Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Куклен 05.08.2007 ... амури в дъжда
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Куклен 05.08.2007 ... амури в дъжда
Днес сутринта с колегата бутник решихме да отидем за риба на Куклен
Всичко беше перфектно , но с отиването ни там ни посрещна един бурен вятър...ужас ! Избрахме едно тихо местенце , захранихме и хвърлихме...
нямаше и 30 минути от самото хвърляне извадих (на дъно на качамак , стръв - царевица ) един бял амур малко по-малък от 2 кг.
всичко това се случва във бурен вятър и много дъжд ... когато спре вятъра , започва да се излива бурен дъжд , а когато задуха - дъжда спира , но звънчето на дънната много заблуждава ... та след като заредихме и дънната поседнахме да починем , но отново след около 20 мин. звънчето ми падна почти долу на земята ---> амур
изморих го , направихме няколко снимки докато беше във водата , но като стана време за кепа имахме проблем ... този амур беше малко по голям и не можах да го контролирам добре и се отскубна от кепа ... Здраве да е ! Тогава беше утихнало , но заваля пак и трябваше да се изместим на завет. Сменихме мястото , захранихме и зачакахме ... захранката си оказа влиянието и колегата бутник се записа с едно шаранче около 500 гр. което пуснахме
Като цяло си изкарахме перфектно ... Бутник в момента има проблем с монитора и няма как да ми изпрати снимки за да кача , но утре или други ден ще ги кача в тази тема
Пожелавам наслука на всички
Само на барутчията не защото той не обича да му казват наслука

нямаше и 30 минути от самото хвърляне извадих (на дъно на качамак , стръв - царевица ) един бял амур малко по-малък от 2 кг.

SPINING FOREVER 

Re: Куклен 05.08.2007 ... амури в дъжда
Това си му е коронния номер на амура. Ляга, глътнал въздух, едва диша и се шлачи като талпа по повърхността, но като усети кепа, скача на 1-2 м нагоре и газззззз на дълбокото. Ако имаш по-вече от една кука, казваш му чао, имаче тази операция може да се повтори 2-3 пъти. Аз поне редко чепкосвам амур от първия път.kocet0 написа:изморих го , направихме няколко снимки докато беше във водата , но като стана време за кепа имахме проблем ... този амур беше малко по голям и не можах да го контролирам добре и се отскубна от кепа
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
личи ,че има риба,но слуката ни беше слаба.не обвинявам себе си за нищо,понеже пробвах няколко монтажа на фидер,докато напипах верния.изтървах една хубава риба,заради мобилния,че говорих по него.запознах се с един млад рибар,който се представи добре.имам предвид коцето,лошото време ни попречи да се изкефим максимално,но има поправителни сесии.на мач извадих едно шаранче около или малко над половинка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Следващата събота ще ходя на брягово а неделя мисля да отскоча до куклен да ги видя какво правят рибоците.Като гледам снимките трябва да ви кажа,е там и малко по-наляво е "амурското място" докато точно отсреща е шаранджийското.Там се скубат добри шарани.Айде ако някой ще е там да свирка!
То риба има ама водата е повече.