Чаирски езера / Родопи

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Чаирски езера / Родопи

Мнение от Васкоо »

:D Най-накрая имах щастието да половя на това страхотно местенце.
Езерата са пет на брой, като три от тях попадат в защитена местност и са забранени. Две от тях (Горното и това под хижата отдясно под пътя) са разрешени. Лових на последното на втичалото - клен след клен - от 200 гр. до 1 кг. В езерото има още червеноперка, каракуда и лещанка.
Сменях блесни, воблери и булдо - нямаше празно хвърляне, единствено Black Flurry не хвана нищо. Това беше от 06,40 до 08,10 часа, светло но без пряка слънчева светлина. В момента, в който слънцето докосна водата изчезнаха кръговете и играта на рибите, сякаш се изпариха. В следващите 30 минути им оставих за спомен 3 блесни и два воблера и то стана време за закуска. :D
Най-радостният ми риболов - мъкна такъмите на гръб от Пловдив - правихме пешеходен преход Пловдив - Пампорово - Смолян - Ш. лъка - Триград - Ягодина. 8)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Браво за доброто прекарване,но много клометри си минал. :wink:
PKNASKO1995
новобранец
новобранец

Мнение от PKNASKO1995 »

в васхия краи коя риба наричате лещанка ?
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

Ами на лещанката (дали не се пише лешанка - не съм сигурен) - малко тъмно рибе, основна храна на пъстървата - масово я срещам в реките и езерата на Рила и не толкова масово на други места. Храни се с насекоми, ларви и хайвера на пъстървата. Чел съм че понякога опложда яйцата на пъстървата и резултатат бил лещанки, но не претендирам че съм толкоз запознат. Рибата я познавам добре от дългите ми скиторения из Рила.
Колкото повече километри - толкоз по-добре за мен.
Що е то турист - човек, който намира най-трудният начин да стигне до място, където няма абсолютно никаква работа. :D
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Ето това е лешанка:
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8
Браво за приключението......мисля че такъв пешеходен пеход заслужава да се нарече приключение :) :smt023
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

тия лещанки са големи рекордьори - веднъж бях хванал 5-6бр и ги сложих в ПВЦ шише от 1.5л пълно до половината... в момента, в който забравех да сложа капачката, тия рибета започваха да изскачат едно по едно през гърлото на бутилката! :shock: принудих се да го държа постоянно затворено...
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

CERRUTI,
това рибе дето си го показал че е лещанка се нарича- СИВЕН.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А бе баш си е лешанка :wink:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

От такива гъмжи под моста на Искър в Самоков и местните също ги наричат ле(и)шанки. Кълват и на гола кука...
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

баничката написа:CERRUTI,
това рибе дето си го показал че е лещанка се нарича- СИВЕН.
Баничка бъркаш брат...сивена е подвид на пъстървата,даже някои казват че е кръстоска м/у пъстърва и клен(кефал).И си е риба с размер..а лешанката не става по голяма от показалец........
Изображение
СИВЕН:
http://images.google.bg/images?svnum=10 ... 1%81%D0%B8
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

:D А аз просто исках да споделя едно чудесно място за риболов.
8)
Ей-й-й забравих да питам - в едно от забранените езера видях малки американки 10-25 см, а там не е зарибявано с тях над 20 години. :?:
Дали там не се размножават?! :shock: Като се има предвид, че на това място са намерили растителни видове, смятани за изчезнали у нас, а някои и в световен мащаб.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Васкоо написа::D А аз просто исках да споделя едно чудесно място за риболов.
8)
Ей-й-й забравих да питам - в едно от забранените езера видях малки американки 10-25 см, а там не е зарибявано с тях над 20 години. :?:
Дали там не се размножават?! :shock: Като се има предвид, че на това място са намерили растителни видове, смятани за изчезнали у нас, а някои и в световен мащаб.
Ама чакай сега да ти кажа за сивена.... :) -майтап..
Напълно е възможно да се размножават,но както казваш там се срещат видове изгубени в световен мащаб то така може и само там да се рзмножават американките....и все пак нека незабравяме значението на думите еволюция и приспособяване на видовете......
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”