Избор на директен
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Избор на директен
Здравейте колеги.Досега качествен прът не съм имал и мисля да се оборудвам .Но ми трябва малко помощ.Първо се колебая за марката и после модел.Относно марките се колебая между:
Colmic-може би ми е фаворит
Shimano
Garbolino - Marancia може би
Второто ми колебание е относно дължината,но според финансите /макс 400лв./ ,май най-удачно е 7м.
И накрая модел от изброните марки.
Благодаря предварително на отзовалите се.ПОЗДРАВИ!!!
Shimano
Второто ми колебание е относно дължината,но според финансите /макс 400лв./ ,май най-удачно е 7м.
Re: Избор на директен
Колега вземи си 7 метров на първо време не ти трябва толкова скъп вземи си на new hunter или Globe Miral аз имам Globe Miral и сам доволен.Успех
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ами мисля,че не е моята марка,въяреки,че примерно имам такава макара и съм доволен,но специално за директен телескоп до колкото знам са крехки.Иначе хубави неща се чуват за Tica Exclusive.Мисля да заложа на нещо по кораво все пак.bobo_33333 написа:Забрави ТИКА
Garbolino Marancia или Tica Winner
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Tica - Adventure TC3mikej написа:Garbolino Marancia или Tica Winner
На къса плувка ,в репея
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мдааа...и на мен ми е фаворит....определено 7 метра.gupata_riba написа:Tica - Adventure TC3mikej написа:Garbolino Marancia или Tica Winner
Няма нищо общо с крехка и чуплива пръчка...

- murphymet74
- ще става разбирач
Фокус финеса е най добре като цена,качество,якост;)
Вземи си уип Миди на 8м..Нов е около 320-350лв..Преимущества:1.Фабрично с два върха-шпиц и ластик.2.Ползва се като директен.3.Лек и здрав4.Може да го скъсяваш до колкото искаш,като махаш колена.От около година и половина го имам и съм много доволен.Не на последно място-поради некоректност на продавача(купих го настаро от форума)трябваше да сменя последните две колена(най-дебелите),оргинални струват общо 78лв.И не беше проблем да ги намеря.M.Todorov написа:Здравейте колеги.Досега качествен прът не съм имал и мисля да се оборудвам .Но ми трябва малко помощ.Първо се колебая за марката и после модел.Относно марките се колебая между:
Shimano
Между другото и това си мислех точно днес,а и доста добра оферта намерих...250лв.
Относно Миди-то дали мога да го ползвам и за морски риболов?Единствено ме притеснява,че досега не съм ползвал тип щека,казвате няма да е проблем да се ползва като директен?
Ползвам го само като директен и не съм имал проблеми-разглобяване,чупене или нещо друго.Колкото за морския риболов-нямам идея,тъй като не го практикувам.M.Todorov написа:Относно Миди-то дали мога да го ползвам и за морски риболов?Единствено ме притеснява,че досега не съм ползвал тип щека,казвате няма да е проблем да се ползва като директен?
Никой ли няма мнение за останалите предложения?
Colmic?
Colmic?
Имам exclusive на 8m, baviera 7м и marancia направена на болонеза 6м. Maranciata ми е фаворит, но е и по-скъпичка. Но комбинацията от здравина и лекота е неповторима. А ако трябва да избирам между колмика и exclusive-a бих избрал тиката. На цената на 7м colmic взимаш 8м exclusive. Мисля, че разликата в качеството и теглото не е особено осезаема. И не мога да разбера хората дето плюят тиките, всичките ми приятели ловят с някаква тика и за 5-6 години няма счупена и дефектирала въдица. Не че това не е изключено при която и да е марка. Колега мисля, че която и от трите да иЗбереш няма да сбъркаш
Благодаря за изчерпателния отговор