Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни разни всякакви
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Re: Блесни разни всякакви
Никой не спомена нищо за блесничките на Pontonon21 (Ball Concept и Synchrony), за тея тари трябва да ловят преди приводняване
Иначе имах реплики на Ball Concept на SavageGear и ми бяха от фаворитите в кутийката, преди да ги скъсам естествено. Изаче като отношение цена, качество, уловимост определено си заслужават

Иначе имах реплики на Ball Concept на SavageGear и ми бяха от фаворитите в кутийката, преди да ги скъсам естествено. Изаче като отношение цена, качество, уловимост определено си заслужават

Ами сложих 10lb, след като смених сопата с AVS86MF2 - на него нали пише тест по влакно 8-12 lb. А, и заради друго - не моа мятам и т'ва е ! Еле пък с Авид-а, със Спийда (на 2.70м 10-30гр) по ми се отдаваше, ама с Авид-а ...аз ли още не мога да му свикна (имам го от 2 мес. като през т'ва време съм ходил по гьолове 2-3 пъти) ....или нещо друго бъркам - незнам. Та т'ва е отговора, 10lb заради теста на тоягата и уж по-добър кастинг !??! (макарето е Калдия 3000) Речи ми ся - де бъркам ? Или ше кажеш че повредата не е само в телевизора, а в самата телевизия ?!Павел Иванов написа:vinil , ... за какво ти е десет либров плетеняк когато работиш с петнайсет грамови примамки ?!? Какво постигаш повече с него отколкото с петнайсет либров такъв ?

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами лично аз в случаят говоря за хищни рибиnabeden ribar написа:...Ще помоля когато се говори за начин и скорост на водене на примамки да се упоменава за каква точно риба иде реч!

Относно матиралите лопатки с две ръце подкрепям Муня ! В някои случаи рибата дава много по-голямо предпочитание на такива отколкото на лъскави .
Блесните на Pontonon21 още не съм ги пробвал но тази година предстои и това , не вярвам че ще ме разочароват поне на база ползвали ги .
vinil , мидиъм фаста на Авид при 8.6 фута е доста корава гега което определя по-близкият кастинг . В случаят това 8-12 lb означава с каква дебелина монофил се препоръчва да се работи с тази гега . Демек оптимално за работа с гегата е 0.28мм - 0.40мм . Ако търсиш основно кастинг то AVS90MLF2 ще ти свърши много по-добра работа а и с големите рибета ще се държи добре . Твоята гега е по-скоро за дебелото течение и по-лесно пробиване на костеливи усти но не и за особено далечен кастинг .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Ще си позволя да спомена една марка, която не е много популярна, но въртележките й са много читави според мен. За ULAR става въпрос. Тези, които аз имам са очевидно по-качествено изработени от Мепс, развъртат се лесно, че и рибки хващат, когато ги има 

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
И аз имам няколко Улара, но до сега риба на тях нямам. Вероятно обаче това се дължи на приспособлението от към дебелия край на въдицата. 

-
- новобранец
И аз искам да попитам за една не толкова популярна блесна coraz
Здравеите и от мен.Темата е супер,особено за новобранци като мен. 

Искам да попитам:може ли да се води блесната тип(stop and go).??Това водене дали дразни по-вече рибата?Питането мие за затворени водоеми.!Благодаря
-
- вече хвърля и на тежко
Може да се води по всякакакъв начин.
Koлега, запитай се най-напред какво става, след като спреш да "теглиш" блесната и после си помисли може ли да я водиш по този модерен начин. Същото може да направи и колегата nabeden ribar.snuupar написа:Искам да попитам:може ли да се води блесната тип(stop and go).??Това водене дали дразни по-вече рибата?Питането мие за затворени водоеми.!Благодаря
п.с. Има някои модели блесни, лопатките на които се въртят и при свободно пропадане(ПМ, но не всички варианти и по-скоро производства и "Лусокс". За съжаление ми прави впечатление, че при новите партиди листото не играе така добре при свободно пропадане), само под действие на съпротивлението на водата и без допълнително въздействие върху тях, но това са по-скоро изключения от общото правило.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
здравеите бихте ли ми обяснили с каква провотка в кои пласт на водата се водят спинерите имат ли игра кои са водещите разцветки за распер сом кефал и костур
Да не е Cora Z на Корморан?antonivanov написа:И аз искам да попитам за една не толкова популярна блесна coraz
Благодаря!!!! 

-
- кандидат преподавател
И такова - има едни атрактивни,а иначе пълни капути на "Пезон и Митчел",които имат толкова лошо лагеруване,че лопатките им се въртят само под струя от поливен маркуч-иначе във всякаква естествена водна среда са паметници на човешката бездарност.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Здрасти Тони ! Както ти обясних и в Манията спинерите са просто обикновени въртящи се блесни утежнени отпред с цел по-далечен кастинг . Вариациите на формата на оловото с различни видове рибки е най-вече за улов на риболовци и по-естетична визия . Примамката сама по себе си е разработена основно за улав на распер и в този случай се води бързо в повърхностният слой . Хубавото е че както при всяка въртяща блесна не и прощава никой хищник имащ афинитет към такива , особено кустура . Кофтито е че ако я водиш бавно по дъното , много бързо се сбогуваш с нея . Цветовете са си както при другите примамки - жълто+черно и синьо+бяло дЪ тОп . Сома не дава много добре на спинер което не означава че не би хванал такъв на такъв ако си достатъчно упорит . Та тъй .antonivanov написа:...бихте ли ми обяснили...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов