Мнение за щеки Tubertini ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Аз съм привърженик на по-стегнатия тип пръчки
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

За последно че почвам да дразня май ... :lol:
По-твърди са ама малко по-скъпичките Мавери, пък и на Ексийджа диаметъра /с който по принцип се постига строй и твърдост колкото по-голям е той/ на последното коляно е 42-43 милиметра а на Мавера е примерно 46-47 и при един по-силен вятър знаеш какво е усилието да я задържиш.... :lol:
Не ме разбирай погрешно, не твърдя че Шиманата са по-добри от Маверите!!!!
Относно твърдостта и лекотата, хубаво е но това е най-чупливия вариант и съответно и най скъпия. :lol:
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Едно по-градивно мнение че развалихме темата на Алекс!! :lol:
( ако не се лъжа освен при Колмик, другите марки няма къде да ги видиш, разклатиш и т.н.)
Одскочи до Софето и ще можеш да пипнеш Мавер, Тика, Гарболино, Мило, Броунинг, евентуално ако има в наличност някое Шимано, Престън и Трабуко......
Ако си решил да похарчиш повечко пари си заслужава да отскочиш!!!

П.С. Съвсем сериозно говоря за Шимано Ексийдж, 3-ма мой познати имат такива и за тази цена по-стройна и лека за сега не съм пипал!!!
Аз ловя с една Тика Суперлайт 2 която е по-скоро шаранджийска от колкото мачова и хич не мисля да си я сменям на този етап.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

iogo написа: Относно твърдостта и лекотата, хубаво е но това е най-чупливия вариант и съответно и най скъпия. :lol:
Тука сме на едно мнение :lol: :lol: :lol: :wink:
aide nasluka
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

mic написа:Има два вида щеки-правените в REGLAS и останалите!Що не разклатиш COMPETITION 371на MAVER или даже 271 и после да гледаш някави TUBERTINI-та ли бяха?????
Преди малко разклатих COMPETITION 301 колега, страхотна е.
Благодаря колега jogo навярно ще изпълня съвета ти.
Аватар
stoyanms
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanms »

Здравей колега притежавам Tubertini EVOLA 300 и мога да ти кажа че е доста добра за парите си.Стегната е и доста лека.Това е лично мое мнение .На слука :lol:
catch & release
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

факт е че 90% от състезателите в България и в света ловят с мавър. Изключение правят световно известните състезатели които са рекламни лица на дадена марка и са задължени да ловят с продуктите на фирмата която рекламират
Аватар
Shtukata76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shtukata76 »

Trabucco TXL Tiger carp 13m е нещо средно между мачова и шаранджийска щека-825грама. Много съм доволен от този модел
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

А това какво общо има с темата?!!!!?
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мнение за щеки Tubertini ?

Мнение от BZI »

alex_teo написа:Колеги, има ли някой който да сподели от личен опит мнение за Тубертини Евола?
Предварително благодаря.

Колега вече мога да дам мнение за Тубертини Куадра 301. Страхотна щека , държи се много добре дори и при доста силен вятър. Можеш да си дърпаш най различни рибки с нея. Аз направих сефтето с 40 каракуди по 400 - 500 гр и един шарко около 1.3 кг. Чудесна работа. Според мен няма да сбъркаш с щеките на тубертини. Мога само до добавя , че Еволата е доста твърда и е по скоро състезателна щека. Това мога да кажа със скромните си познания по въпроса за щеките на Тубертини.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
viksana
новобранец
новобранец

Мнение от viksana »

Здравейте! :) Нов съм в този форум и реших малко да се включа и тук и да обменим опит..скоро преди 2 седмици си взех продна пръчка щека (до сега не съм пробвал с щека) да вида как е тази работа..зех си New Hunter 3000 7М..На пръв поглед проста пръчка,но се оказа доста здрава стабилна и лека за тази марка..изкарах няколко каракудки на яз.Батак около 1кг и 1 шаран 2кг..пръчката се оказа и там стабилна и този риболов ми харесва с щека..сега съм решил да си взема някаква друга по-хубава..нещо 10,50 метра..да кажете модел Maver,Tubertini,Sensei и нещо друго.. :) Благодаря предварително.. :) :D :D :D
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Сенсей??? или сенсас имаш впредвид
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

BZI написа:
alex_teo написа:Колеги, има ли някой който да сподели от личен опит мнение за Тубертини Евола?
Предварително благодаря.

Колега вече мога да дам мнение за Тубертини Куадра 301. Страхотна щека , държи се много добре дори и при доста силен вятър. Можеш да си дърпаш най различни рибки с нея. Аз направих сефтето с 40 каракуди по 400 - 500 гр и един шарко около 1.3 кг. Чудесна работа. Според мен няма да сбъркаш с щеките на тубертини. Мога само до добавя , че Еволата е доста твърда и е по скоро състезателна щека. Това мога да кажа със скромните си познания по въпроса за щеките на Тубертини.
Ето я щеката при сефтосването и от BZI :

Изображение

Изображение

Ето го и сефтето:

Изображение
Изображение

Аз бях там :D :D :D
Изображение
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Аз също си ловя с щека на Tubertini XS 10-03 по старо моделче е, но 3г си карам с него и съм доволен на колко боини мисии е било с мене и не ме е оставило така че, не съм съгласен с някои мнения че Тубертини са скапани и въпреки че имам друга щека а скоро ще си купя и трета не мисля да си оставям Тубертинито. :heart: :smt026 :heart:
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Batbozho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от Batbozho »

galin написа:факт е че 90% от състезателите в България и в света ловят с мавър. Изключение правят световно известните състезатели които са рекламни лица на дадена марка и са задължени да ловят с продуктите на фирмата която рекламират
Опа де,чак 90%.И че и в света.Ти кога ги брои?Не че се заяждам ама такива смели заключения са меко казани смешни.Надали има някъде излезнала статистика за състезателите по света кои с ква щека лови.От всички хора които познавам в Пловдив(говоря за около 50-100 души не се сещам един да лови с Мавер в това число включвам бивши и настоящи състезатели.Как ги изчисли тези 90% ще ми е много интересно да ми кажеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”