някой знаели как се правят или дали някой изработвапоплаваци

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
antoanBG
новобранец
новобранец

някой знаели как се правят или дали някой изработвапоплаваци

Мнение от antoanBG »

Колеги ако можете помагайте немога да си намеря стабилизиращи поплаваци където съм питал никоий не иска да ги направи трябва ми или един с водоизместимост 80л или два с по малка мислих да сложа яхтен кранец но се отказах няма как да го прикрепя за каяка приемам всякакви идеи мерси предварително :)
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: някой знаели как се правят или дали някой изработвапопла

Мнение от Антон Тонев »

antoanBG написа:Колеги ако можете помагайте немога да си намеря стабилизиращи поплаваци където съм питал никоий не иска да ги направи трябва ми или един с водоизместимост 80л или два с по малка мислих да сложа яхтен кранец но се отказах няма как да го прикрепя за каяка приемам всякакви идеи мерси предварително :)

ПВЦ тръби ф100.Залепени в двата края.Закрепването вече там не се сещам.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
antoanBG
новобранец
новобранец

Мнение от antoanBG »

Това с тръботе от доста време ми е в главата но има едно голямо но там неможе или поне аз несе сещам как ще направя киловидна форма за носа?
Иначе съм мислиш да ги пълня с пяна и да се сложи отдоло планка за захващане към каяка другия вариант е да се издяла формата на поплавъка от фибран да се облече в стреч фолио и после да се сложи металната планка за захващане на кобилиците за каяка и после да се нанесе пласт от смола и стъкломат мисля несъм запознат с технологията на работа това е някъква щута идея в главата ми :shock:
РАДО от РУСЕ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от РАДО от РУСЕ »

и двете идеи са добри,ако се смесят,тръби с тапи от фибран ако дъриш да имат някаква по специялна форма.ако ли не има заводски тапи и певеце лепило.ще стане бързо и надеждно
:drinkers:
И ловец съм и Рибар.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Относно моето предложение - купуваш колена 45градуса.От едната страна да са Ф100, от другата примерно Ф50 или Ф 40.Слагаш на двата края на голямата тръба, и след това лепилото.Абе вече отаттм нататък е лесно.
В къщи на тавана имам подобно нещо, само че го ползвам за лятна баня-бойлер с една дума.Та там от единия край ми е с такова коляно.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

много по-практично е поплавъка (стабилизатора) да е надуваем... Освен това е достатъчно от едната страна да има.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Какъв ти е каяка и колко далече мислиш да стигнеш при преправянето му.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
antoanBG
новобранец
новобранец

Мнение от antoanBG »

izvinqvam se 4e nee na bg no mi izgorq kompa i tozi e devstven o6te ot kam programi :)
zna4i kaqka e malibukaqk minix sprql sam se na qponski motor 1,5ks 5kl izmislil sam na4in na zahvashtane na kobilicite koito shte darjat poplavacite i za kaqka i za poplavacite no nemoga da izmislq kak d anapravq poplavacite:)
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

И аз направих каяк който се оказа нестабилен и се наложи да правя поплавъци.Не те съветвам да използваш полиуретанова пяна-мокри се много,по-добре натъпчи тръбата с парчета фибран и оформи краищата с него и стъкломат.
antoanBG
новобранец
новобранец

Мнение от antoanBG »

Работата е там че незнам как се работи с тези смоли стаклени вати как се разрежда смолата имали втвърдигели а и нямам много голямо фаботно помещение само мазата която вече импеовизирана работилница и склад на каяк мотор и доста рибарско обоеудване
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Отиваш и си намираш материалите от склад където се продават.Взимаш един лист и химикал и хората ще ти кажат стъпка по стъпка как се работи,ти няма да правиш някакви шедьоври а прости поплавъци.Предварително обаче за тръбите захващаш със неръждаеми болтове кобилиците които ще държат поплавъците и преди да ги захванеш ги мажеш на планките от долу с много добър силикон или лепило и ги стягаш.След това от няколко парчета залепено едно за друго - Фибран,правиш тапи като ги заостриш и ги оформиш така че на де забиват във водата а носовете им да гледат на горе и да цепят водата.Пълниш тръбите с фибран,слагаш тапите и фибрана за тапите го омазваш със силикон и когато изсъхне,започваш да облепяш поплавъците със стъкломат и смола.Изтупваш целите поплавъци с поне три ръце стъкломат за здравина и ти остава да намериш начин да захване кобилиците за каяка.Няма нищо сложно,просто се иска да се престрашиш и да се пробваш.Намери си алуминиеви тръби от склад за дограма,огъни си кобилиците под формата която искаш и завари пети на аргон пак от алуминии,за да не ти са тежки.Ако го направиш както трябва поплавъците,ще си ги китосаш и ще ти боядисаш в цвета на каяка а и тръбите също можеш да им удариш една боя и си готов !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
antoanBG
новобранец
новобранец

Мнение от antoanBG »

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 526&type=3
Това се получи от първи опит сега остава по сложното за мене шиене и слагане на стъкломат и епоксидна смола
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

antoanBG написа:http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 526&type=3
Това се получи от първи опит сега остава по сложното за мене шиене и слагане на стъкломат и епоксидна смола
Това дето си го направил е малко късичко.поне още толкова.След като сложиш надлъжните летви/стрингерите/ облечи го с бризент/ама стегнато/ и после мажеш със стъклоплат и епоксидна смола.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”