Като казвате ..късане?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Като казвате ..късане?

Мнение от Dotuk »

имате впредвид късане на повода?засечка? или просто ей така куката с пружината и оловото в устата?Какво значи късане? Да метна в някои дънер?Наскоро говорих с 3-4 колеги от форума.Според тях тънката линия е нещо само за майстори...Чудя се дали от майсторлък или друго късаме? Ако някой не ме е разбрал, защо майстори допускат това?и Кое е най-тънкото място на една линия?Възел.,Вирбел, Кука?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

късане на джуките,и от там скъсах ги,като се хвалиш пред приятели като си бил с мадама кво викаш-спуках я.само си мислим,че ги пукаме.само,че при рибите се разбира буквално,в бързината да откачиш куката и става късането на джуки
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

По мое скромно мнение ,смятам , че най-слабото място на линията е неправилно избрания или неправилно изпълнения възел. Първото става поради малкото възли , които познаваме/поне аз/.Второто е поради припряното изпълнение /на възела/ или поради ненаплюнчване на влакното.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Малко възли,за по малко късане :arrow: ТУК
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

чуруликпенчо написа:По мое скромно мнение ,смятам , че най-слабото място на линията е неправилно избрания или неправилно изпълнения възел. Първото става поради малкото възли , които познаваме/поне аз/.Второто е поради припряното изпълнение /на възела/ или поради ненаплюнчване на влакното.
......или тьпото и старо влакно,или ползването на един повод няколко риболова,или малшанс,или закачки,или личната ни неграмотност :lol: :lol: винаги сьм твьрдял и ще продьлжа да го правя,че повече от 4-максимум 5 вьзела не ви трябва да знаете-само се обьрква човек и още по лошо става-аз сьм си избрал няколко,след мноократни проби и просто ЗАБРАВИХ за другите :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Има си риби , който си късат без значение от такъмите и майсторлъка :wink:

Не говоря за подводници, а за нормални риби в по екстремни условия.

Пресен случай, във неделя шаран ми изправи 1 номер кука, без да разбера как стана въобще. (ползвам дебели , ковани куки от реномирани марки и проверени :wink: ).

Та мисълта ми е , че има риби който не са наши, остава ни само спомена от самото кълване :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: За мене късане е когато риба ми бута стръвта с часове и аз клеча до въдицата и накрая извадя някъв дребосък колкото стръвта. :roll: Е ТОВО Е КЪСАНЕ НА НЕРВИ :twisted: а уж ходя за риба да разпускам :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

[quote="Ivak"]Има си риби , който си късат без значение от такъмите и майсторлъка :wink:

Не говоря за подводници, а за нормални риби в по екстремни условия.

Пресен случай, във неделя шаран ми изправи 1 номер кука, без да разбера как стана въобще. (ползвам дебели , ковани куки от реномирани марки и проверени :wink: ).

Та мисълта ми е , че има риби който не са наши, остава ни само спомена от самото кълване :lol:[/q

Точно в неделя и аз преживях подобно нещо.Понеже съм си научил урока, че всичко трябва да е изпипано, през седмицата си връзвах поводи( за шаран под лупа, да гледам намотките)От събота бях на водоема, чаках с часове , метнал в близост до шавара,с настроен аванс( с плетено влано съм)...послевда зверски удар, знаете натам....в кратката борба останах ...без нищо.Бях чакал 24 часа за удар, за да видя,,,,че ми се изправи вирбела!!! Явно бях подценил този елемент, щом възлите, куката и всичко останало издържа.Още един безценен урок за мен...сега незнам дали да ползвам вирбел с карабинка или не вече?Вие какво мислите?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ако очаквам да излизат големи риби, слагам Големи вирбели винаги без закопчалка. Ако примерно излизат 5 кг риби слагам вирбел за 25-30 кг. Не ползвам корда под 0,40 за дъно и по малки куки от 3-4 номер, и въдиците ми са като колове за домати, макарите ми са с минимум 200 метра корда и то сменяна по 2-3-4 пъти годишно.
И пак имам оттървани риби :lol:
Така че да се повторя някой риби просто не са наши :wink:
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

Ивак , и аз стигнах до извода за по-здравия такъм и линия.Много ме е яд, когато колеги до мене се опитват да извадят шарко с 0,20, при положение ,че се лови в близост до шавар.Защото като скъса не само повода, както е често, рибата се оплита и умира.Говоря за конкретни наблудения над даден водоем., при който ако метнеш на 1 м от шавара няма пипане, ако метнеш в близост ( 20-30 см ) следва бърз удар, при който винаги рибата е вече в шавара. Но си прав-някои риби не са наши :)И аз съм вадил на 0.16 3 кг шаран, но на чисто място и с много игра.Поне сега ще взимам по силни вирбели :)Благодаря за споделеното :) Само да вметна, незнам дали си внушавам,но с плетенето влакно измъквам всичко, с монофил....сигурно си прав,че трябва да е 0,40 минимум :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”