Въпрос за двигател

Модератор: bobopeli

STOQN7878
ще става разбирач
ще става разбирач

Въпрос за двигател

Мнение от STOQN7878 »

Здравейте, колеги. Имам надуваема лодка 2,7 с надуваемо твърдо дъно, транец, 36кг тегло. Колко кончета двигател да си взема, чудя се 4 или 6 коня, и понеже до сега съм с ел. motorguide, не разбирам нищо от бензиновите. Друго което ме интересува е дали ще има разлика в шума при тролинг при еднаква скорост примерно 3км/ч с двигатели 4 и 6 к.с. Надявам се, да ми помогнете.
Аватар
istinata72
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за двигател

Мнение от istinata72 »

Няма разлика колега,дрънкат едно и също :wink: (е ,по-скъпите,по-малко)...и 4 и 6 коня ще те возят добре.Даже и в разхода няма много разлика .Четворката е по-лек и ако много често ще го прегръщаш ,това е предимство :)
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

Колега - ако питаш за нов четиритактов двигател - 4, 5 и 6 конски сили се базират на един и същи мотор, една и съща кубатура, разликата е в карбуратор и ... Ако държиш да видиш каква е точната разлика отвори една листа с резервни части и ще видиш за дадената марка кои са! Така, че моя съвет е вземи шестица няма разлика в килограмите (или поне е минимална), като пари пак не е кой знае колко - дет викат кат даваш коня нема да дириш капистрата. Разликата между 4 и 6 кончета като пари не е чак толкоз голяма, но като мощност 6 кончета са 50% повече! При старите модели 6 коня по принцип е двуцилиндров - дефорсирана 8-ца - там в килограмите има разлика, и парите са други!
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Зависи колко ти се дава.По-голям е по–добре от гледна точка на мобилноста и скорост при нужда.Ако можеш да си го позволиш вземи 6 коня.Аз съм с 3,20 лодка с 4 коня Ямаха,но за дълги преходи вижда зор.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

За да излезеш на глисаж ти трябва 6 кс..Не си струва да икономисаш малко пари а после да се придвижваш 2пъти по бавно.Разликата в разхода е минимална.С 4 кс. няма да можеш да глисираж ,проверено е в годините.
DimityrK
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DimityrK »

Всичко опира до финансовата страна на нещата..........ама за мен по големият е за предпочитане/аз бях с двитактов 4коня....сега съм с четиритактов 5 коня...еее има си разлика../
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Айде и аз да река нещо. Моята е 3.00 м. и е с 6 к.с. - двутактов. Ако съм сам - проблеми ник'ви! Но двама ли са в лодката.....се мъчи и трудничко излиза на глисаж, па ако е и ветровито...кофти.
Ти си с 2.70м и ако и сложиш 4 к.с. - си представям че се получава се едно моята комбинация. Т.е. ако си сам -добре, но в мига в който влезете двама човека с лодката и ще съжалиш че не си сложил 6 к.с.
Не ангажирам с мнението си по никакъв начин.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Колега лодката ми е 3.30 с алуминиево дъно.Двигателчето беше с 6 коня 4Т Маринер.Лодката излизаше на глисаж когато съм сам в нея ама с 2-ма е мъка.Сега имам Меркури 8 кс 4Т и с двама и трябва една идея за да излезе на глисаж.Маринера сме го пробвали на лодка 2.70 и не можа да излезе на глисаж.Само вири нослето на горе.Виж на транеца има табелка и колко кс и кг може да носи.Ако може да носи 6 коня 4Т го взимай.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
STOQN7878
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от STOQN7878 »

На транеца пише 6 кс а като сравнявам различните марки дали е 4 или 6 коня теглото е едно и също, така че май ще е 6 к.с
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

STOQN7878 написа:На транеца пише 6 кс а като сравнявам различните марки дали е 4 или 6 коня теглото е едно и също, така че май ще е 6 к.с
Ако парите не са ти проблем - хич не го мисли даже...земай 6 кончета (и гледай някой да не е куц от тЕх) и газ !!

Но имай предвид, че ще си сложил максимума от това което позволява лодката. Т.е. имайки предвид, че транцевата дъска изпитва огромни напрежения по време на работа на мотора, имай едно наум. Да не стане някой път да усучеш масура и мотора да мине пред лодката.....Че имам един познат с подобно изпъление.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
rasper
новобранец
новобранец

Мнение от rasper »

Трябва да се има в предвид, че при ниски обороти е добре да е двуцилиндров и вдига по-малко шум.
STOQN7878
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от STOQN7878 »

двуцилиндровия е по-безшумен, но до 6кс двуцилиндров няма, а и лодката носи до 6 коня
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

STOQN7878 написа:двуцилиндровия е по-безшумен, но до 6кс двуцилиндров няма, а и лодката носи до 6 коня
Това щях и аз да кажа.Има Ямаха ама не знам колко кг е.4т два цилиндъра 6 кс. Поне сам го качвал на моята лодка.Мисля че на колегата лодката не може да не го издържи.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Аватар
janhonda
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от janhonda »

и за троулинг и за кеф............ :drinkers:
Прикачени файлове
009.JPG
009.JPG (190.8 KiB) Преглеждано 1756 пъти
Изображение076.jpg
Изображение076.jpg (211.5 KiB) Преглеждано 1756 пъти
НАСЛУКА на Barutchiata

http://vbox7.com/play:018c7811
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

преди 2-3 години теглих до брега едни колеги с подобен скутер със стар 2Т мотор 25 или 30кс - не помня вече... Те бяха излезли рано сутринта с пълна 25л бака и им беше свършил бензина надвечер... т.е. за 12-13 часа тролинг...
За сравнение 25кс 4Т инжекцион не успявам да изгоря 20л за 2 дена по 12-13 часа влачене и бързи преходи от единия до другия кай на яз. Искър...

Щом лодката ти е 270см, вземай 4, 5 или 6кс 4Т - различават се само по надписа и по цената... Килограмите са еднакви. Ако си повече от 80кг обаче, може и да не излезеш на глисаж... Проста лодката е много къса...
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”