга, която да съчетае непринуден сексапил с як щекарски риболов ?
Изключително очарователна девойка.
Ще помоля Телескоп, пак да пусне краткото клипче от преди няколко страници.
За освежаване на въображението !
Сега се се сетих, че и аз имам едно албумче с подобни "рибарски" снимки, ама съм го скрил дълбоко да не направят някоя беля.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

G.Petkov написа:...........И ще си остане В12 незаменима в тази тема.
Май няма да се намери друга, която да съчетае непринуден сексапил с як щекарски риболов ?
Изключително очарователна девойка.
Ще помоля Телескоп, пак да пусне краткото клипче от преди няколко страници.
За освежаване на въображението !...........
Изображение

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Много е трудно да бъдеш себе си и да бъдеш оригинал,особено, ако около теб ежечасно бъка от играещи трите си "аз" и от псулютни оригинали -първосигнални,ама по своему оригинали.Цяла седмица ми "държи влага"завършващото изречение на една жалба,написана от доста възрастен човек : "Не ви изпращаме отговора на г-жа П......а,защото като го четяхме,един от наследниците в състояние на ЕФЕКТ под булото на алкохола,го скъса."
Чируз,не се отплесвай по жени,имаш наука да бориш,пък ако загазиш,все шъ можем да те уредим с килия "с южно изложение"-имаме необходимите връзки в ГД "ИН".
stonetales,май съм го проспал някъде този материал - кой е Кристалния и що точно него трябва да питаш за решаването на проблеми ?В момента трябва да се пита за такива неща само съответния областен партиен шеф от ГЕРБ,макар,че едва ли построяването на някоя магистрала ти е най-важния проблем.
Искам да попитам дали точно в тази тема ни трябват снимки на "каки"? Ай нека който е ептен "загорял",да си щракне съответния канал -има поне три-четири некодирани денонощни,ама тук да не си замърсяваме духовните мисли /не се пулете,при мен пиенето на мастика и доброто замезване е освен плюскарска,и много духовно извисена дейност/ с разни плътски фотоилюзии.Прехода е безполово зловещо понятие,кой таковал -таковал,и при прехода вече всичко е "пито-платено".Любовта е умряла отдавна,останали са навика и платените отношения.А,бе,нема нужда,начи.Ариведерчи! :lol: :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Да,
Определно В 12 е без конкуренция дотук.

П.П. Инкубуса определено не е прав.
В 12 не е кака, тя е илюзия, а илюзиите са едни от най-характерните черти на прехода.

А с каките служим на себе си, когато успеем да ги кандърдисаме, разбира се :lol: !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

На мнение съм, че ненужните неща отпадат сами от която и да е сис-тема:)
Предполагам, че в случая каките просто уравновесяват излишната сериозност на темата. Но и това ще е до време:)

Що не ги оставиш Ицо, да се наиграят, младите духом, дет кръвта им врие и кипи, пък с теб ( и с вси останали) - да си лашкаме мастичките, Всичките?:)

Кристалния е моя ментор или авторитет или кото и д`било там. Страшен сладур:)

Друг негов лаф е , че "нищо на този свят няма значение"!

Моето тълкувание на лафа е, че Каквото и да правим на този свят, то е за да потвърдим чувството си за значимост, което от своя страна ни "успива" в съня, мая, (интерпретирането) на този свят.

"Мастичките" не са изключение:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

stonetales написа:...
Друг негов лаф е , че "нищо на този свят няма значение"!

...

Хм, т'ва се доближава до моята пътеводна звезда...със съответното замятане на влашки - "айде бе, че няма нищо". :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Оказва се, Киро, че светът не е чак толкова голям?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

stonetales написа:.....Що не ги оставиш Ицо, да се наиграят, младите духом, дет кръвта им врие и кипи, пък с теб ( и с вси останали) - да си лашкаме мастичките...........
Значи мастички може,а каки не може,така ли!? :lol:
Това е много егоистично от ваша страна!!! :mrgreen:
Преходът минава през разнопосчни посоки и интереси,и в него намират място както сериозните,така и други,на пръв поглед несериозни,дребни,първични,но на никому чужди човешки нужди,колкото и егоистично да звучи това.
Въпрос на гледна точка и интерпретация!!!
stonetales написа:На мнение съм, че ненужните неща отпадат сами от която и да е сис-тема:)........Предполагам, че в случая каките просто уравновесяват излишната сериозност на темата. Но и това ще е до време:)
А ти,драги ми колега stonetales,не вземай толкова насериозно темата си и не игнорирай нас простосмъртните,неразбиращи философията на твоята дълбока абстрактна мисъл!!! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Не бе Човек:)
Просто помолих Ицо да ви "изостави", за да не се "чувствате" игнорирани и да си изживеете младежките пориви:)

Еееее, ако и в тая тема се чувствате кофти по някакъв начин - не мога да помогна:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,след такава реакция за "каките"нищо не мога да възразя,бухкайте си снимки -ама няма да минете през прехода променени,а ще си останете със социалистическото бракониерско по отношение на секса мислене :lol:И като един дрът япончуга от времето на шогуна Токугава,който си има под ръка съответната гейша,ще ви река на японски,ма с български букви : "Шигата га най",превежда се нещо като "карай да върви,няма значение ".Съвсем друго нещо ме вълнува -да отида и си актуализирам билета,че изтича точно в събота -14.01.2012г.Зер,писна ми от заледяванията по улиците и пътищата,с това хубаво време през делниците, вече тази неделя трябва да се отгърмя на риболов,щото започнаха да мъ прихващат Карастанчовите,т.е.,да ми лопа повече от една дъска в дюшемето.А и разбрах,че яз.Кърджали доста се е понапълнил и рибите няма да са "на майната си",ами се надявам да ги посъбера край брега.Светли бъднини,нулев стрес и пълен хладилник ви желая,за някои лека нощ :!: ,за други-Наздраве :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Камък,
Ти ни бъзикаш, бе, какви младежи?
Аз съм на добри години, предполагам и Телескопа - също.
Това, че харесваме каките/ а и по-свежите девойки/ не е в минус на темата :D !
Просто ми идва отвътре, харесвам жените, секса , ракията и салатата, риболова, риболова на лед, курортите, спа-хотелите и прочие малки земни радости :D !
Ей такива, малки неща ме радват и ми помагат да преодолявам трудностите на прехода :D !
А какво е преход без трудности, а ?
Заключено

Обратно към “Разни”