с.Бата - Бургаско

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

с.Бата - Бургаско

Мнение от XauBaHkO »

Абе колеги , някои да има идея какво става с яз.Бата? Ходил съм там доста отдавна и даваше доста добра риба , но сега незнам какво е положението там , дали е платен , дали още има риба и т.н.
ако някой може да даде някаква информация , ще съм му благодарен!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

На язовира може да се риболовства свободно, но рибата вече не е толкова много. Можеш да разчиташ най-вече на каракуда и кефал на сладка царевица. Епизодично има и удари на шаран. Надявам се да съм ти помогнал.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

До колкото ми е известно - дребни кефалчета,червеноперка,таранка около 300-400гр и дребни шаранчета(зарибител) и рядко някои шаро около килото.Местните селяндури търмъчат здраво за толстолоб.Ако нощуваш пробваи след 6-7 следобяд за някое сомче на грозд земни/торни,макар че са обрани и шанса е малък.Таранката се събираше доста на захранка,шаранчетата на жито.
това се сещам за сега,мисля че има и няколко теми за там,положението няма да е различно :wink:
носи си билет
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За 2 месеца го унищожиха този язовир.Иначе има и хубави шарани амури до 6кила.Много съм писал за този язовир чети и ще разбереш.
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

Благодарско! :)
На атоя язовир съм бил преди 4-5 години , и тогава излизаха шараи по 2-3 килца и нагоре , кефан сутрин на мухарка по 500г - 1кг!
а сега както чета ... явно е скръб!
но последния път се върнахме и с едно черно прасенце ...:) там обикаляха , оня дето ги пасеше доиде при нас , и след около час се насмука с домошарка и реши да подарява прасенце ....
:)
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

с.Бата - Бургаско

Мнение от rap66 »

snegk написа:За 2 месеца го унищожиха този язовир.Иначе има и хубави шарани амури до 6кила.Много съм писал за този язовир чети и ще разбереш.
Мои познати ходиха там 27-29.07.2007. Почти капо. Където и да погледнеш-търмъчат денонощно (като нямали какво да правят, оглеждали язовира с бинокъла ... май това друг трябваше да го прави ??? ). Но това че не се вади риба не значи че няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”