Инфо за яз.Александър Стамболийски?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Инфо за яз.Александър Стамболийски?

Мнение от zapalen_92 »

В неделя заминавам на язовира Стамболийски за 2 дена.Неделя сутринта съм там и понедлник вечерта се връщам.Кажете на кое място да отида?Лови ми се червеноперка,каракуда и шаран.С две думи шаранови риби.Ще ловя на плувка и на дъно.Нямам лодка за да захранвам на дънната така че ще карам на късмет.Монтаж на косъм.На кое място да отида че да мога да хварлям дънната за да не закачам и да късам.Посаветваите ме моля ви. И някаква захранка? Не искам и този път да се варна с наведена глава.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравей ЗАПАЛЕН 92. Не искам да те разочаровам ,но нивото на язовира е много високо и затова не се лови почти никаква риба. Миналия петък и събота ходих сутрините, в началото на язовира, от страната на Севлиево -200-300м надоло след като свърши асфалтирания път , на една голяма площадка и единственото което се ловеше е каракуда - от всякакъв калибър, като метода е на пружина с 2 куки в двата края на пружината по една, а на тях стиропорени топчета. В прожините слагах на филстар захранката ягода с коноп омесена с галета . Към 8 започва да дава добре до към 11-12 и след това край. Чух да говорят и за някоя и др бели рибета до кило извадени , но това са инцидентни случеи, привечер се ловят и дребни сомчета- пак инцидентно! Еми това е което мога да ти кажа. За шарани не съм чувал някой да е хванал , но пак ти казвам нивото на язовира и много високо и за това риболова е труден.
Наслука и да споделиш какво си направил .
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”