Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Q: Избор на макара за подарък
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Q: Избор на макара за подарък
Искам да направя подарък на баща ми за РД-то с макара. От доста време го гледам има една пръчка, която стои неизползвана и му е подарък от колеги. Преди беше доста запален на риболова, но кризата удари и неговото хоби. Искам да му подаря макара, за да му стане комплект към съответната пръчка, но тъй като аз тотално не разбирам реших да се допитам до вас. Надявам се да съм уцелил раздела. Въпросната пръчка е Balzer Pronto Boat 250 11547/300 100-250g (каквото и да означават тези цифри). Не знам нито какво се лови с нея, нито къде, нито как. Надявам се да ми предложите подходяща макара за тази пръчка, като да е от същия клас или по-висок, аз вече ще си преценявам, кое ми е според бюджета. Принципно беше запален по морския риболов, не знам дали това е от значение за избор на макарата, но съм длъжен да го спомена.
P.S. Вметнете някакво малко инфо и за пръчката, за да не бъда малко просветен и аз
P.S. Вметнете някакво малко инфо и за пръчката, за да не бъда малко просветен и аз

Re: Q: Избор на макара за подарък
ето нещо подходящо http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7183
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей!
Моят съвет е :купи си му на човека и макара Балзер. Иначе, съвети за добри макари......ще чуеш стотици във форума. И всичките, ще са добри...... , понеже и без това на пазара има хиляди продукти(произведени на 5-6 места в КНР). Балзер прът, Балзер макара- перфектно! И гледай да е по голяма! Размер около 50-60-70. В магазина , ще ти кажат.
Моят съвет е :купи си му на човека и макара Балзер. Иначе, съвети за добри макари......ще чуеш стотици във форума. И всичките, ще са добри...... , понеже и без това на пазара има хиляди продукти(произведени на 5-6 места в КНР). Балзер прът, Балзер макара- перфектно! И гледай да е по голяма! Размер около 50-60-70. В магазина , ще ти кажат.
-
- научил се да хвърля
Колега,къде ще лови риба вашия баща ?Защото,ако е от Варна,макарата ще бъде
различна от тази,ако е от Видин Да е жив и здрав баща Ви и да се гордее,че има
такъв син Поздрави
различна от тази,ако е от Видин Да е жив и здрав баща Ви и да се гордее,че има
такъв син Поздрави
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
този прът с тази акция изглежда много груб и мощен.и според мен ще му трябва голяма макара.с подобни пръчки в момента се обезрибява морето в пристанище бургас като се "коси" яко но иначе може да се ползва за калкански риболов на дъно примерно.
Качествени чепарета Borkata

- Моряка
- кандидат преподавател
Борисе прав си,ама ми се вижда и къса за калкан.Може да се троли от лодка за лефер и паламуд,ама надали бащата има възможност,така,че ако случайно момчето влезе да прочете написаното да вземе пръчка и макара нещо от среден клас 

А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ако - n2v - беше написал от къде е,
много повече файда щеше да има.
Почти във всеки град има съфорумци с магазини.
Не само че ще му дадат точната информация,но и към нещо
полезно ще го насочат.
много повече файда щеше да има.
Почти във всеки град има съфорумци с магазини.
Не само че ще му дадат точната информация,но и към нещо
полезно ще го насочат.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА