Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

И аз на Враждебна през 2012 година
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: И аз на Враждебна през 2012 година
Забавих се малко да отговоря на Дими, ама трябваше да сваля снимката от телефона!Dimy написа:браво, а тая риба какво я правите ...
Дими,
Ако хвана костури си вземам до един кг, защото в къщи ядем хищна риба. Останалото го давам, ако има някой желаещ да вземе, ако няма такъв, следва:
Затова и винаги си държа рибите в кофа с вода, през зимата остават живи до края на излета и винаги мога да ги пусна обратно.
Не съм някакъв заклет "пускач", но и никак не харесвам, когато се унищожава рибата без нужда.
g.petkov много правилно постъпваш по добре да си вземеш малко,другите да ги пуснеш и другият път пак да хванеш от колкото да стоят в хладилника 2 месеца.
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
- mitko ribara
- ще става разбирач
Браво Жоре евала! 

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Браво, Жоро за големия костур!
Не съм се запалил още по този риболов и то не е от страх, а от студ
и поради предимно дребните рибки, които излизат,,А относно пускането- аз защо съм чул, че риба която е изкарана от леда й се пукал мехура ли, незнам какво, но така или иначе била свършена
Затова и не съм се учудвал защо не връщат обратно тези купчини маломерни костурчета??
Не съм се запалил още по този риболов и то не е от страх, а от студ

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- G.Petkov
Да, случвало се е, когато ловя на голяма дълбочина - 8-10 и повече метра и рибите се вадят бързо, особено при костура, въздушния мехур излиза през устата. В тези случаи няма връщане.
Но, при повечето ми излети на леда, рибата е жива и здрава и с удоволствие се връща обратно
!
Но, при повечето ми излети на леда, рибата е жива и здрава и с удоволствие се връща обратно

Точно на дълбочини от 4-5м няма порблем вадят се и си остават живи и здрави в повечето случай.G.Petkov написа:Да, случвало се е, когато ловя на голяма дълбочина - 8-10 и повече метра и рибите се вадят бързо, особено при костура, въздушния мехур излиза през устата. В тези случаи няма връщане.
Но, при повечето ми излети на леда, рибата е жива и здрава и с удоволствие се връща обратно!

Поздравления колега и за бабанката и за връщането на рибата. Онзи ден, сряда, се прибирам от командировка и самолета захожда да каца и гледам един "луд" сам сам самичък клечи на гьола, как ми се прииска от самолета директно на леда да се паркирам ма нейси.
- G.Petkov
Направих няколко излета на Враждебна, но все се падаха много студени и ветровити дни, едва издържах по 3-4 часа и студа ме прогонваше.
В съботата вятърът беше полирал леда и едва се ходеше.

В дъното на снимката са комините на ТЕЦ-а и парата от тях върви хоризонтално на земята.
Колегите търсеха и малкото завет зад тръстиките

Рибки даде малко, и дребни – петдесетина рибета, ама направих само две дупки за цял ден, което не ми се беше случвало от много време.
Станах си аз „пускач”:

В неделята още по-лошо време, заваля и сняг, колкото да не мога да си намеря дашните дупки от предния ден и докато открия други, ръцете ми замръзнаха и слънцето не помогна.

Това са рибки от миналата седмица, пак много кратък риболов.

В съботата вятърът беше полирал леда и едва се ходеше.
В дъното на снимката са комините на ТЕЦ-а и парата от тях върви хоризонтално на земята.
Колегите търсеха и малкото завет зад тръстиките

Рибки даде малко, и дребни – петдесетина рибета, ама направих само две дупки за цял ден, което не ми се беше случвало от много време.
Станах си аз „пускач”:
В неделята още по-лошо време, заваля и сняг, колкото да не мога да си намеря дашните дупки от предния ден и докато открия други, ръцете ми замръзнаха и слънцето не помогна.
Това са рибки от миналата седмица, пак много кратък риболов.
Браво а тези рибоци от последната снимка на плувка ли са ловени или на мормишка ? 

- G.Petkov
Повечето риби от снимките са хванати на плувка, въпреки че всеки път пробвам и на мормишка. Все още съм далеч от съвършенството в риболова с мормишка.
В интерес на истината, при слаба активност на рибите се оказва, че малките ми и свъхчувствителни плувки са по-ефективни от мормишката. Успешно засичам при потапяне или изплуване на антенката с 1-2 мм.
Ама е въпрос на предпочитание и опит.
Наслука!
В интерес на истината, при слаба активност на рибите се оказва, че малките ми и свъхчувствителни плувки са по-ефективни от мормишката. Успешно засичам при потапяне или изплуване на антенката с 1-2 мм.
Ама е въпрос на предпочитание и опит.
Наслука!
Да да, точно така е тази година. Монтажът с плувка е много резултатен този сезон на това място, а и предишния.G.Petkov написа: В интерес на истината, при слаба активност на рибите се оказва, че малките ми и свъхчувствителни плувки са по-ефективни от мормишката.
-
- новобранец
Г-н Петков , моля да подновите темата.Вие сте ни растухата. 

Имах в предвид ,че там е много мръсно и аз не бих ял риба от тамG.Petkov написа:Забавих се малко да отговоря на Дими, ама трябваше да сваля снимката от телефона!Dimy написа:браво, а тая риба какво я правите ...
Дими,
Ако хвана костури си вземам до един кг, защото в къщи ядем хищна риба. Останалото го давам, ако има някой желаещ да вземе, ако няма такъв, следва:
Затова и винаги си държа рибите в кофа с вода, през зимата остават живи до края на излета и винаги мога да ги пусна обратно.
Не съм някакъв заклет "пускач", но и никак не харесвам, когато се унищожава рибата без нужда.

- G.Petkov
Трудно ми е да отговоря, но Враждебна и богровските езера не ги смятам за мръсни.
Не повече от много други баластриери и микроязовири.
За Челопечане и Ботунец, не бих се ангажирал с точен отговор, ама ядох костури от Челопечане и ми няма нищо
!
Не повече от много други баластриери и микроязовири.
За Челопечане и Ботунец, не бих се ангажирал с точен отговор, ама ядох костури от Челопечане и ми няма нищо

опс моя грешка мислех за Челопечене като съм писъл , аз там каквото хвана обратно във водата , макар да имам познат дето си яде риба от там