Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Въпрос за карбоновите въдици.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Въпрос за карбоновите въдици.
Здравейте.
Тъй като нищо незнам за карбона, искам да ви попитам, с тоя гръмоотвод, като отида за риба и се появи краткотрайна гръмотевична буря какво правя?
Аз ходя за риба най- често пеша, или с влак до някъде и после пеша... имам предвид, че немога да оставя въдицата в багажника и да изчакам да отмине бурята.
Тъй като нищо незнам за карбона, искам да ви попитам, с тоя гръмоотвод, като отида за риба и се появи краткотрайна гръмотевична буря какво правя?
Аз ходя за риба най- често пеша, или с влак до някъде и после пеша... имам предвид, че немога да оставя въдицата в багажника и да изчакам да отмине бурята.
Re: Въпрос за карбоновите въдици.
"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?
Ако има буря -оставяш въдицата на колче хоризонтално и се отдалечаваш от неяourglory написа:Здравейте.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Aми досега никой не ми е изписвал. Ако искаш мога да ти дойда на посещение да ми направиш един преглед? Само дай адрес на кабинета.Ba4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?
- prodigy666
- разбира нещата
бая смешници са се навъдилиBa4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?

-
- новобранец
Ахахахахахах, Ourglory- ВЕЛИКАН! My hero.
ми стискаш въдицата и я вдигаш на високо в посока към гръмотевиците ! 

Колеги! Не си правете майтап с карбона! И се пазете не само при гръмотевици, а и от високото напрежение! Не ги гледайте, че са високо жиците - обхвата на волтовата дъга хич не е малък! Пък последствията, ма хич не са добри! Пиша ви го от личен опит, на 5 септември миналата година имах глупостта да мина с карбонова въдица на рамо под 20 киловолта далекопровод - НЕ ГО ПРАВЕТЕ !!!!
Omaxxa написа:ми стискаш въдицата и я вдигаш на високо в посока към гръмотевиците !
prodigy666 написа:бая смешници са се навъдилиBa4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dimitar1914 написа:Ахахахахахах, Ourglory- ВЕЛИКАН! My hero.
Вие сте много простиBa4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?

Благодаря на хората отговорили по темата.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Като ви чета глупостите и това кой кога се е регистрирал се сещам защо избягвам да пиша вече в този форум.
Това за карбона и гръмотевиците не е маловажна тема.Миналата пролет си чух въдицата да жужи докато замятах насред гръмотевична буря на Агалината.Светкавиците падаха в този залив м-у Агалина и Германката.Гледката беше невероятно красива,а бягството ми изпълнено с много страх и залягания по камъните.
До колкото си спомням тик на пристанището някъкъв човек го беше ударил тока докато си преминавал под жиците.
За това когато святка батко ви бяга,а под жици винаги пръчката да сочи надолу
Това за карбона и гръмотевиците не е маловажна тема.Миналата пролет си чух въдицата да жужи докато замятах насред гръмотевична буря на Агалината.Светкавиците падаха в този залив м-у Агалина и Германката.Гледката беше невероятно красива,а бягството ми изпълнено с много страх и залягания по камъните.
До колкото си спомням тик на пристанището някъкъв човек го беше ударил тока докато си преминавал под жиците.
За това когато святка батко ви бяга,а под жици винаги пръчката да сочи надолу
Aко въдицата е прибрана в калъф (моя е бризент) и е на гърба ми има ли риск?
Не знам каква работа имаш по време на буря с въдица в ръка, но ако те завари на водоема - въдицата в PVC тубос и да не ти пука
- kostakosta
- научил се да хвърля
Няма! Карбона от ел.гледна точка е проводник. Затова се избягва да се размахва под далекопроводи високо напрежение и при гръмотевични бури.
- kostakosta
- научил се да хвърля
Пълна подкрепа за "Ribarina". Както се казваше в един култов филм - " Стига простотии бе тате".Тона между колегите във форума от доста време се доближава до нивото в кварталния ХОРЕМАГ
-
- новобранец
имам 6м, телескоп преди 6-7 години го купих на колмик и веднага утидох да се изкефа седнах под един далекопровод и както се кефя ръката ми изтръпна чу се нешто да цвърка и отървах телескопа небеше приятно затова не рискувай, когато гърми се пие ракия,kostakosta написа:Няма! Карбона от ел.гледна точка е проводник. Затова се избягва да се размахва под далекопроводи високо напрежение и при гръмотевични бури.