Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Да поговорим за пресевните около с.Ягода ,с.Юлиево,с.Шаново
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
Да поговорим за пресевните около с.Ягода ,с.Юлиево,с.Шаново

Да поговорим за тези водоеми ,защото рибатакоято се лови там е изключително шарена(ако някой ми каже риба ,без есетри и пъстърви, която я няма в ези водоеми ...

Поздравявам ви за прекрасната общност която сте създали..
абе наслука
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пресевните по тунджа винаги дават по нещо с променлив успех.НАй често се лови дребна риба-каракуда и червенопера,уклей и мрена,кефал,бяла риба-но повтапям-ери екземпляри се появяват рядко.На Ръжена има и щука ,костур-на змиорка,но в повечето случаи се хваща гореспоменатата дребна риба.Успех!
Ходя за риба за удоволствие в свободното си време
-
- сериозен играч
Повдигнах въпроса , защото...
Повдигнах въпроса , защото посещавам предимно тези водоем но , уви , относително нередовно и наблюденията ми са същите като на колегата ( благодяра за отговора) но от време на време достига инфо до мен за големи сомове при Шаново , шарани при Юлиево и . т. н. а лично аз съм имал рядка слука на рибоци над кило (2 пъти и все Бели риби).Явно майсторите на пресевните си траят ( без да искам да ви засягам колега "karaakuda" ) или другото което ми идва на ум..
е
е сами се сещате..

- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
-
- сериозен играч
Това за червеноперките и платиките винаги е било така, колеги.
Те се обаждат сравнително добре и почти по всяко време , но примерно в някои риболовни издания изтече информация че давало хубави линове . А на тези водоеми съм хващал линове случайно , при риболов на каракуда . като веднъж бях свидетел на улавянето на лин 1.200 кг.А така целенасочено съм ги търсил и резултата беше нулев.
И въобще съм имал епизодични успехи но все от случаен характер.
Бих се радвал да науча за целенасочен излет за дадена риба , на пресевните , и какви са били успехите .И естесвено някой ако сподели чалъми -добре дошъл.
Аз скоро имах целенасочен излет там ( беше насочен към дребната риба) , че както казвам "краста имах за чесане" .Имах успех.
Червеноперки и то не лоши , платики ( 5бр по 300-500гр ) но вторите
са обратно за водата ( и без това никой не ги уважи в темата за : най вкусна риба) .Стръвта беше различна , бял ,торен ,и винаги добреработещия на пресевните ХЛЯБ .
Стига толкова че много стана.
Пишете ако някой е би през уикенда.И кои точно пресевни са разрешени ..НАСЛУКА
Те се обаждат сравнително добре и почти по всяко време , но примерно в някои риболовни издания изтече информация че давало хубави линове . А на тези водоеми съм хващал линове случайно , при риболов на каракуда . като веднъж бях свидетел на улавянето на лин 1.200 кг.А така целенасочено съм ги търсил и резултата беше нулев.

И въобще съм имал епизодични успехи но все от случаен характер.
Бих се радвал да науча за целенасочен излет за дадена риба , на пресевните , и какви са били успехите .И естесвено някой ако сподели чалъми -добре дошъл.
Аз скоро имах целенасочен излет там ( беше насочен към дребната риба) , че както казвам "краста имах за чесане" .Имах успех.
Червеноперки и то не лоши , платики ( 5бр по 300-500гр ) но вторите
са обратно за водата ( и без това никой не ги уважи в темата за : най вкусна риба) .Стръвта беше различна , бял ,торен ,и винаги добреработещия на пресевните ХЛЯБ .
Стига толкова че много стана.

Пишете ако някой е би през уикенда.И кои точно пресевни са разрешени ..НАСЛУКА
-
- сериозен играч
Днес ходих на пресевните до с.Юлиево.
Ама няма с какво да се похваля.
Пиша просто за информация.
Положението е следнито: Риболовът е разрешен на водоемите нямащи връзка с реката (важи до падането на забраната) , рибата почти не дава ,изключая слънчаците.Аз лично се разписах с един уклей
и една каракуда.Имаше и късметлии с по 2-3 каракуди и по 1 линче по 15см , които с охота прибираха
Все пак духаше силен вятър и това донякъде е причината за неуспеха:))
Та това е . Айде забраноо... стига толкоз
)))
Наслука
Ама няма с какво да се похваля.

Положението е следнито: Риболовът е разрешен на водоемите нямащи връзка с реката (важи до падането на забраната) , рибата почти не дава ,изключая слънчаците.Аз лично се разписах с един уклей

Все пак духаше силен вятър и това донякъде е причината за неуспеха:))
Та това е . Айде забраноо... стига толкоз

Наслука
-
- сериозен играч
За Скорпи
Здравей колега .
Въпроса не е само към теб ( но основно) а и към всички любители на тези места.
Разбрах че първата пресевна ( по посока на течението , след село Юлиево ) в която въпреки ,че се влива реката е разрешена през забраната .Та има ли такова нещо?
И още нещо.Слух че точно там ( така наречените Шановски пресевни) е зарибявано с буфало.
Айде .Наслука!!!
Въпроса не е само към теб ( но основно) а и към всички любители на тези места.
Разбрах че първата пресевна ( по посока на течението , след село Юлиево ) в която въпреки ,че се влива реката е разрешена през забраната .Та има ли такова нещо?
И още нещо.Слух че точно там ( така наречените Шановски пресевни) е зарибявано с буфало.

Айде .Наслука!!!
-
- сериозен играч
То се е видяло , че като няма кой да каже ,аз трябва да проверявам
Та на Шаново за първата пресевна е вярно че е разрешена ( лично надзирател ми даде тая информация но , пропуснах да го питам за буфалото):) Иначе риба дава , предимно червеноперка и то добра. Излязоха и няколко каракуди (3) по 300-500 гр.Майсторите там твърдяха че има платика мо се появи една но маломерна . Иначе за лина се оказа точно така .Има го .На два пъти се хвана но е още в 1 клас и беше пускан ( даже и с целувка ) .Та да обобщя: От 10.00ч. до 17.00ч двамата с моя кум имахме кум 4-5 кг риба.Не е никак зле за този интервал от деня .
Нали?
) Айде наслука
и пишете ( не 4е имам против да си водя темета но сам е скучно)
Та на Шаново за първата пресевна е вярно че е разрешена ( лично надзирател ми даде тая информация но , пропуснах да го питам за буфалото):) Иначе риба дава , предимно червеноперка и то добра. Излязоха и няколко каракуди (3) по 300-500 гр.Майсторите там твърдяха че има платика мо се появи една но маломерна . Иначе за лина се оказа точно така .Има го .На два пъти се хвана но е още в 1 клас и беше пускан ( даже и с целувка ) .Та да обобщя: От 10.00ч. до 17.00ч двамата с моя кум имахме кум 4-5 кг риба.Не е никак зле за този интервал от деня .
Нали?

и пишете ( не 4е имам против да си водя темета но сам е скучно)