Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

С какви такъми влачите
Модератор: bobopeli
- mitko ribara
- ще става разбирач
Re: С какви такъми влачите
Също попрегледаи таз тема а нека и други колеги се изкажат
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=129&t=36777

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=129&t=36777
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За кво ти е удобна бре,Митак????mitko ribara написа:Еми троли на мене 2.70 ми е много удобна..

- mitko ribara
- ще става разбирач
Ок в темата няма да стигнеме до много приятелски завършак всеки да си лови с каквото поиска и както му е удобно доколкото сливера го влача с Tenax fendango 20-80gr.Action но точна скорост немога да ти кажа но е с около 5,6км.Поздрави 

- mitko ribara
- ще става разбирач
Троли що не хванеш да сподлиш някои така по уловисти воблерчета ако не ги пазиш в таина естествено.

-
- вече хвърля и на тежко
ЗДРАВЕЙТЕ,
Колеги,ще споделя моя опит в тролинга с една единствена цел -да стане по забавна темата.В момента тя е лишена от сьдьржание.Моето виждане:
1.Прьчка-едноделна 6"-7"(180-190см),15-60(90),водачи и макародьржач-КАЧЕСТВЕНИ,предназначена за мултипликатор.
2.Мултипликатор-тролингов или за тежьк кастинг,качесвен-аванс и спирачка,вместимост на шпулата мин.250 м./20-35 либри влакно,лява рька
3.Влакно-плетено-монофил КАЧЕСТВЕНИ( 20-35 либри/мин.250 м.)
4.Изк.примамки-всеки сам решава!?(това е майсторльк,много инфо.,много часове по водоемите,много проби и експерименти)
5.Скорост-диапазона е голям -зависи от много фактори(всеки сам решава)
6.Сонар и GPS-ЗАДЬЛЖИТЕЛНО да им разбираш(иначе няма смисьл)
7.Дарявай живот(вземи си една две риби)
8.Познаването на водемите,техните обитатели и др.водят до резултати ,а не марки и видове воблери,прьти,макари и др...
ПОЗДРАВИ
Колеги,ще споделя моя опит в тролинга с една единствена цел -да стане по забавна темата.В момента тя е лишена от сьдьржание.Моето виждане:
1.Прьчка-едноделна 6"-7"(180-190см),15-60(90),водачи и макародьржач-КАЧЕСТВЕНИ,предназначена за мултипликатор.
2.Мултипликатор-тролингов или за тежьк кастинг,качесвен-аванс и спирачка,вместимост на шпулата мин.250 м./20-35 либри влакно,лява рька
3.Влакно-плетено-монофил КАЧЕСТВЕНИ( 20-35 либри/мин.250 м.)
4.Изк.примамки-всеки сам решава!?(това е майсторльк,много инфо.,много часове по водоемите,много проби и експерименти)
5.Скорост-диапазона е голям -зависи от много фактори(всеки сам решава)
6.Сонар и GPS-ЗАДЬЛЖИТЕЛНО да им разбираш(иначе няма смисьл)
7.Дарявай живот(вземи си една две риби)
8.Познаването на водемите,техните обитатели и др.водят до резултати ,а не марки и видове воблери,прьти,макари и др...
ПОЗДРАВИ
- mitko ribara
- ще става разбирач
Еми колега виж сега ,че трябра до познаваш водоемите и рибите в тях е така ама също има значение и воблера , неговия цвят ,неговата игра и дълбочина на газене (лично мнение).Пръчката също е от голямо значение защото ако върха не е чуствителен ще разваля играта на воблера.Поздрави и наслука!
-
- вече хвърля и на тежко
Е те тука не съм съгласен. Играта на воблера зависи от скоростта, а не от пръчката. Поради липса на друга съм тролил 3см воблери за пастърва с пръчка 100-200 акция и няма никакъв проблем. Дори си мисля, че при по-мека акция, върхът обира трептенията и се разваля играта на воблера. Но това е само мое съмнение.mitko ribara написа:Пръчката също е от голямо значение защото ако върха не е чуствителен ще разваля играта на воблера.Поздрави и наслука!
Мисълта убива действието!
- mitko ribara
- ще става разбирач
Еми колега попринцип едни воблери се влачат с по ниска други с по висока скорост но според мен пръчката има значение защото аз когато се запалих по тролинга преди около 3...4 години си бях купил една тояга фибростъкло с дебел връх и първите ми няколко излета нямах успех и след като се консултирах с едно приятелче тролингист тои ми каза че върха на пръчката е от значение и след няколко дни си купих карбонова въдичка и още следващия излет разбрах че човека е бил прав.(това си е лично мнение и неискам да ззадължавам никои)! 

-
- вече хвърля и на тежко
Интересно е че тази година повечето сомове/около 15 броя/ са на пръчката с акция 100-200. Другата е с 80-150. Възможно е това да се дължи на факта че на въпросната пръчка слагам по-големи воблери.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Всичко е възможно Любо а ти иначе на кои язовири ходиш или поне кои са ти любими?
-
- вече хвърля и на тежко
Ивайловград, Жребчево, Стамболийски, Кърджали. На тези язовири ходя в зависимост от това какво инфо имам за кълването и за времето.mitko ribara написа:Всичко е възможно Любо а ти иначе на кои язовири ходиш или поне кои са ти любими?
- mitko ribara
- ще става разбирач
Еее и аз така самоче повече наблягам на Иваиловград и Жребеца както ти каза според инфото... 

- mitko ribara
- ще става разбирач
А на какви воблери дърпаш сомовете щото аз имам доста воблери ама наблягам повече на бялата риба та може на откриването да пробам и за сом.
- mitko ribara
- ще става разбирач
- mitko ribara
- ще става разбирач
Аиде де колеги тия воблери в таинали ги пазите?