Въпрос за карбоновите въдици.

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Въпрос за карбоновите въдици.

Мнение от ourglory »

Здравейте.
Тъй като нищо незнам за карбона, искам да ви попитам, с тоя гръмоотвод, като отида за риба и се появи краткотрайна гръмотевична буря какво правя?
Аз ходя за риба най- често пеша, или с влак до някъде и после пеша... имам предвид, че немога да оставя въдицата в багажника и да изчакам да отмине бурята.
Ba4oMisho
новобранец
новобранец

Re: Въпрос за карбоновите въдици.

Мнение от Ba4oMisho »

"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

ourglory написа:Здравейте.
Тъй като нищо незнам за карбона, искам да ви попитам, с тоя гръмоотвод, като отида за риба и се появи краткотрайна гръмотевична буря какво правя?
Аз ходя за риба най- често пеша, или с влак до някъде и после пеша... имам предвид, че немога да оставя въдицата в багажника и да изчакам да отмине бурята.
Ако има буря -оставяш въдицата на колче хоризонтално и се отдалечаваш от нея :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Ba4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?
Aми досега никой не ми е изписвал. Ако искаш мога да ти дойда на посещение да ми направиш един преглед? Само дай адрес на кабинета.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Ba4oMisho написа:"колега", гледам си се регистрирал преди 5-6 дена и имаш 12 мнения. Прочетох ги! Искам да те попитам пиеш ли си редовно лекарствата?
бая смешници са се навъдили :D :D :D :D :D :D :D :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :butthead:
dimitar1914
новобранец
новобранец

Мнение от dimitar1914 »

Ахахахахахах, Ourglory- ВЕЛИКАН! My hero.
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

ми стискаш въдицата и я вдигаш на високо в посока към гръмотевиците ! :smt051
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

Колеги! Не си правете майтап с карбона! И се пазете не само при гръмотевици, а и от високото напрежение! Не ги гледайте, че са високо жиците - обхвата на волтовата дъга хич не е малък! Пък последствията, ма хич не са добри! Пиша ви го от личен опит, на 5 септември миналата година имах глупостта да мина с карбонова въдица на рамо под 20 киловолта далекопровод - НЕ ГО ПРАВЕТЕ !!!!
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Omaxxa написа:ми стискаш въдицата и я вдигаш на високо в посока към гръмотевиците ! :smt051
prodigy666 написа:
бая смешници са се навъдили :D :D :D :D :D :D :D :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :butthead:
dimitar1914 написа:Ахахахахахах, Ourglory- ВЕЛИКАН! My hero.
Вие сте много прости :lol: :lol: :lol:
Благодаря на хората отговорили по темата.
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Като ви чета глупостите и това кой кога се е регистрирал се сещам защо избягвам да пиша вече в този форум.

Това за карбона и гръмотевиците не е маловажна тема.Миналата пролет си чух въдицата да жужи докато замятах насред гръмотевична буря на Агалината.Светкавиците падаха в този залив м-у Агалина и Германката.Гледката беше невероятно красива,а бягството ми изпълнено с много страх и залягания по камъните.
До колкото си спомням тик на пристанището някъкъв човек го беше ударил тока докато си преминавал под жиците.
За това когато святка батко ви бяга,а под жици винаги пръчката да сочи надолу
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Aко въдицата е прибрана в калъф (моя е бризент) и е на гърба ми има ли риск?
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

Не знам каква работа имаш по време на буря с въдица в ръка, но ако те завари на водоема - въдицата в PVC тубос и да не ти пука
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Няма! Карбона от ел.гледна точка е проводник. Затова се избягва да се размахва под далекопроводи високо напрежение и при гръмотевични бури.
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Пълна подкрепа за "Ribarina". Както се казваше в един култов филм - " Стига простотии бе тате".Тона между колегите във форума от доста време се доближава до нивото в кварталния ХОРЕМАГ
petya_baycheva
новобранец
новобранец

Мнение от petya_baycheva »

kostakosta написа:Няма! Карбона от ел.гледна точка е проводник. Затова се избягва да се размахва под далекопроводи високо напрежение и при гръмотевични бури.
имам 6м, телескоп преди 6-7 години го купих на колмик и веднага утидох да се изкефа седнах под един далекопровод и както се кефя ръката ми изтръпна чу се нешто да цвърка и отървах телескопа небеше приятно затова не рискувай, когато гърми се пие ракия,
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”