Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

някой знаели как се правят или дали някой изработвапоплаваци
Модератор: emo vasilev
някой знаели как се правят или дали някой изработвапоплаваци
Колеги ако можете помагайте немога да си намеря стабилизиращи поплаваци където съм питал никоий не иска да ги направи трябва ми или един с водоизместимост 80л или два с по малка мислих да сложа яхтен кранец но се отказах няма как да го прикрепя за каяка приемам всякакви идеи мерси предварително 

- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: някой знаели как се правят или дали някой изработвапопла
antoanBG написа:Колеги ако можете помагайте немога да си намеря стабилизиращи поплаваци където съм питал никоий не иска да ги направи трябва ми или един с водоизместимост 80л или два с по малка мислих да сложа яхтен кранец но се отказах няма как да го прикрепя за каяка приемам всякакви идеи мерси предварително
ПВЦ тръби ф100.Залепени в двата края.Закрепването вече там не се сещам.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Това с тръботе от доста време ми е в главата но има едно голямо но там неможе или поне аз несе сещам как ще направя киловидна форма за носа?
Иначе съм мислиш да ги пълня с пяна и да се сложи отдоло планка за захващане към каяка другия вариант е да се издяла формата на поплавъка от фибран да се облече в стреч фолио и после да се сложи металната планка за захващане на кобилиците за каяка и после да се нанесе пласт от смола и стъкломат мисля несъм запознат с технологията на работа това е някъква щута идея в главата ми
Иначе съм мислиш да ги пълня с пяна и да се сложи отдоло планка за захващане към каяка другия вариант е да се издяла формата на поплавъка от фибран да се облече в стреч фолио и после да се сложи металната планка за захващане на кобилиците за каяка и после да се нанесе пласт от смола и стъкломат мисля несъм запознат с технологията на работа това е някъква щута идея в главата ми

-
- научил се да хвърля
и двете идеи са добри,ако се смесят,тръби с тапи от фибран ако дъриш да имат някаква по специялна форма.ако ли не има заводски тапи и певеце лепило.ще стане бързо и надеждно

И ловец съм и Рибар.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Относно моето предложение - купуваш колена 45градуса.От едната страна да са Ф100, от другата примерно Ф50 или Ф 40.Слагаш на двата края на голямата тръба, и след това лепилото.Абе вече отаттм нататък е лесно.
В къщи на тавана имам подобно нещо, само че го ползвам за лятна баня-бойлер с една дума.Та там от единия край ми е с такова коляно.
В къщи на тавана имам подобно нещо, само че го ползвам за лятна баня-бойлер с една дума.Та там от единия край ми е с такова коляно.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
много по-практично е поплавъка (стабилизатора) да е надуваем... Освен това е достатъчно от едната страна да има.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Какъв ти е каяка и колко далече мислиш да стигнеш при преправянето му.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
izvinqvam se 4e nee na bg no mi izgorq kompa i tozi e devstven o6te ot kam programi 
zna4i kaqka e malibukaqk minix sprql sam se na qponski motor 1,5ks 5kl izmislil sam na4in na zahvashtane na kobilicite koito shte darjat poplavacite i za kaqka i za poplavacite no nemoga da izmislq kak d anapravq poplavacite:)

zna4i kaqka e malibukaqk minix sprql sam se na qponski motor 1,5ks 5kl izmislil sam na4in na zahvashtane na kobilicite koito shte darjat poplavacite i za kaqka i za poplavacite no nemoga da izmislq kak d anapravq poplavacite:)
И аз направих каяк който се оказа нестабилен и се наложи да правя поплавъци.Не те съветвам да използваш полиуретанова пяна-мокри се много,по-добре натъпчи тръбата с парчета фибран и оформи краищата с него и стъкломат.
Работата е там че незнам как се работи с тези смоли стаклени вати как се разрежда смолата имали втвърдигели а и нямам много голямо фаботно помещение само мазата която вече импеовизирана работилница и склад на каяк мотор и доста рибарско обоеудване
- krokibg
- учете се от него
Отиваш и си намираш материалите от склад където се продават.Взимаш един лист и химикал и хората ще ти кажат стъпка по стъпка как се работи,ти няма да правиш някакви шедьоври а прости поплавъци.Предварително обаче за тръбите захващаш със неръждаеми болтове кобилиците които ще държат поплавъците и преди да ги захванеш ги мажеш на планките от долу с много добър силикон или лепило и ги стягаш.След това от няколко парчета залепено едно за друго - Фибран,правиш тапи като ги заостриш и ги оформиш така че на де забиват във водата а носовете им да гледат на горе и да цепят водата.Пълниш тръбите с фибран,слагаш тапите и фибрана за тапите го омазваш със силикон и когато изсъхне,започваш да облепяш поплавъците със стъкломат и смола.Изтупваш целите поплавъци с поне три ръце стъкломат за здравина и ти остава да намериш начин да захване кобилиците за каяка.Няма нищо сложно,просто се иска да се престрашиш и да се пробваш.Намери си алуминиеви тръби от склад за дограма,огъни си кобилиците под формата която искаш и завари пети на аргон пак от алуминии,за да не ти са тежки.Ако го направиш както трябва поплавъците,ще си ги китосаш и ще ти боядисаш в цвета на каяка а и тръбите също можеш да им удариш една боя и си готов !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 526&type=3
Това се получи от първи опит сега остава по сложното за мене шиене и слагане на стъкломат и епоксидна смола
Това се получи от първи опит сега остава по сложното за мене шиене и слагане на стъкломат и епоксидна смола
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това дето си го направил е малко късичко.поне още толкова.След като сложиш надлъжните летви/стрингерите/ облечи го с бризент/ама стегнато/ и после мажеш със стъклоплат и епоксидна смола.antoanBG написа:http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 526&type=3
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;