Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба?
Модератор: emo vasilev
Каква е тази риба?
Днес си направих излет на Луда Камчия, край с.Бероново. Покрай мрянката, уклейките и дребни кленчета се закачи и това 
Някой може ли да ми каже какво е това, защото много ми прилича на морска рибка?
Някой може ли да ми каже какво е това, защото много ми прилича на морска рибка?
Последно промяна от stih на Нед Авг 05, 2007 1:04 pm, променено общо 1 път.
-
според мен е слънчевка,царичка или както там я наричат колегите из България
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
от това по слънчева риба здраве му кажи
))
ако случайно си на гьол могат да те разбият от сякаде
)
ако си на дълбок водоем може да хванеш такива и по 300-400 гр и нагоре !
и не забравяй че тази риба се яде
)
когато е по едра и се изчисти месото и е бяло ! и по нищо не отстъпва на костура
) с една дума хищник !!!

ако случайно си на гьол могат да те разбият от сякаде

ако си на дълбок водоем може да хванеш такива и по 300-400 гр и нагоре !
и не забравяй че тази риба се яде

когато е по едра и се изчисти месото и е бяло ! и по нищо не отстъпва на костура

Регистрирах се по повод тази рибка, без да имам претенции на разбирач /ама ми се иска
/ Писах, че ми прилича на морска, защото като хвърляш за попче, все ти се навира една лапина /или както се казва по различните места край морето/. Тази от снимката беше също толкова наивна /ще ми се да кажа проста/, защото поведението й беше абс. същото.
Днес питах няколко човека, които ловиха около мен, и твърдо заявиха, че такова нещо не са хващали.

Днес питах няколко човека, които ловиха около мен, и твърдо заявиха, че такова нещо не са хващали.
- ribarq
- сериозен играч
Ако са сагласни да изнасяме слънчак за америка те на един слънчак по едно шаранче да дават !CERRUTI написа:В САЩ това животно достига до 3кг.и се води деликатес,американците запазват слънчевките а изхвърлят шараните.....така съм чел...

и ние и те ! и двете страни ще са на далавера !
и аз съм чувал такова нещо ма дали е верно !
по нашия край му викаме слънчак , часовникар , бибан , Плескуда

аэ също съм хващал такава риба на моретоstih написа:Регистрирах се по повод тази рибка, без да имам претенции на разбирач /ама ми се иска/ Писах, че ми прилича на морска, защото като хвърляш за попче, все ти се навира една лапина /или както се казва по различните места край морето/. Тази от снимката беше също толкова наивна /ще ми се да кажа проста/, защото поведението й беше абс. същото.

-
- кандидат преподавател