Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

сигнализатор-обтегач
Модератор: sapuna
сигнализатор-обтегач
Здравейте,
Препоръчайте ми обтегач за следните сигнализатори http://www.fishing-market.com/shop/prod ... en-dx.html
Нов съм в този вид риболов. Прочетох доста инфо и се спрях на въпросните сигнализатори,но с обтегачите по-скоро се обърках. Мисля да отредя до 25лв за брой. Хвърлил съм око на Flajzar Swinger ZICO, но не пише колко тежат, а и няма добра снимка. Ще ги купувам по Интернет.
И още един въпрос за сигнализаторите. Ако след време взема някаква станция ще може ли да ги свържа?
Препоръчайте ми обтегач за следните сигнализатори http://www.fishing-market.com/shop/prod ... en-dx.html
Нов съм в този вид риболов. Прочетох доста инфо и се спрях на въпросните сигнализатори,но с обтегачите по-скоро се обърках. Мисля да отредя до 25лв за брой. Хвърлил съм око на Flajzar Swinger ZICO, но не пише колко тежат, а и няма добра снимка. Ще ги купувам по Интернет.
И още един въпрос за сигнализаторите. Ако след време взема някаква станция ще може ли да ги свържа?
Re: сигнализатор-обтегач
Няма ли шаранджий
- antivik
- кандидат преподавател
jale написа:Няма ли шаранджий

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Досега рядко ходех за шаран и аз ползвах звънчета, бушони...доста често съм изпускал момента и реших да сложа аларми.
А и мисля да почна основно шаранджийски риболов. Поне не е толкова динамичен както любимите ми. Там дето ходех на спин. или плувка или няма вода, или няма риба веч. То как е тръгнало скоро няма де да се практикува любителски риболов само с билет.
А и мисля да почна основно шаранджийски риболов. Поне не е толкова динамичен както любимите ми. Там дето ходех на спин. или плувка или няма вода, или няма риба веч. То как е тръгнало скоро няма де да се практикува любителски риболов само с билет.
- genov_eng
- научил се да хвърля
Здравей колега,
аз мисля, че основното им предназначение е да: 1. при тръгване на рибата към брега (т.е. към въдицата ти) да сработи сигнализатора; 2. да ти държи линията изпъната винаги; това значи, че ти си ги избираш по тегло, условията на водоемите и други глезотии. ако са даден модел светещи - проверяваш какъв е куплунга за включване.
по-добре иди в магазина и ги пипни и се консултирай. има различни видове. има тема във форума за видовете обтегачи - виж я. цената, която си предвидил е напълно постижима и в магазините.
аз мисля, че основното им предназначение е да: 1. при тръгване на рибата към брега (т.е. към въдицата ти) да сработи сигнализатора; 2. да ти държи линията изпъната винаги; това значи, че ти си ги избираш по тегло, условията на водоемите и други глезотии. ако са даден модел светещи - проверяваш какъв е куплунга за включване.
по-добре иди в магазина и ги пипни и се консултирай. има различни видове. има тема във форума за видовете обтегачи - виж я. цената, която си предвидил е напълно постижима и в магазините.
- kodek
- ще става разбирач
Здравей колега, Не се набутвай, аз си ги закупих от "китайски магазин за 1лв."струват 3,50лв.идеални обтегачи.С възможност за преместване на тежеста на опън ,щипки и всичко необходимо, същите в рибарски магазин са от 20 до 40лв.В Пазарджик ги има в един магазин на кооперативния пазар за тези пари.Тези вършат същата работа като от 100лв.(те и тези от100лв. са правени в Китай и са същото качество).
Колкото повече чета, толкова повече се дезориентирам
Нямам представа от де бих могъл да ги закупя. Предпочитам по Интернет и в краен случай в София. Тези ги гледах на промоция затова се хванах за тях. Вече незнам и сигнализаторите, дали ще са точно таз марка. Приемам всякакви мнения. Само не бушончета и камбанки 

- kodek
- ще става разбирач
В София са най-евтини! иди на "Илиенци" има щандове за риболовни стоки.Сигнализаторите са по 10лв.заедно със сойка колче, а обтегачите са по 3-4лв.
Ако имаш повече възможности иди в рибарски магазин и си купи качествени сигнализатори -безжични със станция и +това водоустойчиви за около 290лв.и маркови обтегачи за около 50-60лв.Но да знаеш, са качествени и си струват парите.Тези от"Илиенци"....и те вършат работа, но бързо се развалят.
Ако имаш повече възможности иди в рибарски магазин и си купи качествени сигнализатори -безжични със станция и +това водоустойчиви за около 290лв.и маркови обтегачи за около 50-60лв.Но да знаеш, са качествени и си струват парите.Тези от"Илиенци"....и те вършат работа, но бързо се развалят.
Благодаря за отговорите. Явно да се изхвърлиш за нещо много скъпо си е лукс, а пък твърде евтиното се развалят често и ти излизат пак скъпи. Поръчах си карп академито DX и флазер суингирите, дано не съм сбъркал.
Здравей колега!Ами поясни какви предпочиташ-хенгери или суингери?
-
- ще става разбирач
Виж това http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=166&t=41236
Много съм доволен - стабилни при вятър и освен регулиране на тежестта, има и нива за натягане на пружината на рамото на самия обтегач за още по прецизно регулиране на чувствителността му. Това избрах АЗ и съм много доволен.

Много съм доволен - стабилни при вятър и освен регулиране на тежестта, има и нива за натягане на пружината на рамото на самия обтегач за още по прецизно регулиране на чувствителността му. Това избрах АЗ и съм много доволен.

Благодаря, но закупих Карп про с верижка. Ако не ми харесат ще потърся такива. На първо четене не ми харесват много, но ще видим в полеви условия как ще се държат. А каква марка са посочените от вас.
-
- ще става разбирач
jale написа:
А каква марка са посочените от вас.

Е аз точно такива поръчах, но ги нямаше в наличност 

-
- ще става разбирач
jale написа:Благодаря, но закупих Карп про с верижка. Ако не ми харесат ще потърся такива. На първо четене не ми харесват много, но ще видим в полеви условия как ще се държат. А каква марка са посочените от вас.
Малко се обърках вечеjale написа:Е аз точно такива поръчах, но ги нямаше в наличност