След 10 месеца...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

След 10 месеца...

Мнение от трапера »

Най-накрая дойде заветния ден. Последния ми риболов беше на 12 март миналата година и вече бях пощръклял.На 10ти януари вече бях отпускар,нямах търпение самолета да ме стовари в Букурещ и след два часа да съм си у дома.С жена ми се бях разбрал-няколко дена да пооправим "къщата" и 5–6 дена да не ме търси,че се изнасям на Дунава. Да ама сам тинейджър в празен апартамент :drinkers: :supz: :rock: :partyman: ......Даже се наложи да копувам нови пералня и матрак. :evil: Синковеца доста се беше позабавлявал. След това,ходене по мъките за още една седмица-полиция,КАТ,данъчни,доктори...за капак и сняг заваля :rolleyes: Имаше реална опасност да се размина с дългоочакваното ходене на риба.Два пъти купувах червеи и двата пъти станаха на какавиди,планувания риболов на фидер остана само мечта.В настъпилия студ не остана нищо друго освен да извадя прашасалите чепарета за калъч.Намерих някякви готови в торбата,че не ми се връзваха нови,което се оказа грешка впоследствие.
И така в събота последва ставане в 5часа,кафе в обилни количества и газ. Температурата беше стряскаща,но пък прогнозата беше за "малко слънчево време по обяд" Тъй де,сърце рибарско не трай.
Изображение
Спрях на безмитна зона и след половин час пеша през зимната гора бях на мястото.
Изображение
Изображение
Но още от далеко видях четри силуета наредени като броеница на буната.Търмъкчии.Останах за малко в храсталаците и реших да звънна на 112.Да ама не,тъпанарите "Глобул" нямаха обхват, вместо тях на дисплея се показа румънски оператор.Отидох да видя отблизо какво правят.Гледката беше грозна,на всяко второ хвърляне вадеха риба-морунаж,скобар,платика и косат,все едри риби около 400-800грама.Навсякъде беше като касапница
Изображение
Разправяха,че от три месеца рибата се завъртяла тук и са правели по 70-80кг на човек,а сега в студа са я подкарали на търмък,в очакване на някой сом.На всичкото отгоре имаше ято корморани по-надолу сигурно повече от 300 броя,които си правеха пир със същите риби.
Изображение
Ятото беше в симбиоза с търмъците-гонеше рибата към тях,а те това чакаха.Около 10и30часа всички сгънаха пръчките и изчезнаха-били минавали проверяващи :shock: и отнесоха с тях повече от два чувала с риба.Реших да изпуша още една цигара и да разпъна
Изображение
Изображение
Поради кучия студ,реших да използвам подслона на "рибарите"
Изображение
Приятно бях изненадан,че имам гостенин,който се гощаваше с разпилени червеи
Изображение
Това е първия улов
Изображение
Не след дълго първата риба беше факт
Изображение
само,че се беше зашила отвън,на носа
Изображение
Понякога имаше и такива моменти
Изображение
Много риба се беше групирала, много нещо.Тия измъкнаха сигурно повече от 100 кила
Изображение
От време на време излизаше по някоя рипка
Изображение
имаше и белязани
Изображение
Изображение
Изображение
Въпреки слънцето,студът си беше "истински",червеите бяха вече на шушулки и се чупеха-реших да приключа с риболова.Крастата беше начесана.Резултата-3 морунажа;4 платики и 2 косата.Две скъсани куки и 4 откачени риби. На -10градуса--предоволно. Тъкмо сгънах въдицата,часът минаваше 15.30 и се появи втора смяна търмъкчии.Излъгах ги,че катера на ИАРА е минал преди малко,но те се изсмяха и ми отговориха,че съм се объркал-катера бил счупен.......................
Вървях обратно по утъпканата пътека
Изображение
и ругаех,де на ум де на глас,погледнах назад с тъга
Изображение
и се запитах дали през следващата отпуска,незнайно кога,ще е останала риба в реката :(
Като човек,обичащ да похапва прясна дунавска риба,задържах улова и го полях с доволно количество бира.Това е всичко,което взех.
Изображение
Изображение
Изображение

ПС Понеже никой не дойде да ме провери-къв съм,що съм,имам ли билет,какво съм хванал,реших в понеделник да отида в ИАРА-Русе и да ги попитам аджаба с какво са толкова заети та не проверяват поне култовите места!?!Чак толкова много бензин не им е нужен-от управлението им до безмитна са около 10 км!!!После трябва да повървят пеша.Няма нищо сложно.Ще пиша тук,какво е станало.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: След 10 месеца...

Мнение от Petar Nedev »

Дано направят нещо о ИАРА-Русе. Макар че не вярвам че ще е ефективно и дългосрочно. Иначе хубави риби. Следващия излет повече ,и да не е след 10 месеца. Страхотна река е Дунав,но месарите и боклуците не прощават на нищо. Жалко е .
ivo_barns
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_barns »

За съжаление това е горчивата истина,правят се разни подписки до министри,празни обещания и това е.Грозна гледка,а тия с мрежите заслужават затвор затова в Дунава от година на година риба няма докато има мрежи и търмъци.На колегата поздрави за успешният излеет макар студа да беше наистина страшен,малко са смелчаците :smt023
Румен Рудев

Мнение от Румен Рудев »

Супер ,че си бил за риба , но лошо ,че настроението още от сутринта е било надолу . За тея с търмъците мнението ми е ясно , за ИАРА дано нещата тръгнат към по добро след толкова срещи с различни организации , а за хората с мрежите и лодките - повечето от тях имат професионални билети за риболов и имат право на стопански риболов по Дунава .
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Евала за ентусиазма, колега...както каза:"Сърце рибарско не трае" :)
По другия въпрос по-добре да не коментирам, че :axe: :axe: абе ма'ата си таковало...
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Браво за ентусиазма колега !!!
Върл Shimano фен!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Свилине, Свиленеее, да беше си стоял в Мюнхен- там поне няма косачи. Мръсно племе! :evil: Иначе поздравления за стоицизма и за риболова. Дано тая година имаш възможност по- често да се разтушваш!
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

angel.tr написа:Мръсно племе! :evil:
:smt023
xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

Браво колега ! ;)
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Браво за риболова. :smt038
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Супер колега, въпреки студа не си капо, екстра!!! :D
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
alti76
новобранец
новобранец

Мнение от alti76 »

БРАВО КОЛЕГА!!!!!! :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Динков »

+1 за Мръсно племе! Браво за улова и упорството в този студ.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Благодаря за отзивите! Дай Боже тая година по-често да ходя за риба.

А относно:
ПС Понеже никой не дойде да ме провери-къв съм,що съм,имам ли билет,какво съм хванал,реших в понеделник да отида в ИАРА-Русе и да ги попитам аджаба с какво са толкова заети та не проверяват поне култовите места!?!Чак толкова много бензин не им е нужен-от управлението им до безмитна са около 10 км!!!После трябва да повървят пеша.Няма нищо сложно.Ще пиша тук,какво е станало.
да кажа какво свърших днес.
Днес около 10часа вече бях в ИАРА.Почуках на вратата,на която пишеше "работно време с граждани........." Разказах на служителката за какво става дума и,че искам да подам сигнал за бракониери.Учудих се като ме попита какво предпочитам-тя да запише в журнала сигнала,или да говоря директно с шефа :shock: Естествено по-добре с шефа-отвърнах.Големия шеф го нямаше и говорих със заместника му.Озадачих се като каза-защо не се обади на момента,веднага щях да пратя хора.Мислех,че ще има нещо от сорта-няма бензин и т.н. Неприятно ми стана като му казах за чувалите с риба изловена още през есента,а той се учуди. Факт,говорещ за занижен контрол.Междувременно служителката ме попита за точното място и записа нещо в тефтерите. Поговорихме още малко и човекът ме увери,че веднага като се върнат инспекторите (сменяли гуми на джипа) ще ги прати на проверка.Стиснахме си ръцете и се разделихме.
Дано се задвижат и да свършат нещо.Акта за бракониерите бил 300лв,друг е въпроса за събираемостта. Ще се радвам да прочета някъде за успешна акция на ИАРА-Русе.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

А дано, ама... надали! По- вероятно е да те е пуснал по пързалката! :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”