КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от MARLIN »

Съвеста , културата и манталитета си е до човека. От снимката става ясно какво е болшенството :? . Това се оправя само със закони и строги санкции. А БГ си е хаус. Един вид няма оправия, но може ако искат... :!: ИАРА , като подгониха траладжиите преди време на кефалови на ''топлата вода'' и под аспарухов мост с актове глоба до 1000 лв, дела и конфискация на пръчки макари и т.н рискуващите изчезнаха, но може би за кратко. Вчера по БТВ дадоха един рибар как се оплаква, че за Никул ден във Варна риба черноморска калкан,кая, карагьоз НЕМА... Ама от къде да има, като всеки прави каквото си иска :wink: Някой ще кажат "на борсата има" да ама там от къде е каква е и как е уловена и до кога ще има можем да само да гадаем ...
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

sundy написа:Ха, казаха ми вчера, че на морска е черно от рибари и цял ден се тюхках, че с моя късмет съм на работа... па то като гледам "рибата" не били рибари, а месари :x
Нещо едро не е ли излязло или само за "каймичка, после кви кюфтенца стават...мммм..." :vom:
MMMMM ДА много са Укусни !!!! :lol: ето една спавка от Укипедия с какво се храни тази така желана ''деликатесна риба'' ..... с Детрид :D Под детрит в биологията се разбират неживи части от органични материали. Обикновено включват телата на умрели организми, части от организми или изпражнения.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

MARLIN написа:.......... Някой ще кажат "на борсата има" да ама там от къде е каква е и как е уловена и до кога ще има можем да само да гадаем ...
Па тая борса не съм я посещавал поне от година.Абе откакто я направиха "нова",
един път минах ииии........ - мерси.
Тук на село постоянно си идва един батко,дето направо от морето носи каквото има.
И цените му са добри,и рибата мърда още.
Е,калкани не носи,ама другото си е шест. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

На борсата неразбираш ли от риба или непознаваш ли някой са те препарирали веднага :D Отпред са изложени живите да се виждат, че мърдат, а отзад умрелите от няколко дни от които ти дават. И какви ли не тарикатлъци.. Днес предлагаха ''пресен'' паламуд, като го загледах приличаше на веян :D А за утре Никулден кой знае колко изненади са приготвили . Така, че който се е запасил с каймичка от бокодж хич да не ходи :D
ico059
новобранец
новобранец

Мнение от ico059 »

честит празник колеги
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Утре смятам да пробвам дали има закъснели заргани.Някъде на юг, където си намеря по-заветно място.
Аватар
pey4o
новобранец
новобранец

Мнение от pey4o »

Преди бях попаднал на една извадка на страница на форума с всички морски риби , маркираш и разглеждаш за съответната риба,ако някой може да помогне ще съм му много благодарен
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

или: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=155&t=44939 ?
Я вижте вчера видях няколко пасажа да се въртят около моста в Слънчев бряг, на размер бяха средни, имаше и едри смесено...
Изображение
Едва ли ще се храни....?
Поздрави!
Изображение
Изображение
Trol
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Trol »

Ей сега събуди търмъците.Не че много са задремали, прибирах се на скоро от Пристанище Варна Запад по крайезерния път... мяркат се зимни косачи!
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Те търмъците сега сън не ги лови. Десетки бродят като призраци всяка вечер из бургаското пристанище. НЯМА ИАРА НЯМА МИАРА НА ПРИСТАНИЩЕТО ИМА НОВ ШЕФ И ТОЙ СЕ КАЗВА ТЪРМЪКА! :lol: :lol: :lol:
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

krasi81

Мнение от krasi81 »

ivalpetkov написа:Ето...търмъците...http://blackseawolves.eu/forum/viewtopic.php?t=445
Ха-ха даже видях един познат не бях го снимал но ти си успял нека сега го видят всички и да се засрами и да разберат най-сетне че това не е риболов и те неса рибари а бракониери
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Той бате ти Милен ги е постнал тез снимки Красьо ,в неговия сайт... :lol: И то с такава гордост.Ама като рових онзи ден вътре и попаднах на тези снимки-подскочих като видях "котвите"на пръчките им....На живо не съм виждал да го правят де.По едно предаване -чуждестранно съм виждал как косят....Може би ,защото не ходя зимно време по пристанищата.А иначе-да онази вечер към 20 часа видях едни"духове" да се промъкват по Иван Вазов въоръжени до уши.
Папараците са навсякъде-даже и под водата...ахиахиахуаахуа
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Преди ден два на пристанище Бургас - 10-тина търмъка тралеха посред бял ден до борда на катера на ИАРА а ония от катера само дето чайче не им правеха за загряване. Жалко , че не носех фотото Много описателна картинка беше. Уловът им е предимно дребен дори маломерен. Няма големи кефалюги като едно време - то кой да ги остави да пораснат де - отвън мрежи от вътре търмъци и поне 1000 корморана.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”