Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от INCUBUS »

Смениха ми компютъра в службата,с нов съм-бижу,ама си запазих старите колони,кат ме напъна една носталгия,цял ден работих / и почивах / с "Биело дугме"от времето му с младия Горан Брегович.Т.е.,работих /служих/и за себе си трезво - изкарах само на една "Шуменско",поета с обяда .Лекинко ми е тужно,че ш,трябва да служа на държавата и на себе си и в събота /ако не са забравили повечето от вас,на 21.01. се отработва харизаният от Б.Б.за почивен ден 02.01. :) /.Имам твърди навици за съботите -само светски жувот с кафета-мафета през деня,с интелектуални разговори без цинизми и други простотии,с високоаналитично четене на вестници,с леки закуски вместо обяд и вечеря,с умерен законен секс,бе въобще, разтоварване от всякъде :lol:
stonetales,мноо пъти,особено сутрин,взирайки се в огледалото с "червени очеки" /израза е типичен родопски и означава "кръвясали очи след алкохолно натоварване на организма"/,съм търсил образа на мойто Ангел-хранител.Напразно :!: Крие са,михлюзинът :mrgreen:Винаги съм съзирал сал мойто обичайно,средно идиотско,ама маскирано кат полуинтелигентно лицево позорище :lol: Ма яко си напреднал -да говориш на огледалото е мноо фешън,пък да виждаш кореспондент в стаята е направо cool :idea: :drinkers: Аз все още съм на много ниския етап -колкото и да съм изпил,говоря само на себе си и въобще не се кефя -най-редовно си се калесвам с безсмъртната фраза от военната служба : "Да са е.а в дневалния!"Иначе,съм по-ортодоксален,въпреки,че не съм кръстен от попове-агенти в църква ристиенин и съм си въобразил,че мойто покровител е сал Архангел Михаил,който се показва само един път -баш накрая :lol: :lol: :lol: на това голямо недоразумение,наречено сега "живот през прехода"...Ам тоз Персей не е лий мноо езически некакси? Не,че ми дреме,лаф да става,щото и без това изоставаме с материала по темата,нещо колегите се скатават като че да им е свършил тебешира и вдъхновението :lol: Ценни мигове ви желая,отчетох се,ш,поровя и в другите темища,сори,слабост пуста :drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Е си бре, Инку:)

Верно си го схванал:)
Инак - какво ти пука - а, знам че на теб не ти - вси ние сме толкова различни, та нема накъде:)
Въпреки, че на мен думата, израза "очинки" ми харесва повече, а не съм родопчанин.

Но чуеш ли ме да пея Руфинкината - сериозно ще се замислиш каква точно порода съм.

--------------

Кефите ме:)

То, човек ако не се кефи от себе си, как би могъл да се кефи на нещо друго или на някой друг?

Чувствайки се все по-удобно и добре в собствената си кожа, той придобива възможност да изпитва все по-голямо удоволствие - и от себе си и от външни неща.
В моя случай – други личности. Или по-просто казано - колеги по “стоене от единия край на пръчката”:)

Верния или грешния край? – това е съвсем друг въпрос.

Всъщност – идеята на развитите дотук две теми беше и остава, да се чувстваме добре в собствената си кожа. Май всеки един от нас, докато седи от “верния” край на пръчката, гони и търси точно това състояние – да се чувства все по-добре и все по-добре. Независимо от стила и начина на риболов. Независимо от големината и вида на хванатите риби.

Търсенето на вътрешния покой по време на риболов е на първо място. Поне Митачето, когото лично познавам, е превърнал рибарлъка в свещенодействие. Веднъж го гледах как след риболова чисти, приготвя и пържи уловената риба. Свещенодействаше по същият начин.

Приготвянето и подреждането на такъмите, часовете, прекарани в подготовка – това са все съкровени неща, които човек отделя за себе си. Тоест – самоуважава се. Приготвя се за радостен момент.

Е – някои биха го определили като маниащина. Обаче, докато наблюдавах Митачето и през ум не ми мина подобна мисъл. Човека просто служеше на себе си. Изпълняваше собствения си ритуал, в който божеството, на което се молеше, си беше самият Той. Митачето:)

Писал съм някъде назад - какво е за мен рибарлъка. Такъмите ми са Боже опази, (изключително семпли и ненадеждни), с изключение на взетия от Терзо харпун, но чистата тръпка си ми е от вътре.
А и този харпун си е буквално произведение на изкуството. Това лято ще съм с него. Замених нещо много скъпо за мен, за да го имам. И смятам, че човека, подарил ми онова, скъпото, ми е подарил този харпун.

Хубаво би било, да можем да задържаме по-дълго в живота си, кристално-чистите усещания, почувствани по време на риболова. На следващия и по - следващия ден. През цялото време до следващия риболов. През притискащата лудница на ежедневието и работната седмица, месеци, години.
През целият ни живот.

Няма точна рецепта за това, как да го направим. Или поне аз не я знам - ако има такава. Но с абсолютно Удоволствие ви поднесох десетките и стотици късчета цветна коприна, които намерих по пътя си. Как точно ще ги подредите, за да нарисувате вашата картина и вашия живот, остава единствено и само Ваше удоволствие:)

Колкото по-добре се чувствате в кожата си, толкова по-добре ще се чувстват и околните ви– близки и приятели. Просто вие ще ги “заразявате” със себе си – все повече и все повече:)

Преди години проведох телефонен разговор с човек, към чието положение и възможности се стремях. Бях почти в началото на развиване на уменията си в областта, към която се стремях и останах неимоверно учуден от реакцията на Майстора:
Еееех, щастлив си ти Красимире. Имаш толкова много да учиш!
Полудях. Изобщо не очаквах това, Очаквах съпричастие, помощ, ангажираност. Само не и това. НЕ!!!

Полудях от безпомощност. Идола ми се самосрути и няколко месеца след това рухнах и аз.
Глупав период беше. Не направих нищо за себе си тогава. Осъдих се сам на неуспех.

Години по-късно разбрах какво искаше да направи човека за мен. В края на творческият си път, потънал в охолство и статика, той искаше да ми даде най доброто от себе си – възможността да продължавам да търся. Да се развивам.

Това, което той вече беше изгубил.

Не смятам, че съм ви казал кой знае какво. При достатъчно отделено време, в нета можете да намерите – под една или друга форма – даже много повече, от това, което съм споделил. Това, което съм дал на темата е Личната ми окраска, на отдавна или по-скоро известни истини.

Преживяването на нещата – само това е мое.
Искрено се надявам да ги преживеете по своя си начин и да намерите своите безбройни късчета цветна коприна:)

За Прехода бих искал да ви поговоря.
Нямам представа, как сте тълкували буквалното заглавие на темата. Прехода обаче Вече е започнал. По едни или други причини (каквито и да са те), някои оповестени преди около 2000 години, други по рано или късно, но на Земята навлизат нови енергии. Старото време си отива, идва ново. Старите енергии си отиват, идват нови.

Кога точно и как точно става Прехода – не знам. Ще споделя само това, което съм намерил, досетил, открил и т.н.
Знам, че новите енергии навлизат през върха на главата и оттам слизат надолу по тялото. Процеса е подобен на Рейки – световноизвестна, призната система за лечение. Японците, както знаете, не се занимават с глупости.
Но, докато при Рейки енергията, влизаща през върха на главата излиза през дланите на ръцете, за да лекува, при “открития” от мен начин, тя пълни тялото и лекува, изгражда и развива самите нас:)
Постепенно се отварят и по-ниските чакри или енергийни центрове и тялото оздравява и става по-леко и по-мобилно. Не ви говоря за чудеса. Споделям едно бавна и плавна промяна, при която се чувствате все по-леки и щастливи – като легналия на леда Чируз, чиято снимка не мога да забравя:)

Не поемането на физическа храна е само вариант. В никакъв случай самоцел. Споменал ви бях, за постоянното си непостоянство – най-характерната ми черта. Тя ми помага да приемам всичко за забавление. Дори и тази алтернатива - с енергийната храна.

Постигнатата цел омръзва -търсят се нови:)

Кефите ме:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Я и аз рано, рано, за добро утро да се включа с едно чуждо мнение.

"Човекът, защото жертва здравето си, за да прави пари. След което жертва пари, за да оправя разваленото си здраве. И още, той става толкова притеснен за бъдещето си, че спира да се радва на настоящето; резултатът е, че той не живее нито в настоящето, нито в бъдещето; живее сякаш никога няма да умре и после умира, след като всъщност изобщо не е живял."

Далай Лама
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

След като (в далечното ни минало) Ване, някой е сметнал за необходимо да канализира жизнената ни енергия в пари, нещата са се объркали толкова много, че ...........

Основният изход пак се корени в осъзнаването на някакъв факт, ала според мен този факт е някъде в човешките взаимоотношения. Те са се объркали - направо на обратно са се обърнали.

Знам ли - кот знаех, го написах:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Готвите ли се за предстоящия преход?

http://vbox7.com/play:3a30de5de2

Инкубусе, резервирай ми ако може,считано от 21.12.2012, 4 дни с 3 нощувки , в твойто потайно скривалище /не е задължително да е ол-инклузив :wink: / :drinkers:

...и никаква бира в метални кутийки :axe:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Jack Daniels написа:Готвите ли се за предстоящия преход?

http://vbox7.com/play:3a30de5de2
1. Те такава принцеса нема в цялото родословие на императорската династия!
2. Таа лелка е като онаа жената-рентген от "Господари на ефира". :lol:
3. Сичко е ташак и измама, няма такива работи, така че яжте по-една фафла "Споко" и са успокойти уе, нема да се пуашите! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Едно от възможните бъдещета....

За каквото се подготвя човек,..... това го очаква:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

GODzillata написа: 1. Те такава принцеса нема в цялото родословие на императорската династия!
Годзи, чети между редовете :axe: . Тая женица е получила благородническата си титла от извънземните, или от библиотекарите във вътрешността на земята. Това е много повече от титлите получавани от земните аристократи. Да не дава Господ и ние да получаваме такива титли. Иначе, вече сме информирани, и съответно трябва да започнем нашето духовно пречистване. ....обаче има ли някой да предложи как :roll:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

За миг се притесних, че и през 2012 година ни чакат някакви природни катаклизми,ама после някак си нещата се успокоиха :D !
И аз съм на мнение, че няма да имаме проблеми, освен ако сами не си ги предизвикаме.
Само за риболова не разбрах - ще има ли, пак ли ще го няма?
Ама да видим, за сега е малко и дребно. Справка - "Подледен риблов" :D !
Както казва един от корифеите на този вид риболов - "...за ценители.."
Та и аз така - като за ценител, направих пет излета за 19 дни, въобще влязох в активния риболовен сезон :D !
А няма по-самотен риболов от зимния.
Самата същност на действието предполага, че ще си сам!
Аз, лично съм свикнал и не ми пречи, даже съм доволен ако няма друг около мен, даже ходя без компания, само и само никой да не ми отвлича вниманието и най-важното погледа от плувката или от кивока.
Щото на леда няма "бира-скара" :lol: !
Или ловиш и гледаш съсредоточено в такъма, или пиеш в компания и чакаш нещо да стане!
Затова наздраве, да сте живи и здрави!
Той, сезона, вече започна, прехода също върви, макар и по- бавничко, ама и ние не бързаме вече за никъде, нали?
Освен, ако някой много се е забързал да послужи на себе си :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ми,ей ме на -веднага предлагам,естествено никви алуминии,нито бърбън,нито мастика "Пещера"има в кенове,да не говорим,че таз куку-тъпантия не знае в кво са наливат айраните.Споко,на който му се пие бира,ми то от древно време си има стъклени шушета,ма тавиз божясали брантии си нямат понятие от питиетата на почтените хора :lol: Таа патка извъобще не знае ,че нашите ел.чорбаджии /поне тукашните EVN /,отдавна са ни свикнали да търпим пълна тъмнина,напук на 3-то / пиян /,4-то /гладен / и 5-то /не добре изкъпан /измерение да оцеляваме и да фърляме зловонното си семе по цялата ръждясала от благородност Европа-не сме ги облагородили такива кат кимонясаната откачалка само заради туй,че Япончугия ни идва яце далечко.:mrgreen:Освен туй,така съм се пречистил - на обяд тлъсто агнешко,с мазен ориз и пресен лук,"черна"франзела и една "Шуменско "в стъкло,че след обяд освен кафетата ми трябваше и една още "Астика" ,че пак съм "наранил" някой и друг хуманоид,и бе, да га д..а -два пъти гледах записчето,ми нищо общо и ценно няма с прехода ни и служенето на койт ни падне,че и на себе си :lol:Мойто мазе е по-тъмно от прогнозите на таз пача,на кой му дреме - има още два месеца и половина студ,я неандерталеца,я голямата мечка,та шъ вземем да са безпокоим за нам кой си декември 2012г.Изпълнен съм с енергия,любов и ...питие ,да продължим през прехода,и няма значение кой си бърка в носа,друг-в гъза,а трети не сере от възвишеност и чете Кант в оригинал,всичките сме маскари,ай със здраве: :drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Охххх......(носи се изискано отегчен звук)

- Пък да четеш Кант в Неоригиналллл....

(понася се Неизискан шум:).......

Пичове - пак ви казвам - накъдето кривнете на следващия Кръстопът - натам ще отидете:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не,няма да кривим на никакви кръстопътища -то тва беше заради показаната "кака"от Jack,лекинко пируетче по средата на пътя на прехода :) След усилния трудов ден за отработване на 02.01. / издиктувах едно писмо,одобрих един тест и един казус за обучението на едни хора-Годзи е работил като такъв преди време и ш,съ сети за кво става въпрос ,през другото време съм слушал "хард и хеви"от 80-те и образно казано,съм си баел на пъпа и бъркал в носа /,сега си почивам законно със свещените питиета до носа ми :lol:
Времето отвън е пълен мензис -студен вятър на пориви,няма звезди,снежно-ледени повърхности,по улиците само по някой откачен тинейджър,две-три таксита и,разбира се,"Нашата полиция ни пази...."Майтап,майтап,ма тук наистина пази-писал съм за това и преди в други теми.Съпругата гледа по R1 руски сериал,аз маркирам присъствие и се забавлявам тук,след малко за пълен релакс пак ще взема да си препрочитам Толкин -сигурно за 65-78 път,и кво от тва-всеки се оправя през прехода с бесовете си по свой си начин,нали е шибана демокрация с вече прагматичен президент /и не казва,че има и пранги,поставени от пожарникаря / :lol: Завършвам с псевдополитически лозунг с латино привкус : " Mastika Peshtera e liberta ! " :drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

АААе стига бе:)

Ицо - това, че я караш право напред, означава, че непрекъснато пропускаш всички разклонения - демек - и ти непрекъснато избираш своята линия:)
Виж сега - много е просто:)
Съобразно всякакви други промени, планетата най-вече променя своята магнитна решетка. Оттам идват всякакви аномалии. На всичко отгоре идва не глобално затопляне, а студеничко:)

Та упражненията с въртенето на сферата са дадени най-вече, за да уравновесяваме своя поляритет и да се напасваме с променящата се магнитна решетка на земята - не за самоцелно самоизтъкване от моя страна.
И въпреки всичко - всеки си избира дали да опитва.

Досега нямам оплакване, че някой се е почувствал зле, като е опитвал.
Е - доколко е опитвал е друг въпрос....:)

Аааа - Каката?:)
На Джимби му дай да се базика:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ице , какво точно на Толкин ? Чел ли си фентъзи творенията на образа със същите инициали кът на Дж. Р. Р. Толкин а именно Дж. Р. Р. Мартин и неговата "Песен за огън и лед" ? Ако си пропуснал и хвърли едно очо няма да се разочароваш от друго освен че Мартин се подпичква и още не е пуснал последните две книги от сагата .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Мали-й -й, то и аз употребявам, ама не бях стигнал до нивото, да обявя питиетата си за свещенни.
Но, от друга страна, като се замисля, на употребата на алкохол съм посветил толкова много време, че в момента ми е трудно да направя сравнение, на какво друго удоволствие съм отделил повече внимание. На риба ходя 60-70 дни в годината, а алкохол пия всеки от 365-те дни.
Обаче, и това минава. Имах дълъг период, в който обилните и дълги обеди преминаваха плавно в продължителни вечери. Сега от дистанцията на времето, количествата алкохол, които съм поглъщал ежедневно ми изглеждат твърде много, а тогава не съм го и забелязвал.
И извървях един преход, който не е свършил, а е забавил ход.
И сега питиетата са задължителни всеки ден /сиреч свещенни :D /, ама в съвсем други количества.
Наздраве на пишещите, а и на четящите. Ако не може друго, поне да послужим на себе си с още едно питие :D !
Заключено

Обратно към “Разни”