Спининг макари - кой, какво развърта ???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???

Мнение от Sleepwalker_ »

Колеги, разбулих мистерията Понеже ми стана въз любопитно как аджеба едно Шимано може да струва 19 лв., ей сега звъннах на телефона. Момчето се втрещи като го питах как Сиена струва 19 кинта, погледна си в сайта и каза, че това не са цените. Сега го разработвали и качали продукти, но вероятно колегата му нещо объркал и нахакал големите намаления на всичко. :lol: Вика, че ще си оправят сайта и понеже сега тръгвал, щели да пускат 10% намаление на всичко. Та така.
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

те и на мен се обадиха, обаче детето опусна телефона и падна батерията и неможах да говоря :lol: :lol: :lol:
че аз направо ги поръчах 2-3 макарички
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Sleepwalker_ написа:Днес минах през магазина да видя и да пипна няколко модела макари и продавача ми препоръча Shimano Sienna с 3 г. гаранция. Сега, според него за моите пари тази макара е най-добрият вариант, но е ясно, че все пак това си е негово мнение.
На друго място пък ми препоръчаха Корморан с широка шпула, която макара била много добра за парите си и най-важното - постига доста по-добър кастинг.
От вчерашното ровичкане в нета и мнения на колеги аз пък си харесах Тика Калдия и Риоби Екусима. От всичко това нещата не ми се изясниха, а напротив - тотално се обърках. Отгоре на всички всички гореизброени модели са с приблизително еднаква цена и такъв миш-маш ми е, че... :rolleyes:

Между другото, попаднах на един онлайн магазин, който предлага някакви огромни отстъпки -> ВИЖ. Възможно ли е това, някой купувал ли е от там?
като отворих ми показа отстъпките,сега вече не ми показва :rolleyes: :rolleyes:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Павел Иванов написа:Къде видя че Заубера не е с алуминиево тяло ? В случаят Стамината е 7+1 лагера за разлика от при Заубера където са 8+1 . В този сайт не видях да се предлага Аплауз но между лагери и лагери има разлика като от вълна до вълна :wink: Във вторият случай зависи от ударението а в първият сигурно от това :
contain 4 stainless steel ball bearings, screws and main shaft.
В риби такъми гледам
За Стамината пише 7 лагера плюс един еднопосочен,най-вероятно са с еднакво вътрешно устройство със Заубера.Теглото им също е еднакво :idea: За последния също пише с метален корпус.
Последно промяна от pacho109 на Чет Яну 19, 2012 10:03 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

niki23 написа:те и на мен се обадиха, обаче детето опусна телефона и падна батерията и неможах да говоря :lol: :lol: :lol:
че аз направо ги поръчах 2-3 макарички
Ти остави, аз вече мислех планове да си изхарча заплатата в сайта и след това да я утроя през форумния битак тука. :lol:

Колеги, сега се замислих пак по моя проблм с макарата и се зачудих не е ли по-удачно да взема Шимано Сиена, което е с 3 години гаранция, от колкото Екусимата или Камбрията, които нямат и 1 ден гаранция. Тоест, ако нещо се прецака (което за този клас макари е доста вероятно), поне да знам, че ще я оправят или подменят.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Вземи си Рьоби Статима :idea:
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Баси , до ся се чудих де са тия чудни цени ама явно вече са пооправили сайта та не се виждат такива :roll:
pacho109 написа:За Стамината пише 8 лагера плюс един еднопосочен,най-вероятно са еднакви със Заубера.За последният не видях никъде не пише с метален корпус.
Ето ти от сайта който ти си линкнал :
STAMINA - http://fishermanbg.com/product/272/stam ... al-sp.html
BB: 7+1
Или иначе казано 7+1 лагера :idea: Къде си го видял това 8+1 само ти си знаеш .

Пак от същият сайт :
ZAUBER - http://fishermanbg.com/product/273/zaub ... al-sp.html
Reel's body , side plate , rotor arm . rocker . bail arm lever adopted highstrength duralumin precision casting and Oxide anti-corrosion treatment, used machining center imported from Japan processing , precision guarantee to improved feel and strength
Верно че ако си ползвал гугъл преводач ще ти е било по-трудно да го видиш щото при едното пише highstrength и предполагам че не ти го е превел а при другото го пише така high-strength та ....

Поглеждай ги тез неща другият път :wink:

Sleepwalker_ , сигурен ли си че тая гаранция е реална ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Sleepwalker_ написа: Колеги, сега се замислих пак по моя проблм с макарата и се зачудих не е ли по-удачно да взема Шимано Сиена, което е с 3 години гаранция, от колкото Екусимата или Камбрията, които нямат и 1 ден гаранция. Тоест, ако нещо се прецака (което за този клас макари е доста вероятно), поне да знам, че ще я оправят или подменят.
Заеби тези гаранции, които не значат нищо, а само "зарибяват" клиентите. На времето си купих пръчка с 5 г. гаранция и като я счупих на 2-рия месец се оказа че проблема бил в мен. И кВо да направя - да пиша в комисията за защита на потребителя, в господари на ефира или да наемам адвокат и да ги съдя? За тия пари просто пия една "студена вода" и продължавам да купувам, от другаде....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Павел Иванов написа:
Sleepwalker_ , сигурен ли си че тая гаранция е реална ?
Не знам какво точно имаш предвид под "реална". :roll: Е, всеки случай не разчитам да ми подменят счупена за нова де. В магазина днес ми казаха без да питам, че има гаранция, а и като сравнявах после цените с един онлайн магазин там също беше отбелязана 3-годишна гаранция.

Хубаво, по отзивите тук разбирам, че Риоби Екусима е най-малкото зло и явно натам ще се насоча. :roll:
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

то в гаранцията пише, за какво точно важи, предполагам за износване поне трябва да важи
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колеги.тършувам из онлайн магазините за един заубер размер 3000,ама като гледам има налични само 1000 и 2000.Пък после като се замислих май е по-добре да го видя на живо в някой магазин.Та въпроса ми е:може ли някъде в Пловдив да се докосне тази макара?Сега "прохождам" :lol: в спининга.а за въпросната макара съм изчел мнооого добри думи от уважавани от мен специалисти в спининга,та много бих искал да я поразгледам от близо.
Изображение
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вуйчо-Ваньо написа:Колеги.тършувам из онлайн магазините за един заубер размер 3000,ама като гледам има налични само 1000 и 2000.Пък после като се замислих май е по-добре да го видя на живо в някой магазин.Та въпроса ми е:може ли някъде в Пловдив да се докосне тази макара?Сега "прохождам" :lol: в спининга.а за въпросната макара съм изчел мнооого добри думи от уважавани от мен специалисти в спининга,та много бих искал да я поразгледам от близо.
Гледах я в Риболовен свят в Пловдив в магазина на бул. Хр. Ботев до мак доналдс (ако не греша за координатите, защото не съм от Пловдив). Може още да я имат в наличност...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Vid написа: Може още да я имат в наличност...
Има я със сигурност.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Insider мнение за тази ???????????????????? кажете че мисля да я купувам :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Dimitar_allianz написа:http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Insider мнение за тази ???????????????????? кажете че мисля да я купувам :)
И аз бих бил доволен на коментар за качествата на макарата, както и съпоставка между нея и модела Екусима, който е пак на тая цена. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”