Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

колеги какво 6те кайете за марката cорморан(макари)
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
здравеито о6те от малак сам запален по риболова но от скоро по4нах се вманиачавам много много купих си макара cорморан модела е родео ефтин е за плуфка 6те я исползвам начи cенабата и е 25 лв кайете става ли за не6то или да купувам друга но сериозно се упалих и вече по4вам лека по лека да навлизам.плс даите мнение
-
- кандидат преподавател
- ribarq
- сериозен играч
Re: колеги какво 6те кайете за марката cорморан(макари)
като за начинаещ си се ореантирал добре !tattoos написа:здравеито о6те от малак сам запален по риболова но от скоро по4нах се вманиачавам много много купих си макара cорморан модела е родео ефтин е за плуфка 6те я исползвам начи cенабата и е 25 лв кайете става ли за не6то или да купувам друга но сериозно се упалих и вече по4вам лека по лека да навлизам.плс даите мнение

- man1966
- ще става разбирач
Както писах по горе-сигурно и твоите са от ефтиняците-имам 4 ДАМ а-байтрънъри-е па мнооо съм доволен.Ама са си от по 150 кинта...butnik написа:Dam+Cormoran пълен срам.Най-много ремонти съм правил на тях.А за начинаещ това е гадно,да останеш разочарован.
Отделно имам един с некъф магнитен аванс-от далечната 1999 година е и не е мръднал -а пък си ходя за рибичка редовно.
Та братле -не е много верно туй дет си го написал за срама....

Я елате рибенца при батко...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
ДАМ от 99г. и сегашен ДАМ нямат много общо освен името а и съм почти сигурен че тез ДАМове които ползваш са си по-старичко производство от 99г. щом още работят ако и тогава да са купени
За 150лв. човек сега би си взел макара и определено това не е ДАМ
Както и Корморан впомеждодругото
Човека е решил тепърва да избира своят начин на риболов и съответно според бъдещият такъв ще си подбира и бъдещите такъми 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
единствения дам който съм купувал е от далечната 87. от будапеща и пише произведено в germani.и още ми е резерва.а с кви макари ловя си е мой проблем но не са от тези марки.имам възможност да ловя с къде по-качествени марки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- man1966
- ще става разбирач
А бе Павка май не са по стари от 99 година бе-Футурата-9 лагера с байтрънър като че ли беше към2002 или 2003 година...Павел Иванов написа:ДАМ от 99г. и сегашен ДАМ нямат много общо освен името а и съм почти сигурен че тез ДАМове които ползваш са си по-старичко производство от 99г. щом още работят ако и тогава да са купениЗа 150лв. човек сега би си взел макара и определено това не е ДАМ
Както и Корморан впомеждодругото
Човека е решил тепърва да избира своят начин на риболов и съответно според бъдещият такъв ще си подбира и бъдещите такъми

А на колегата butnik пожелавам да лови риби-големи и по големи-па било то и с най скъпите макари на света...

Я елате рибенца при батко...
Мисля, че мнението не би трябвало да се дава за марка като цяло (още по-вече за известна марка) или ако нямаш ПРЕКИ впечатления за КОНКРЕТЕН модел. Аз например август 2006 си купих тази корморан
http://www.daiwa-cormoran.info/co/de/pr ... -model.htm
( 85 лв.) след доста консултации с "разбиращи" и доста умуване. Но си имах и конкретни изисквания към макарата-Голяма плитка шпула задължителни, перфектен аванс, перфектно редене на влакното. Още на първия риболов разбрах, че не съм сбъркал (0.25 Colmik feande.., Midi 1.5+1.5 г. с едно телескопче Trabuko го мятам на 25-30 метра без проблем, а при попътен вятър и на 50 м.) и веднага отидох и си взем още една, по-евтина
(50 лв) която върши същата работа, само че е с графитни шпули. Първата обаче е с три алуминиеви, така че си ги ползвам и за втората. На тази макара имам извадени над 15 шарана между 3 и 5.5 кг и само един откачил се (бях забравил аванса затегнат). Може и да има по хубави или/и по-евтини, но поне от първата съм страшно доволен. Втората я ползвам за фидера, а с него ловя по-рядко, така че имам по-малко впечатления, но и за двете засега нямам никакви забележки.
( 85 лв.) след доста консултации с "разбиращи" и доста умуване. Но си имах и конкретни изисквания към макарата-Голяма плитка шпула задължителни, перфектен аванс, перфектно редене на влакното. Още на първия риболов разбрах, че не съм сбъркал (0.25 Colmik feande.., Midi 1.5+1.5 г. с едно телескопче Trabuko го мятам на 25-30 метра без проблем, а при попътен вятър и на 50 м.) и веднага отидох и си взем още една, по-евтина
(50 лв) която върши същата работа, само че е с графитни шпули. Първата обаче е с три алуминиеви, така че си ги ползвам и за втората. На тази макара имам извадени над 15 шарана между 3 и 5.5 кг и само един откачил се (бях забравил аванса затегнат). Може и да има по хубави или/и по-евтини, но поне от първата съм страшно доволен. Втората я ползвам за фидера, а с него ловя по-рядко, така че имам по-малко впечатления, но и за двете засега нямам никакви забележки.
Да, влиза, но предполагам че е от дебелото влакно (о.25). При замятане след като затворя бигела и почна да навивам без да съм опънал влакното ми се случва да се пъхне под шпулата, но аз съм и свикнал и си я поглеждам. Но дори и да се навие закопчалката на шпулата е добре направена-натискам едно лостче, шпулата пада, отвивам, напискам обратно и готово. Това дори го правя с една ръка, не ми се налага да оставям пръчката.