Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум


препариране на риба
Модератор: emo vasilev
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
препариране на риба
Я тези които знаят да кажат как да се препарира цяла риба.Щука примерно или сом.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- ще става разбирач
- Мнения: 431
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 5:44 pm
- Местоположение: Габрово
Re: препариране на риба
Ужасно трудно...
Или прибягваш до услугите на професионалист и да се бръкнеш с много стабилна сума или трябва да си я гледаш като в кабинет по биология-в буркан...
Сега изказвам хиипотеза ,която не съм пробвал ,но може и да сработи,защото със сурови глави от риби е ставало...
Еми можеш да си нагласиш рибата във формата ,в която искаш да е ,като естествено е изкормена ,защото в корема и вътрешностите има микроорфанизми, мажеш обилно с всякакви инсектициди и консерванти и после след потапяне обилно в лак или каквото ида е запечатващо покритие от физична гледна точка няма какво да и стане щом няма контакт със въздуха и няма микроорганизми... До това какво ще е качеството - никаква идея...
Аз съм пробвал със сурова глава на бяла риба и не е подмирисвала нито сменила цвят или каквото е да е... след 2-3 месеца месото вътре се втвърди и така ...
Пък ако не си естет пердаши по старата система с формалдехид,ама пак казвам ,че за да стане добре трябва да го прави професионалист... пък и надали си струва парите...
Или прибягваш до услугите на професионалист и да се бръкнеш с много стабилна сума или трябва да си я гледаш като в кабинет по биология-в буркан...
Сега изказвам хиипотеза ,която не съм пробвал ,но може и да сработи,защото със сурови глави от риби е ставало...
Еми можеш да си нагласиш рибата във формата ,в която искаш да е ,като естествено е изкормена ,защото в корема и вътрешностите има микроорфанизми, мажеш обилно с всякакви инсектициди и консерванти и после след потапяне обилно в лак или каквото ида е запечатващо покритие от физична гледна точка няма какво да и стане щом няма контакт със въздуха и няма микроорганизми... До това какво ще е качеството - никаква идея...
Аз съм пробвал със сурова глава на бяла риба и не е подмирисвала нито сменила цвят или каквото е да е... след 2-3 месеца месото вътре се втвърди и така ...
Пък ако не си естет пердаши по старата система с формалдехид,ама пак казвам ,че за да стане добре трябва да го прави професионалист... пък и надали си струва парите...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
Re: препариране на риба
така пробвах с една щука с лака става въпрос ама се вмириса интересно ми е как да се отстрани месото да се направи форма на от някакъв материал и да се сложи да исъхне със сол(така права главите) и да се лакира кат исъхне 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- ще става разбирач
- Мнения: 431
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 5:44 pm
- Местоположение: Габрово
Re: препариране на риба
и главите правиш грешно... оффф само аз в тоя форум съм писал над 3 пъти стъпка по стъпка как се прави идеалната глава...писнало ми е ,а и ме мързи... намери книжката на Красимир Клисарски "Щукарски риболов" ... там пише всичко ,което би искал да знаеш 

- nicky_and1
- новобранец
- Мнения: 81
- Регистриран на: Нед Ное 14, 2010 9:14 pm
- Местоположение: Варна, Търнава, София
Re: препариране на риба
Най-правилното "препариране" на трофей става с ..............xt33m33 написа:и главите правиш грешно... оффф
Ф О Т О А П А Р А Т

Щото след време ще си препарираме само

Непоздрави
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
Re: препариране на риба
Абе колега ти си най-прав ама писах и в друга тема тая година съм пуснал около 150 малки щуклета а съм взел единствено 1 която беше 3.500 е кажи ми ся не гледам ли за равновесието в рибния свят кат по-малък съм хващал хубави щуки най-малката глава в колекцията ми е на 2 килограмова от общо 4 искам да имам и една хубава цяла и тва е а месото го ям щото обичам да ям риба ама гледам да са мерни и взимам по 1-2 на месец като ловя щука по 4 месеца в годината така че ...nicky_and1 написа:Най-правилното "препариране" на трофей става с ..............xt33m33 написа:и главите правиш грешно... оффф
Ф О Т О А П А Р А Т![]()
Щото след време ще си препарираме само![]()
Непоздрави
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3219
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: препариране на риба
Това го кажи на ловцитеnicky_and1 написа:Най-правилното "препариране" на трофей става с ..............xt33m33 написа:и главите правиш грешно... оффф
Ф О Т О А П А Р А Т![]()
Щото след време ще си препарираме само![]()
Непоздрави

Аз там съм пораснал...