Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макари Tokushima
Модератор: sapuna
Макари Tokushima
Колеги моля дайте мнение за тези макари Tokushima TFA и Tokushima SD колебая се между двете.Мисля да ги комбинирам с тази пръчка Pokee Diaphaneity.Ще се ползва за риболов на дъно предимно на р.Дунав,ако някой има предложения за други макари в този ценови диапазон нека пише.
Жена изпраща мъжа си на риболов и му поръчва:
- Ако щуките са скъпи, купи по - добре шаран или каракуда.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Макари Tokushima
аз ползвам точно първият вид от най големия размер токушима за сега нямам проблем и що не си вземеш rico / golden lady плътни са с винт на снадката и по леки от това което мислиш да взимаш ти
също сега видех и акциата им е 100-300

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Благодаря за бързия отговор ще събирам и други мнения и тогава ще се насоча към нещо конкретно то и до първия риболов за годината има много време но все пак трябва да започнем да се стягаме. 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
за Дунава тряят яки сопи тези които ти предложих ги има в тоя сайт може да ги видиш
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=36 Осако също стават в рибко саита ги има иначе макарите се справят само от малките модели не ги бива хич с тънки влакна .....
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=36 Осако също стават в рибко саита ги има иначе макарите се справят само от малките модели не ги бива хич с тънки влакна .....
Да знам,че за Дунава трябват яки такъми.Аз по принцип съм привърженик на скобарсикия риболов но миналия сезон направо ужас много слабо.Не практикувам много дънен риболов имам две пръчки 2.40 м с акция 150-300 с макари Golden купувани преди 3 години от пазара които почти са сдали багажа затова искам да купя нещо ново.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здрасти колега
Аз лично на Дунав ползвам две ето такива макари TEBEN TEB500. Трета година почвам с тях и нямам грижи. За парите си е желязна макара
Много колеги ползват за Дунав Line Winder EU . Аз лично не съм я пробвал, но отзивите са много добри.
Аз лично на Дунав ползвам две ето такива макари TEBEN TEB500. Трета година почвам с тях и нямам грижи. За парите си е желязна макара

Много колеги ползват за Дунав Line Winder EU . Аз лично не съм я пробвал, но отзивите са много добри.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вземай CFA 9000 и ще усетиш разликата с другите два модела! 
Ето ги
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=177&t=58636

Ето ги

- begleca_sv
- кандидат преподавател
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Едва ли ще се излагам с горното си мнение,ако не съм убеден!Внасям ги от две години и имам поглед върху марката!
Teben TEB и Line Winder EU изглеждат добре но не е ли малка вместимоста на шпулата на едната 0.40 mm - 110 m,а на другата 0.40 mm - 100 m то няма да прехвърлям Дунава но ми се струва,че на макара за дъно трябва да се побират поне 150 м.bachoivo написа:Здрасти колега
- begleca_sv
- кандидат преподавател
сапуна скоро може да ти поръчам 3 броя тогава 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Говоря за големите размери колега:Bobko81 написа: Teben TEB и Line Winder EU изглеждат добре но не е ли малка вместимоста на шпулата на едната 0.40 mm - 110 m,а на другата 0.40 mm - 100 m то няма да прехвърлям Дунава но ми се струва,че на макара за дъно трябва да се побират поне 150 м.
TEBEN TEB500 0.50/120m
Line WinderEU4000 0.50/100
Line WinderEU5000 0.65/100
На това ако казваш малко

На моите TEBEN-и имам по около 150-160м 0,40 (което според много хора за Дунав е тънко, но на мен ми е идеално). Освен това, поне по местата където аз ловя, няма смисъл да мяташ на повече от 60-70м. Просто течението по-навътре е меко казано силно и избутва всичко към брега
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
-
- ще става разбирач
2-рата Токушима TFA я имам в размер 2000.
Не навива равномерно и постоянно се закача влакното за това сребристото, на капачката, на аванса. След малко подобрения, вече става за риболов. Много добре върти, балансирана-харесва ми определено. Ползвах я това лято за спининг и плувка. За сега няма проблеми.
Не навива равномерно и постоянно се закача влакното за това сребристото, на капачката, на аванса. След малко подобрения, вече става за риболов. Много добре върти, балансирана-харесва ми определено. Ползвах я това лято за спининг и плувка. За сега няма проблеми.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
както казах малките размери точно за това нестават но с големите го нчма тва заплитане в капачето
Колеги днес се сдобих с две макари TOKUSHIMA EFB 6000.За сега не мога да дам оценка но на пръв поглед изглеждат добре нямат луфтове въртят така да се каже ''мазно''но времето ще покаже.Ето и реална снимка: