Дунав - 01.08

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Дунав - 01.08

Мнение от Stefko »

Здравейте юнаци!!!
Давам бърз отчет за вчерашния спинингов риболов на Дунава, който за мое щастие прекъсна серията от три последователни неуспеха през юли.
Та значи действието се развива на Реката в близост до гр. Козлодуй, в часовете между 18 и 21 ч. вчера. Бях решил да изпробвам спининга там, след няколкото добри информации за риби уловени от други колеги на жива стръв :roll: Заложих на любимите силикони, надявайки се най-вече на среща с бялата, но в никакъв случай не бях пренебрегнал и останалите варианти :D
След кратко опознаване и суетене дочаквах и пъривя удар за деня. Беше на щука, но за мое съжаление си остана само удар :? Усетих няколко тласъка на добра рибка в другия край на линията, която обаче бързо се откачи без да успея да я видя...
Последва малка промяна на примамката и след още един празен удар дойде следващото изпитание :lol: Здрава борба, плясъци и аванси, след които на брега излезе чудесна рибка:

Изображение

Размери - 68 см./ 2 кг. :)

Изображение

Вече по-спокоен продължих да настоявам със силикона, но въпреки доброто кълване рибките така и не достигаха до брега. Изпуснах 3 последователни щуки и регистрирах още 2 празни почуквания, като едва в 9 вечерта успях да се разпиша повторно. Така и не го измерих, преди да го пусна, но беше по-скромно рибе: някъде към 43-45 см.:

Изображение

Добър край на общо взето един добър риболов :) Беше време да се прибирам и да преговоря част от получените уроци :roll: Бях доволен и независимо от схванатата ми плешка реших в най-скоро време отново да навестя мястото, с надежда, че същото крие още доста приятни емоции за риболовната душа :lol:

Поздрави и до скоро :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
doctorcheto
новобранец
новобранец

Мнение от doctorcheto »

Браво добър улов :D :) :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Те тези снимки май са от аватара ти! :lol: :lol: :lol:
Майтап разбира се! :wink: Браво за постоянството ти,за хъса и за репортажчетата!
Успех!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Поклон, на това му викам воля.
:D

Аз след доста на брой капота, вече почти се отказах от спининга :evil:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

:smt041 браво чудесен излет... липса ми Дунава :cry: .... какви риби какво нещо :lol:
Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Поклон, на това му викам воля.
:D

Аз след доста на брой капота, вече почти се отказах от спининга :evil:
Ивчо, аз точно заради това гледам да не те разубеждавам, та при "разоръжаването" да те "оттърва" от още някоя удачна примамка :wink: :lol: :lol: :lol: Всъщност горната щука (по-едрата) е хваната именно на една от твоите примамки, които ми изпрати през зимата :D :

Изображение

Сега сериозно: Не се отказвай от спининга само заради някакви си капота :shock: Усърдие и постоянство трябват и ... рано или късно есента идва и всичко си идва на място ;) Ако устискаш до идването някой път до Цибрите ще се опитам да ти вдъхна повечко кураж :P
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

аз сум зарибен от 2 години ходя да вартя по корекcии имам мног ходения и само кам 7 6тъки от които 4 са земати трябва да си упорит ,а за твоиа улов евала колега нека има6 о6те много такива

ЗА пореден път преправям пост на кирилица. Моля пиши на кирилица
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Който го може го може :wink:
Браво колега :!:Гие като не хващаме, поне на снимка да видим :oops:
Винаги упоритоста се заплаща.Още веднъж и аз ще кажа БЛАГОДАРЯ за хубавия репортаж :!: :!: :!:
НАСЛУКА :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Стефко, на Цибърите задължително ще се видим есента :wink:
Все гледам на снимките дето ги мориш рибите, за някоя от мойте гуми ама сега съм много радостен че съм помогнал.
Може да се огледам пак ако искаш :D

Довечера отивам на лов за трофейни бели, ще пробвам и спининга
знам че са рибите в анафора, имам инфо от днес че кълвът. Ако не удари на спининг ще подарявам примамки наред :lol: :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Стефко,добър си брат.Дано този риболов да ти е най малкия за в бъдеще. :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Довечера отивам на лов за трофейни бели, ще пробвам и спининга знам че са рибите в анафора, имам инфо от днес че кълвът. Ако не удари на спининг ще подарявам примамки наред :lol: :lol:
Ах как умееш да дразниш :x :x :x Де да имаше начин да дойда и аз - обещавам да не ловя трофейните, а само да ви "прочиствам" дребосъка наоколо :roll: Да не ви пречи :lol: :lol:

Искрено пожелавам успех, че току виж сме те загубили от спинингарските редици :wink: :!:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Браво бе SPINNING MASTER Стефко ;) Доста добър риболов. Значи щучките по дунав са се поразмърдали , може таз седмица и аз да ги пробвам , ама на жива стръв към устието на янтра .
А към 11-12ти - уикенда или в най- лошия случай 18-19ти сме по вашия край с CENO да видим дали ще даде някой добър сом Голямата река ;)
Айде поздрави и наслука :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

:lol: :lol: Стефко нямам намерение да те дразня, но да знаеш пък аз как се дразня на капотата :lol: :lol:

Найстина си задобрял много и ще трябва да взема 2-3 урока :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

daniel_g написа:Браво бе SPINNING MASTER Стефко ;) Доста добър риболов. Значи щучките по дунав са се поразмърдали , може таз седмица и аз да ги пробвам , ама на жива стръв към устието на янтра .
А към 11-12ти - уикенда или в най- лошия случай 18-19ти сме по вашия край с CENO да видим дали ще даде някой добър сом Голямата река ;)
Айде поздрави и наслука :)
Дани, само да успокоя и теб, че изпратените към мен "СОМ"-ове работят :P Само дето рядко ходя за клен, но все пак усилията ти не са били напразно :wink:
С нетърпение ще чакам и ти да се появиш тъдява, че да се запознаем наживо. Надявам се да не се разминем и да направим едно голямо събиране с Ценко и компания . Рибите - колкото има :lol: :lol: :lol:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Браво Стефко!!! Тази щука си е твърде добра, а и ваденето и прави емоций. Ето, че след белите рибета подгони и щуките, жална им майка :lol: :lol: :lol: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”