Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

След 10 месеца...
-
- научил се да хвърля
Re: След 10 месеца...
Клега ,чудесен репортаж , но уви реалността е трагична .
Аз съм Оряховски зет и наистина рибата за последните години е намаляла. Незнам причината дали са корморани , от бракониери или от липсата на вода . Но искам да кажа че има известен напредък от страна на ИАРА Враца . Тази година на с.Остров два пъти са ме проверявали , а до тази година нито един път не е минавал никой. Така че вероятно вървим към добро относно контрола на водоемите ни !!!!
Аз съм Оряховски зет и наистина рибата за последните години е намаляла. Незнам причината дали са корморани , от бракониери или от липсата на вода . Но искам да кажа че има известен напредък от страна на ИАРА Враца . Тази година на с.Остров два пъти са ме проверявали , а до тази година нито един път не е минавал никой. Така че вероятно вървим към добро относно контрола на водоемите ни !!!!
- трапера
- сериозен играч
Искам,но не може.Трябва да се изкара курс после да се положи изпит и след като се издържи се получава билет.Цялата тази работа струва около 500€.Но нали се сещаш,че трябва да се говори перфектно немския (а баварския е още по-гаден),а аз все още съм на "Ви" с езика.А и работата ми е такава,че нямам такова свободно време за риболов,когато съм почивка проспивам почти целия ден.naskobo написа:.............
В германия не ходиш ли за риба
Между другото,разбрах от "първа ръка" в кой магазин се пласира тази риба.Понеже вече нямам време (утре ми е полета),ще им пратя имейл кой е магазина да му направят проверка.Но не съм сигурен на тях или на някой друг трябва да пратя информацията? Няма значение,аз съм длъжен да докладвам.
Имейли съм пратил на три места! Дано да има резултат!!!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- М. Сталев
- разбира нещата
http://www.dnes.bg/stranata/2012/02/02/ ... -50.150314
Сега искат, не искат, ще я оставят на спокойствие малко рибата
Сега искат, не искат, ще я оставят на спокойствие малко рибата

-
- разбира нещата
Искам,но не може.Трябва да се изкара курс после да се положи изпит и след като се издържи се получава билет.Цялата тази работа струва около 500€.Но нали се сещаш,че трябва да се говори перфектно немския (а баварския е още по-гаден),а аз все още съм на "Ви" с езика.А и работата ми е такава,че нямам такова свободно време за риболов,когато съм почивка проспивам почти целия ден.трапера написа:naskobo написа:.............
В германия не ходиш ли за риба
Здравейте колеги.По въпроса с риболова в Германия,до колкото знам от приятел който живее в Германия, става със български билет.Условието било да имаш регистрация на немски адрес и да работиш там,същото било както караш с нашенска книжка за кола,само че трябвало да членуваш в дружинка както при лова.Това ми беше обяснено като го питах как стои въпроса с риболова там.
Вижте как изглежда Дунава днес
Снимка от прозореца
Лимана изцяло скован, дунава на 60%

Кормораните не спят, а ловят наща риба

Снимка от прозореца

Кормораните не спят, а ловят наща риба

Above us only sky
Поздравления за ентусиазма Колега , но при тези минуси на температурите и този лед ИАРА винаги ще измисли някакво оправдание за да си стои на топло в канцеларийките.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
- трапера
- сериозен играч
Дано да е така ,както казват.Въпреки,че два чувала изтърмъчена риба е цялата в следи от набождане. Но не съм сигурен,че това е магазин,който им посочих!!!
СИГУРНОСТ ВСЕКИ ДЕН МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ-РУСЕ
гр.Русе 7003, ул. ”Марица” № 3
+359 (0)82 84 59 56, +359 (0)82 84 54 39, e- mail:RVS_18@nvms.government.bg
ДО
ДИРЕКТОРА НА ОДБХ
ГР. ГАБРОВО
ОТНОСНО: Постъпил сигнал от Свилен Славов
Във връзка с постъпил сигнал с вх. № 245/01.02.2012 год. на 02.02.2012 год. д-р Севгин Тетавалъ и Николай Йосифов- инспектори от отдел КХ при ОДБХ Русе извършиха проверка на Магазин за риба и рибни продукти – 2 бр намиращи се в гр.Русе, ул. Цар Освободител 113А.
При направената проверка се установи следното:
Представиха се необходимите документи, доказващи произхода на наличните количества риба.
С уважение:
ДИРЕКТОР ОДБХ-ГР. РУСЕ:
Д-Р АНДРИАН РАЙКОВ
СЪГЛАСУВАЛ, 27.01.2012 Г.
НАЧ.ОТДЕЛ КХ , Д-Р ГЕОРГИ ДЯКОВ
Изготвил:02.02.2012г.
Ст. инспектор в отдел КХ, Д-р Севгин Тетавалъ
От три подадени сигнала,имам само този отговор!Или трите институции действат заедно с нужната координация,или им е през кура

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- трапера
- сериозен играч
Абе аз отговарям напълно на тези условия ама...... Всяка провинция си има свои "закони".Във Франкфурт на Майн,румънците пребиват сомовете,лятото гледах клип онлайн като вадеха 52 килограмов(после разбрахме за килограмите).След работа с колегата (румънец) си пиехме биричка и му звънна телефона.Двамата му братовчеди били за риба и единия,който не бил рибар а ходел само за пофтата снима с телефона и предаде "на живо от мястото на събитието"......todoroshko написа:Здравейте колеги.По въпроса с риболова в Германия,до колкото знам от приятел който живее в Германия, става със български билет.Условието било да имаш регистрация на немски адрес и да работиш там,същото било както караш с нашенска книжка за кола,само че трябвало да членуваш в дружинка както при лова.Това ми беше обяснено като го питах как стои въпроса с риболова там.
Тук в Бавария искат немски билет-angelnschein. За БГ билета и аз подочух нещо и на пролет/лято ще пробвам на едно платено езеро в района.Пък каквото сабя покаже.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
След няколко месеца касапница рибите заслужаваха тази двуседмична почивка.Какво ли правят сега "горкичките" търмъкчии?
Живи да ги оплачеш, мамини рожби
... ще им ръждясат ченгелите

Above us only sky
- трапера
- сериозен играч
Сигурно се гласят и чакат стопяването на леда. Виждал съм ги и лятно време-през нощта дърпат,а през деня си ловят на стръв,досущ като истински риболовци.lfc_boy написа:След няколко месеца касапница рибите заслужаваха тази двуседмична почивка.Какво ли правят сега "горкичките" търмъкчии?Живи да ги оплачеш, мамини рожби
![]()
... ще им ръждясат ченгелите
![]()
![]()
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star