Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
dianstefanov89 къде бяхте точно на реката 

-
- научил се да хвърля
Бях между Синдел и Юнак, с едно червено яке се лутах наляво надясно 

и ние така вече 4 излет няма радост какъв беше тоя кефал.с един голф 4 комби сме ние варненски сив може да си ни виждал
-
- научил се да хвърля
Да, към 14:00 часа се преместих и видях сив голф,
Айде стига сме спамили темата 

Мерси колега !!!!NikiStoianov написа:Първо да се извиня ако дублирам съществуваща тема. Вече час ровя, но не намерих такава - само коментари по други теми.
Смятам да ходя да рибарствам в събота, но не мога да реша къде. Ходи ми се за шаран и таранка. Няма значение дали на държавен язовир или на рибарник. Важното е да има. На рибарник не съм стъпвал от две години некъде и не съм запознат с условията сега - къде и колко се плаща (по каква схема). За това правя тази тема. Ако някой е ходил тази година по язовири и рибарници да сподели какъв е бил резултата и колко се плаща съответно.
Един вид да си направиме справочник от типа: Къде, какво, как и колко струва във Варненска област (разбирайте до 60км от Варна, че бензина...)
Ето аз ще започна:
-->яз. Цонево. Ходих на 29.02.2008г. на Дебелец. Язовира е средно пълен, нищо екстремално в нивото на водата (за разлика от някой предни години). Водата е супер бистра все още. Нищо не хванахме. За два часа нито един удар и се изнесохме. Иначе в язовира има много платика, червеноперка и костур, добри запаси на бяла риба, много рядко сом, таранка малко, шаран има също малко (беше зарибен язовира със 25000 шаранчета то 80-100 грама, но селяните решиха че са перфектни за ядене и ги изловиха).
-->яз. Елешница (съседен на яз. Цонево). Ходих на 01.03.2008г. - водата беше много студена и имаше силен вятър. 3 часа нито един удар. Язовира е държавен - не се плаща нищо. Държи солиден запас от дребна червеноперка и костур и май друго няма. Съществува кефал, сом, шаран, черна мряна, таранка, но са неуловими. Червеноперката се лови предимно на бял червей и на жито варено (след юни месец, по жегите). Подхранката - ярма и мляна сушена люцерна. Ароматизатори не ползвам. Риболов само на плувка. На дъно нищо не излиза. (Ходя на язовира от ранна детска възраст)
Толкова от мен за сега.
Всякаква информация (прясна), която можете да дадете за следните язовири, ще е от полза: Засмяново (рибарниците и язовира), Ботево, Николаевка, Круша, Здравец (рибарника и блатото), Тръстиково, Комарево, Бозвели, както и за други, непознати за мен.
-
- вече хвърля и на тежко
Записах поредното капо на Провадийска. И всички край мен. Аз ли съм каръка?
Нищо, важното е да си близо до водата!!!

Ти като си там за риба гледай да няма никого край теб.И търси рибата.
-
- научил се да хвърля
Някой намирал ли я е скоро тая риба на провадийска и как по точно се забелязва 

смятам вече следващия излет да и напукам гърбината 

между другото- освен на бял червей на какво друго го търсите кефала. 

-
- научил се да хвърля
Като я извадиш на брега колега ще я видишdianstefanov89 написа:Някой намирал ли я е скоро тая риба на провадийска и как по точно се забелязва

-
- вече хвърля и на тежко
На провадийска има доста видри и то добре охранени. Повече видри, по-малко риби. Ще споделя моите наблюдения през двете зими които ходя по-активно на тази река. Имам чувството, че рибата /само за кефала имам в предвид/ в началото на декември се събира на един голям пасаж в долното течение и започва да мигрира нагоре по течението, като малка част от рибите остават по чялото протежение на реката. Правя си тези изводи съобразно информацията която получавам от колеги, както и от мои лични наблюдения. В началото на декември дава добре /разбирай от две до осем, десет риби на излет/ в района около с.Разделна. В края на декември и началото на януари дава около с.Тръстиково. Средата на януари даваше около с.Синдел и Юнак. И до тука ми е информацията. След като мине пасажа през определеното място или оставаш винаги капо или някоя и друга измъчена риба. Ако някой колега има подобно или друго мнение нека го сподели може и на лични.the gers написа:Като я извадиш на брега колега ще я видишdianstefanov89 написа:Някой намирал ли я е скоро тая риба на провадийска и как по точно се забелязваМежду другото миналата неделя много слабо 1 риба,тази неделя една риба аз и една за колегата(много зле)имаше и две видри които си шляпаха спокойно из тръстиката......
- djambaza
- научил се да хвърля
Днес на Провадийска река между Юнак и Синдел лично ние бяхме капо, около нас имаше над 15 човека с общо 4-5 риби за светлата част на деня.Голяма мъка
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
-
- вече хвърля и на тежко
Събота - Провадийска замръзнала почти навсякъде. Само местата с най-бързото течение все още не бяха, но и там край брега ивици от по 50 см широк лед. Не става за риболов. Ще чакаме дъжда да я разтопи.