Излет на Герман

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
mishkar
новобранец
новобранец

Re: Излет на Герман

Мнение от mishkar »

Верно, че е киселяк оня на Герман, ама гьола ми харесва. Има къде да играят децата и кюфтетата са им вкусни. Иначе си ходя по свободните, като искам да ми е без пари и да връщам.
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

И мен много ме дразнят тия от Герман, там трябва на един роблов да оставиш пари за риба колкото за някой от такъмите, за да си направиш кефа. Все пак ако бързаш след работа за 30 мин да хванеп някоя и друга риба вместо от метро става, само дето в Метро може да ти дойде и по-евтина. Тука около София е такава скъпотия, само условията на Богров са приемливи, но не всеки път ми се ловят прасета.

Най-ми харесва едно водоемче на 30тина километра от Бургас. Такса 3лв - въдици колко искаш разпъни, аз лично трудно се справям с две едновременно, често заебавам едната. Риба има, постоянно ти кълве. Предимно шаранчета до кило. Накрая ако искаш връщаш всичко, ако искаш копуваш и позанайте цената? Шаро - 4лв/кг. Каракуда 1лв/кг.

Просто тези цени около София немога да си ги обесня. Пък да идеш на някой свободен, цял ден да киснеш евентуално за 5-6 червеноперки :(
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Братле и ти не знаеш какво искаш... :lol: :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Аз знам какво искам.. и горе долу го описах :) само дето рядко ми се случва да ходя там. Затова около София това са вариантите, всеки си избира според нуждите и възможностите.
Аватар
niksan76
новобранец
новобранец

Мнение от niksan76 »

Привет колеги .
Някой има ли инфо за положението на Герман в момента? Има ли условия за риболов, защото съм решил да отскоча Събота да си хвана малко пастърва за трапезата. Тази в магазините нещо не ми се нрави на вкус. А и си е друго да помръзна и сам да си хвана.
Поздрави на всички.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Що си мисля ,че май е замръзнал... :smt017
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
milen.m
новобранец
новобранец

Никога повече на Герман.

Мнение от milen.m »

Здравейте на всички.
Пиша тук за да споделя съвсем пресен случай, от днес. Отскоро се върнах към старото хоби - риболова, след повече от десетгодишно прекъсване, така че може да се каже, че съм си почти новобранец.
Та отидох днес на Герман към 9 часа, и за два часа си бях изпълнил нормата, която сам си бях определил - четири пъстърви. Съответно си събрах такъмите и отивам да си платя рибата. Бях посрещнат с думите "Повече с такъв живарник няма да може да ловиш!" Докато се чудех какъв ми е проблемът на живарника /малък, но напълно здрав, почти нов живарник/, разбрах, че съм бил хванал поне шест риби, част от които съм бил пуснал обратно, преструвайки се, че ги пускам в живарника. Разбира се, това е абсолютно нелепо, и нищо такова не бях правил, нито нарочно, нито случайно /макар че принципно е възможно по невнимание да се изпусне риба/. Докато гледах като треснат, се наслушах на доста упреци, как щял да вади мъртвите заради мен риби!!!, какви сме били българите, и т.н. Без да влизам в безсмислени спорове, си платих рибата и си тръгнах. Това ми беше второто посещение там, при първото беше някаква жена, и всичко беше наред, но мъжът от днес, нещо според мен не му е наред.
Резултатът: излетът ми е провален, и вместо да разпусна приятно, получих допълнително опъване на нервите. Не стига, че рибата се плаща на цена, по-висока от магазина, плюс такса, но отгоре на това те посрещат с незаслужени обвинения. Мерси много, но нямам нужда от такова нещо, затова - никога повече на Герман!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”