Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

тубоси за щека
Модератор: emo vasilev
тубоси за щека
Здравейте колеги
Знаете ли от къде мога да си купя такива предпазни тубоси за щека и топ сети.Съответно ми трябват 30мм и 65мм
предварително благодаря
Знаете ли от къде мога да си купя такива предпазни тубоси за щека и топ сети.Съответно ми трябват 30мм и 65мм
предварително благодаря
пазете чисто ,не е толкова трудно
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: тубоси за щека
От повечето големи риболовни магазини. Примерно от "Майсторски роболов"
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Той е добро момче ама невярвах да се сети , че при Ивайло има.chirusa_bg написа:От повечето големи риболовни магазини. Примерно от "Майсторски роболов"
по евтино ще ти излезе да си купиш PVC тръба от железарския магазин с необходимите размери.
- 6tukara
- ще става разбирач
Да не забравиш и два броя тапи за съответния размер тръба едната я залепваш другата ти играе ролята на тапа. Ако имаш мерак взимаш и един спрей и си а окрасяваш. Целият масрав ще ти струва около 5 лв. Без спрея 

АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...ти не му говори за боички, той е най добрия бояджия във WV
както и авто художник и художник.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
ПВЦ-то тежи мнооого. Дебелостанни са тръбите и хич не са за тая работа. Стават да сложиш вътре директния, ама да набуташ 5-6-7-8 тръби и да ги помъкнеш...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Колега chirus, колко повече мислиш че тежи PVC-то от тубоса? 100,200 грама? Мисля че за 20 лв. Си заслужава да "мъкнеш" 100гр. Повече. Лично мое мнение 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки си избира какво да мъкне, как ли ни гледат спинингистите 

Някак тъпо ми изглежда да сложиш щека за няколкостотин лева в ПВЦ -тръбаOmaxxa написа:Колега chirus, колко повече мислиш че тежи PVC-то от тубоса? 100,200 грама? Мисля че за 20 лв. Си заслужава да "мъкнеш" 100гр. Повече. Лично мое мнение

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- nicky_and1
- новобранец
Сложи я в златна тръба да е.. и щеката!!!!!!!!!!!pampasa написа:Някак тъпо ми изглежда да сложиш щека за няколкостотин лева в ПВЦ -тръбаOmaxxa написа:Колега chirus, колко повече мислиш че тежи PVC-то от тубоса? 100,200 грама? Мисля че за 20 лв. Си заслужава да "мъкнеш" 100гр. Повече. Лично мое мнение
Аз съм спинингист и мухар

А сега - по темата:
За едната мухарка си направих калъф от ПВЦ тръба 50 мм.
Сложих вътре ушит калъф за да и е мекичко на пръчката, а отвън с лепило залепих оригиналния платнен калъф на мухарката. Стана по хубав от оригинален. Ими събира пръчката без да и свалям макарата.
Поздрави
В случая става въпрос за няколко тръби -на само за щеката,а и за топсетитеnicky_and1 написа:Сложи я в златна тръба да е.. и щеката!!!!!!!!!!!pampasa написа:Някак тъпо ми изглежда да сложиш щека за няколкостотин лева в ПВЦ -тръбаOmaxxa написа:Колега chirus, колко повече мислиш че тежи PVC-то от тубоса? 100,200 грама? Мисля че за 20 лв. Си заслужава да "мъкнеш" 100гр. Повече. Лично мое мнение
Аз съм спинингист и мухар![]()
А сега - по темата:
За едната мухарка си направих калъф от ПВЦ тръба 50 мм.
Сложих вътре ушит калъф за да и е мекичко на пръчката, а отвън с лепило залепих оригиналния платнен калъф на мухарката. Стана по хубав от оригинален. Ими събира пръчката без да и свалям макарата.
Поздрави

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Веднага ти казвам къде е, няма я
В моя случай трябват
1 тръба 60мм за щеката
1 тръба 60мм за парчето 14.5м
и остават 6 топсета за прибиране.
Ако ще са в ПВЦ тръби трябват 6 броя.
И така получаваме сноп от 8 тръбички с различни дебелини и обща дължина от около 10м
Всичко това спокойно влиза в 2 тубуса за щека и преко сили два елипсовидни за топ сетите.
Разбира се, всеки сам си преценява, но аз не бих носил канализацията на жилищен блок по язовирите. За директните и тн. е друго, имам си 2 тубусчета от ПВЦ и си ги ползвам с кеф.

В моя случай трябват
1 тръба 60мм за щеката
1 тръба 60мм за парчето 14.5м
и остават 6 топсета за прибиране.
Ако ще са в ПВЦ тръби трябват 6 броя.
И така получаваме сноп от 8 тръбички с различни дебелини и обща дължина от около 10м
Всичко това спокойно влиза в 2 тубуса за щека и преко сили два елипсовидни за топ сетите.
Разбира се, всеки сам си преценява, но аз не бих носил канализацията на жилищен блок по язовирите. За директните и тн. е друго, имам си 2 тубусчета от ПВЦ и си ги ползвам с кеф.
имах предвид да сложиш всичко в една тръба ,а вътре си сложи джобове от плат или каквото прецениш , не е необходимо да слагаш всяка част в отделен тубос.. но щом щеката е толкова ценна си купи тубос от магазина.. въпрос на личен избор
Поздрави!
Поздрави!
Не можеш да сложиш всичко в една тръба - ще трябва да е с диаметър 40 см.Omaxxa написа:имах предвид да сложиш всичко в една тръба ,а вътре си сложи джобове от плат или каквото прецениш , не е необходимо да слагаш всяка част в отделен тубос.. но щом щеката е толкова ценна си купи тубос от магазина.. въпрос на личен избор
Поздрави!