Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Един излет с учебна цел
Един излет с учебна цел
В събота, 14.01.2012, сутринта въпреки злокобните предсказания на шамана Емил Чолаков с колегата emilmucev натоварихме колата и се отправихме на учебен излет.Аз съм още начинаещ рибар и имам нужда от съвети на професионалисти.

Успяхме в 9:30 да стартираме от Трявна към избраната дестинация река Тунджа и около 11 без нещо спряхме на баничките в Гурково за кафенце и минерална вода.

Още със слизането от колата установихме, че денят ще бъде особенно ветровит, но това не ни отказа и след като пийнахме кафенцето с по една цигара и обсъждане на метеорологичните условия продалжихме към заветното място. Извинявам се, че нямам снимки, но вятърът там беше ураганен, и въобще не можах да извадя телефона. Това обаче не пречеше на 15-ина ентусиасти да се мъчат да ловят. След около 30 минутно съвещание, какво да правим, решихме да посетим друг участък от реката, който умишлено ще запазя в тайна.Последва 20-тина минутно пътуване и се озовахме на едно доста различно място.

Вятърът тук беше по-скоро приятен, нивото на водата беше добро, както и нейната размътеност. Последва бърз инструктаж отностно използваният монтаж( плувка 1гр утежнена с оливетка,основно влакно 0.14, повод 0,12 с кука 14 зелено мънисто и мартеничка червен и бял червей) и особеностите на дъното и риболова започна.Като цяло от целият риболов снимки почти не успях да направя освен тези по-долу.

Продължихме до към 17:45, когато вече не се виждаха плувките и се прибрахме с ето тези красавци.

За мен този учебен излет беше доста полезен и изпълнен с много приятни емоции. Благодаря на sapuna, че ми помогна в избора на пръчка и макара. Благодаря и на emilmucev, че имаше търпението да ме въвежда в тайните на риболова.
Наслука на всички!!!

Успяхме в 9:30 да стартираме от Трявна към избраната дестинация река Тунджа и около 11 без нещо спряхме на баничките в Гурково за кафенце и минерална вода.

Още със слизането от колата установихме, че денят ще бъде особенно ветровит, но това не ни отказа и след като пийнахме кафенцето с по една цигара и обсъждане на метеорологичните условия продалжихме към заветното място. Извинявам се, че нямам снимки, но вятърът там беше ураганен, и въобще не можах да извадя телефона. Това обаче не пречеше на 15-ина ентусиасти да се мъчат да ловят. След около 30 минутно съвещание, какво да правим, решихме да посетим друг участък от реката, който умишлено ще запазя в тайна.Последва 20-тина минутно пътуване и се озовахме на едно доста различно място.

Вятърът тук беше по-скоро приятен, нивото на водата беше добро, както и нейната размътеност. Последва бърз инструктаж отностно използваният монтаж( плувка 1гр утежнена с оливетка,основно влакно 0.14, повод 0,12 с кука 14 зелено мънисто и мартеничка червен и бял червей) и особеностите на дъното и риболова започна.Като цяло от целият риболов снимки почти не успях да направя освен тези по-долу.

Продължихме до към 17:45, когато вече не се виждаха плувките и се прибрахме с ето тези красавци.

За мен този учебен излет беше доста полезен и изпълнен с много приятни емоции. Благодаря на sapuna, че ми помогна в избора на пръчка и макара. Благодаря и на emilmucev, че имаше търпението да ме въвежда в тайните на риболова.
Наслука на всички!!!
От студ умри на риба отиди!!!
!
И ако беше пуснал поне половината рибки щеше да си научиш и напишеш домашното!!!!
Нищо ще го оставим за следващия пьт!
Поздрави за улова иначе но не забравяй за домашното!
Нищо ще го оставим за следващия пьт!
Поздрави за улова иначе но не забравяй за домашното!
пазете чисто ,не е толкова трудно
Re: Един излет с учебна цел
Ще кажа само БРАВО! Имал е успех урока! Същата слука и през цялата година, че и по-голяма ти желая!
Излета с учебна цел е бил добър, браво за упорството в лошо време. И един съвет - снимки с риби в мивката не са за предпочитане във форума.
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
Спиро, поздравления за успешния риболов в трудни условия
Понеже сам казваш, че си нов в риболова (а и във форума), не се сърди на забележките на колегите и на липсата на много похвални коментари.Просто форумът е консервативен (поне на думи
) и повече адмирации получават тези които са пуснали рибата и в репоратажа демонстрират любов и уважение към природата ( както е на първите ти снимки), а не към месото(мивката).Понеже риболова е занимание несложно, всеки който има време и желание, с времето ще стане добър риболовец, но ще се радваме ако се приобщиш към нас и като природолюбител
Наслука 

Понеже сам казваш, че си нов в риболова (а и във форума), не се сърди на забележките на колегите и на липсата на много похвални коментари.Просто форумът е консервативен (поне на думи

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- mitko ribara
- ще става разбирач
Отличен!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Браво бе пич!Добре си ги зачесал.Все така да ти върви,че и по добре
За сърдене въобще не може да става и дума, благодаря на всички Ви и обещавам следващият път да си науча и барабар с домашното да се представя отлично. Както знаете всеки се учи докато е жив и затова ще ви помоля да не ми се сърдите много че не съм пуснал поне част от рибките обратно. 
P.S. А и искам да отбележа че тези риби не са всичките мои. По-голямата част са на колегата с когото бяхме заедно, просто ги бяхме събрали заедно в един живарник и затова изглеждат толкова много.

P.S. А и искам да отбележа че тези риби не са всичките мои. По-голямата част са на колегата с когото бяхме заедно, просто ги бяхме събрали заедно в един живарник и затова изглеждат толкова много.

От студ умри на риба отиди!!!
-
- кандидат преподавател
Давай смело,Спиро!
Браво за излета
Имаш си заложбите и ако усещаш тръпката и жаждата за риболовни излети,пердаши нататък!Може и без снимки-не си длъжен,важното е на тебе да ти прави кеф и да релаксираш.Колкото до пускането или вземането на улова,има си законово положение и сам решаваш дали ще рилийзваш или ще си вземеш допустимото количество .

Разбира се , че никой никого не задължава!Но повярвай- хубавите снимки, ще те накарат да преживееш излета няколко пъти. Тук ще се запознаеш с много точни хора и техните похвали за успешния риболов и пуснатата риба ще те кефят, защото риболов без хвалба е ,,,абе като оная работа еINCUBUS написа:,,,!Може и без снимки-не си длъжен,,,, .

Което не значи риба да не опитаме

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Супер репортаж, придружен със снимки и точни описания.