Един излет с учебна цел

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Спиро
новобранец
новобранец

Един излет с учебна цел

Мнение от Спиро »

В събота, 14.01.2012, сутринта въпреки злокобните предсказания на шамана Емил Чолаков с колегата emilmucev натоварихме колата и се отправихме на учебен излет.Аз съм още начинаещ рибар и имам нужда от съвети на професионалисти.

Изображение

Успяхме в 9:30 да стартираме от Трявна към избраната дестинация река Тунджа и около 11 без нещо спряхме на баничките в Гурково за кафенце и минерална вода.

Изображение

Още със слизането от колата установихме, че денят ще бъде особенно ветровит, но това не ни отказа и след като пийнахме кафенцето с по една цигара и обсъждане на метеорологичните условия продалжихме към заветното място. Извинявам се, че нямам снимки, но вятърът там беше ураганен, и въобще не можах да извадя телефона. Това обаче не пречеше на 15-ина ентусиасти да се мъчат да ловят. След около 30 минутно съвещание, какво да правим, решихме да посетим друг участък от реката, който умишлено ще запазя в тайна.Последва 20-тина минутно пътуване и се озовахме на едно доста различно място.

Изображение

Изображение

Изображение

Вятърът тук беше по-скоро приятен, нивото на водата беше добро, както и нейната размътеност. Последва бърз инструктаж отностно използваният монтаж( плувка 1гр утежнена с оливетка,основно влакно 0.14, повод 0,12 с кука 14 зелено мънисто и мартеничка червен и бял червей) и особеностите на дъното и риболова започна.Като цяло от целият риболов снимки почти не успях да направя освен тези по-долу.

Изображение

Изображение

Продължихме до към 17:45, когато вече не се виждаха плувките и се прибрахме с ето тези красавци.

Изображение

Изображение

За мен този учебен излет беше доста полезен и изпълнен с много приятни емоции. Благодаря на sapuna, че ми помогна в избора на пръчка и макара. Благодаря и на emilmucev, че имаше търпението да ме въвежда в тайните на риболова.
Наслука на всички!!!
От студ умри на риба отиди!!!
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

!

Мнение от fiverov »

И ако беше пуснал поне половината рибки щеше да си научиш и напишеш домашното!!!!
Нищо ще го оставим за следващия пьт!
Поздрави за улова иначе но не забравяй за домашното!
пазете чисто ,не е толкова трудно
Динков
новобранец
новобранец

Re: Един излет с учебна цел

Мнение от Динков »

Ще кажа само БРАВО! Имал е успех урока! Същата слука и през цялата година, че и по-голяма ти желая!
Аватар
Андрей Д
новобранец
новобранец

Мнение от Андрей Д »

Излета с учебна цел е бил добър, браво за упорството в лошо време. И един съвет - снимки с риби в мивката не са за предпочитане във форума.
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Спиро, поздравления за успешния риболов в трудни условия :!:
Понеже сам казваш, че си нов в риболова (а и във форума), не се сърди на забележките на колегите и на липсата на много похвални коментари.Просто форумът е консервативен (поне на думи :lol: ) и повече адмирации получават тези които са пуснали рибата и в репоратажа демонстрират любов и уважение към природата ( както е на първите ти снимки), а не към месото(мивката).Понеже риболова е занимание несложно, всеки който има време и желание, с времето ще стане добър риболовец, но ще се радваме ако се приобщиш към нас и като природолюбител :!: Наслука :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Отличен!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Браво бе пич!Добре си ги зачесал.Все така да ти върви,че и по добре
Аватар
Спиро
новобранец
новобранец

Мнение от Спиро »

За сърдене въобще не може да става и дума, благодаря на всички Ви и обещавам следващият път да си науча и барабар с домашното да се представя отлично. Както знаете всеки се учи докато е жив и затова ще ви помоля да не ми се сърдите много че не съм пуснал поне част от рибките обратно. :smt006

P.S. А и искам да отбележа че тези риби не са всичките мои. По-голямата част са на колегата с когото бяхме заедно, просто ги бяхме събрали заедно в един живарник и затова изглеждат толкова много. :D
От студ умри на риба отиди!!!
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Поздравления :!:
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Давай смело,Спиро! :) Браво за излета :drinkers: Имаш си заложбите и ако усещаш тръпката и жаждата за риболовни излети,пердаши нататък!Може и без снимки-не си длъжен,важното е на тебе да ти прави кеф и да релаксираш.Колкото до пускането или вземането на улова,има си законово положение и сам решаваш дали ще рилийзваш или ще си вземеш допустимото количество .
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

добър урок :D :D :D
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

INCUBUS написа:,,,!Може и без снимки-не си длъжен,,,, .
Разбира се , че никой никого не задължава!Но повярвай- хубавите снимки, ще те накарат да преживееш излета няколко пъти. Тук ще се запознаеш с много точни хора и техните похвали за успешния риболов и пуснатата риба ще те кефят, защото риболов без хвалба е ,,,абе като оная работа е :lol:
Което не значи риба да не опитаме :drinkers:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Хубави риби , евала .
Хвани и пусни !
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Супер репортаж, придружен със снимки и точни описания.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”