Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Чаирски езера / Родопи
- Васкоо
- новобранец
Чаирски езера / Родопи

Езерата са пет на брой, като три от тях попадат в защитена местност и са забранени. Две от тях (Горното и това под хижата отдясно под пътя) са разрешени. Лових на последното на втичалото - клен след клен - от 200 гр. до 1 кг. В езерото има още червеноперка, каракуда и лещанка.
Сменях блесни, воблери и булдо - нямаше празно хвърляне, единствено Black Flurry не хвана нищо. Това беше от 06,40 до 08,10 часа, светло но без пряка слънчева светлина. В момента, в който слънцето докосна водата изчезнаха кръговете и играта на рибите, сякаш се изпариха. В следващите 30 минути им оставих за спомен 3 блесни и два воблера и то стана време за закуска.

Най-радостният ми риболов - мъкна такъмите на гръб от Пловдив - правихме пешеходен преход Пловдив - Пампорово - Смолян - Ш. лъка - Триград - Ягодина.

-
- новобранец
- Васкоо
- новобранец
Ами на лещанката (дали не се пише лешанка - не съм сигурен) - малко тъмно рибе, основна храна на пъстървата - масово я срещам в реките и езерата на Рила и не толкова масово на други места. Храни се с насекоми, ларви и хайвера на пъстървата. Чел съм че понякога опложда яйцата на пъстървата и резултатат бил лещанки, но не претендирам че съм толкоз запознат. Рибата я познавам добре от дългите ми скиторения из Рила.
Колкото повече километри - толкоз по-добре за мен.
Що е то турист - човек, който намира най-трудният начин да стигне до място, където няма абсолютно никаква работа.
Колкото повече километри - толкоз по-добре за мен.
Що е то турист - човек, който намира най-трудният начин да стигне до място, където няма абсолютно никаква работа.

- CERRUTI
- сериозен играч
Ето това е лешанка:
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8
Браво за приключението......мисля че такъв пешеходен пеход заслужава да се нарече приключение

Браво за приключението......мисля че такъв пешеходен пеход заслужава да се нарече приключение

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- CERRUTI
- сериозен играч
Баничка бъркаш брат...сивена е подвид на пъстървата,даже някои казват че е кръстоска м/у пъстърва и клен(кефал).И си е риба с размер..а лешанката не става по голяма от показалец........баничката написа:CERRUTI,
това рибе дето си го показал че е лещанка се нарича- СИВЕН.

СИВЕН:
- Васкоо
- новобранец

Ей-й-й забравих да питам - в едно от забранените езера видях малки американки 10-25 см, а там не е зарибявано с тях над 20 години.

Дали там не се размножават?!

- CERRUTI
- сериозен играч
Ама чакай сега да ти кажа за сивена....Васкоо написа:А аз просто исках да споделя едно чудесно място за риболов.
![]()
Ей-й-й забравих да питам - в едно от забранените езера видях малки американки 10-25 см, а там не е зарибявано с тях над 20 години.![]()
Дали там не се размножават?!Като се има предвид, че на това място са намерили растителни видове, смятани за изчезнали у нас, а някои и в световен мащаб.

Напълно е възможно да се размножават,но както казваш там се срещат видове изгубени в световен мащаб то така може и само там да се рзмножават американките....и все пак нека незабравяме значението на думите еволюция и приспособяване на видовете......