Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Заповед На Найденов За Забраната на Риболова
Модератор: sapuna
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Заповед На Найденов За Забраната на Риболова
Забраниха яз.Смирненски.....но за тази забрана вина имаме и Ние риболовците ,защото не пазихме водоема от замърсявяне...
Последно промяна от Божидар на Сря Яну 25, 2012 9:19 am, променено общо 1 път.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- 6tukara
- ще става разбирач
А яз Цанков камък защо точно е забранен ?
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- icokanev
- вече хвърля и на тежко
6tukara написа:А яз Цанков камък защо точно е забранен ?
Може би, все още в него няма нищо!
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Така беше и с Ясна Поляна . Умолявам ви колеги ЧИСТЕТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД СЕБЕ СИ. ЧУВАЛ И ПЪРВОТО СЕЛИЩЕ И КОНТЕЙНЕРА
-
- научил се да хвърля
Точно за това го забраниха. Въпреки, че по същата логика трябва да забранят и всички други??? Поне аз миналата година когато ходех не е имало кой знае какви боклуци, каквото можах поизчистих. Дано пък сега ИАРА да изчистят и мрежарите от там, само не знам кой ще им сигнализира за тях като няма риболовци????Божидар написа:Забраниха яз.Смирненски.....но за тази забрана вина имаме и Ние риболовците ,защото не пазихме водоема от замърсявяне...
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.

живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.

- krasimir n.
- научил се да хвърля
[quote="6tukara"]А яз Цанков камък защо точно е забранен ?[/quote]
"Цанков камък " трябваше да е забранен от миналата година!!!Унищожиха се и се изхващаха хиляди шаранчета.Беше зарибен доста добре.Ако го бяха забранили,догодина щеше да има по- гъсти шарани от повечето платени водоеми.Скоро пак беше пусната риба.Пуснатите шаранчета в началото бяха стигнали до над кило и половина(за няма и 10 месеца).Ако не бяха изловени(повечето),може би щяха и да хвърлят хайвер тая пролет.Големи хищници няма(освен пъстърви по няколко кила
,ама са нарядко),слънчаци няма......,Бяха пуснати и доста майки(шарани),които явно са дали поколение.Има десетки хиляди ситни шаранчета(наистина са шаранчета).Следващите години това ще е (може би ) единствения язовир в България,в който ШАРАНА ще е повече от другата риба...
"Цанков камък " трябваше да е забранен от миналата година!!!Унищожиха се и се изхващаха хиляди шаранчета.Беше зарибен доста добре.Ако го бяха забранили,догодина щеше да има по- гъсти шарани от повечето платени водоеми.Скоро пак беше пусната риба.Пуснатите шаранчета в началото бяха стигнали до над кило и половина(за няма и 10 месеца).Ако не бяха изловени(повечето),може би щяха и да хвърлят хайвер тая пролет.Големи хищници няма(освен пъстърви по няколко кила

- Rex Hunt_1
- новобранец
За съжаление в България, когато държавата реши да се намеси с някакви законни разпоредби, вече е твърде късно и безсмислено! Администрацията ни е тромава машина, която скърца и всеки момент ще се разпадне.
Много жалко за яз. Цанков камък, ако наистина се e случило всичко това, което казва колегата krasimir n.
Дано тази намеса на министъра да не е много закъсняла и това което е останало в язовира да се възпроизведе до необходимите нива. Въпреки, че ще стане много по-бавно.
Много жалко за яз. Цанков камък, ако наистина се e случило всичко това, което казва колегата krasimir n.
Дано тази намеса на министъра да не е много закъсняла и това което е останало в язовира да се възпроизведе до необходимите нива. Въпреки, че ще стане много по-бавно.
Последно промяна от Rex Hunt_1 на Сря Яну 25, 2012 3:47 pm, променено общо 1 път.
Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
много ще бъда благодарен на този които ми отговори на следният въпрос :защо до 50-те и 60-те години на миналият век например в р.марица и р.тополница рибата е била в изобилие като се приеме факта, че населението от всички населени места по поречието на тези две реки всекидневно е ловяло риба по методи класифицирани днес от нашето законодателство като бракониерски, без да има забрани, иара и т.н.? И в същото време в пазарджик е функционирала нещо като рибна борса - голяма част от рибата е била от тези две реки и хора са идвали от батак например да си купуват риба.тази дейност е била развивана стотици години наред.благодаря предварително.
ЕЕЕЕЕЕЕ,яз.Камчия са го разрешили,най-накрая
Той ми беше един от любимите язовири.Там ще бъде един от първите ми излети през пролетта
Колегата по горе е прав.Забраняват ги заради свинщината ни
И аз ви призовавам СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ

Той ми беше един от любимите язовири.Там ще бъде един от първите ми излети през пролетта

Колегата по горе е прав.Забраняват ги заради свинщината ни
И аз ви призовавам СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Rex Hunt_1
- новобранец
Към колегата tokaitopd.
Защото от това време насам минната и други индустрии се развиха с големи темпове. Споменатите реки са толкова замърсени, че направо се чудя как все още има риба там. Това е една от основните причини за намаляване популацията на рибата в тези две реки.
Може би има и други фактори, но това е моето мнение. Надявам се, че съм бил полезен.
Защото от това време насам минната и други индустрии се развиха с големи темпове. Споменатите реки са толкова замърсени, че направо се чудя как все още има риба там. Това е една от основните причини за намаляване популацията на рибата в тези две реки.
Може би има и други фактори, но това е моето мнение. Надявам се, че съм бил полезен.
Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
точно това са основните проблеми колега Rex Hunt_1, защо например почти всяка година на яз.батак след като рибата хвърли хайвера, започват да точат водата и хайвера умира.кой бракониер може да нанесе по-голяма вреда от това ( не искам да бъда грешно разбран , че защитавам бракониерите ).на батак едно време имаше промишлен риболов и пак имаше достатъчно риба.защо когато иара идва на проверка на канала в пазарджик се прави, че незабелязва мръсната вода, толкова е мръсна, че по-леко перо не може да потъне.и защо немогат да накарат този замърсител да си пуска пречиствателната станция.примери хиляди.мобилни групи, целогодишни забрани - абсолютни глупости.незнам кой подвежда и съветва министъра за тези неща.ще хванат някои сополив циганин да му направят акт, за отбиване на номера и айде готово.а тези които най-много съсипват рибата ще останат пак ненаказани.за съжаление всичко се съсипва а ние сме безсилни.
А кога смятат да разрешат пъстървовите реки в Смолянско?! Може би след като на местните вандали им свършат бомбите... 

-
- научил се да хвърля
Вярно нас леко и тактично са ни пропусналиNITro`bE написа:за Плевен няма забрана

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...