Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Като казвате ..късане?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Като казвате ..късане?
имате впредвид късане на повода?засечка? или просто ей така куката с пружината и оловото в устата?Какво значи късане? Да метна в някои дънер?Наскоро говорих с 3-4 колеги от форума.Според тях тънката линия е нещо само за майстори...Чудя се дали от майсторлък или друго късаме? Ако някой не ме е разбрал, защо майстори допускат това?и Кое е най-тънкото място на една линия?Възел.,Вирбел, Кука?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
късане на джуките,и от там скъсах ги,като се хвалиш пред приятели като си бил с мадама кво викаш-спуках я.само си мислим,че ги пукаме.само,че при рибите се разбира буквално,в бързината да откачиш куката и става късането на джуки
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- чуруликпенчо
- сериозен играч
По мое скромно мнение ,смятам , че най-слабото място на линията е неправилно избрания или неправилно изпълнения възел. Първото става поради малкото възли , които познаваме/поне аз/.Второто е поради припряното изпълнение /на възела/ или поради ненаплюнчване на влакното.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
......или тьпото и старо влакно,или ползването на един повод няколко риболова,или малшанс,или закачки,или личната ни неграмотностчуруликпенчо написа:По мое скромно мнение ,смятам , че най-слабото място на линията е неправилно избрания или неправилно изпълнения възел. Първото става поради малкото възли , които познаваме/поне аз/.Второто е поради припряното изпълнение /на възела/ или поради ненаплюнчване на влакното.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Има си риби , който си късат без значение от такъмите и майсторлъка
Не говоря за подводници, а за нормални риби в по екстремни условия.
Пресен случай, във неделя шаран ми изправи 1 номер кука, без да разбера как стана въобще. (ползвам дебели , ковани куки от реномирани марки и проверени
).
Та мисълта ми е , че има риби който не са наши, остава ни само спомена от самото кълване

Пресен случай, във неделя шаран ми изправи 1 номер кука, без да разбера как стана въобще. (ползвам дебели , ковани куки от реномирани марки и проверени

Та мисълта ми е , че има риби който не са наши, остава ни само спомена от самото кълване

-
- новобранец
- Обратна връзка:
[quote="Ivak"]Има си риби , който си късат без значение от такъмите и майсторлъка
).
[/q
Точно в неделя и аз преживях подобно нещо.Понеже съм си научил урока, че всичко трябва да е изпипано, през седмицата си връзвах поводи( за шаран под лупа, да гледам намотките)От събота бях на водоема, чаках с часове , метнал в близост до шавара,с настроен аванс( с плетено влано съм)...послевда зверски удар, знаете натам....в кратката борба останах ...без нищо.Бях чакал 24 часа за удар, за да видя,,,,че ми се изправи вирбела!!! Явно бях подценил този елемент, щом възлите, куката и всичко останало издържа.Още един безценен урок за мен...сега незнам дали да ползвам вирбел с карабинка или не вече?Вие какво мислите?

Точно в неделя и аз преживях подобно нещо.Понеже съм си научил урока, че всичко трябва да е изпипано, през седмицата си връзвах поводи( за шаран под лупа, да гледам намотките)От събота бях на водоема, чаках с часове , метнал в близост до шавара,с настроен аванс( с плетено влано съм)...послевда зверски удар, знаете натам....в кратката борба останах ...без нищо.Бях чакал 24 часа за удар, за да видя,,,,че ми се изправи вирбела!!! Явно бях подценил този елемент, щом възлите, куката и всичко останало издържа.Още един безценен урок за мен...сега незнам дали да ползвам вирбел с карабинка или не вече?Вие какво мислите?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако очаквам да излизат големи риби, слагам Големи вирбели винаги без закопчалка. Ако примерно излизат 5 кг риби слагам вирбел за 25-30 кг. Не ползвам корда под 0,40 за дъно и по малки куки от 3-4 номер, и въдиците ми са като колове за домати, макарите ми са с минимум 200 метра корда и то сменяна по 2-3-4 пъти годишно.
И пак имам оттървани риби
Така че да се повторя някой риби просто не са наши
И пак имам оттървани риби

Така че да се повторя някой риби просто не са наши

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ивак , и аз стигнах до извода за по-здравия такъм и линия.Много ме е яд, когато колеги до мене се опитват да извадят шарко с 0,20, при положение ,че се лови в близост до шавар.Защото като скъса не само повода, както е често, рибата се оплита и умира.Говоря за конкретни наблудения над даден водоем., при който ако метнеш на 1 м от шавара няма пипане, ако метнеш в близост ( 20-30 см ) следва бърз удар, при който винаги рибата е вече в шавара. Но си прав-някои риби не са наши
И аз съм вадил на 0.16 3 кг шаран, но на чисто място и с много игра.Поне сега ще взимам по силни вирбели
Благодаря за споделеното
Само да вметна, незнам дали си внушавам,но с плетенето влакно измъквам всичко, с монофил....сигурно си прав,че трябва да е 0,40 минимум